کرمان - نماینده عالی دولت در استان کرمان به تشریح تاثیرات اجرای برجام در اقتصاد استان کرمان پرداخت و گفت: این مسئله باعث رونق اقتصادی شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا رزم حسینی پیش از ظهر پنجشنبه در دیدار مدیران استان کرمان با نماینده ولی فقیه در استان کرمان با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای دولت به ارائه گزارشی از خدمات دولت در این استان پرداخت و اظهار کرد: حق مردم است که در جریان خدمات قرار گیرند.

وی تاثیرات اجرای برجام در اقتصاد استان کرمان را مورد اشاره قرار داد و افزود: مقام معظم رهبری شب گذشته فرمودند که «انتقاد من به موضوع برجام به بدعهدی و خباثت طرف مقابل مربوط می‌شود نه عناصر خودمان؛ زیرا مذاکره‌کنندگان ما به اندازه توان خود تلاش شبانه‌روزی انجام دادند و ما قدردان این زحمات هستیم».

رزم حسینی ادامه داد: آمریکا به طور قطع دنبال منافع خود بوده و طبیعی است که به تعهدات خود عمل نکرده باشد.

بررسی تاثیرات برجام بر اقتصاد کرمان

استاندار کرمان از بررسی تاثیر برجام در چهار شرکت بزرگ اقتصادی استان کرمان خبر داد و گفت: شرکت مس ایران که جز شرکت های تحریم شده بود بعد از اجرای برجام از این لیست خارج شد.

وی ادامه داد: این شرکت قبل از اجرای برجام با مشکلات عدیده ای مواجه بود و در آستانه مرگ اقتصادی قرار داشت، فروش آن به یک سوم کاهش پیدا کرد و برای پرداخت حقوق کارمندانش مجبور به دریافت وام دو هزار میلیارد تومانی شد.

رزم حسینی تصریح کرد: اما شرایط بعد از اجرای برجام در این شرکت بهبود پیدا کرد و امکان فروش مستقیم محصولات و بیمه بار فراهم شد و حتی فروش آنها سه برابر افزایش پیدا کرد و در حال حاضر محصولی در انبار وجود ندارد در صورتی که قبل از اجرای برجام ۶۰ هزار تن محصول مس ایران دپو شده بود.

وی گفت: در شرکت گل گهر هم بعد از برجام صادارات افزایش پیدا کرد و انعقاد قرارداد یک میلیارد و ۲۰۰ میلیونی با یک شرکت ایتالیایی و فایناس خارجی ۱۰۰ میلیون یورویی از جمله تاثیرات اجرای برجام بر این شرکت بود.

نماینده عالی دولت در استان کرمان پرداخت بدهی ۶۰۰ میلیارد تومان کرمان خودرو را از جمله اثرات اجرای براجام برشمرد و افزود: بعد از اجرای برجام تولید ۳۰ تا ۳۵ هزار دستگاه خودرو توسط گروه صنعتی کرمان خودرو به ۸۵ هزار دستگاه رسیده که قرار است تا ۱۱۰ هزار دستگاه هم افزایش پیدا کند.

رزم حسینی تصریح کرد: در حالی اکنون پتروشیمی فجر کرمان با هشت شرکت معتبر اروپایی و یک کمپانی آمریکایی قرارداد منعقد کرده است که پیش از برجام هیچ کمپانی پاسخ این مجتمع را نمی داد.

وی از ارتقاء رتبه کسب و کار استان کرمان از ۲۴ به شش کشوری خبر داد و گفت: در سفر رئیس جمهور دغدغه های ۳۰ ساله امام جمعه کرمان در زمینه بحران آب دنبال شد و اقدامات ماندگاری در این حوزه صورت گرفت.

استاندار کرمان به تشکیل کارگروه ملی جازموریان و اجرای طرح های انتقال آب به استان اشاره و تصریح کرد: اخیرا با حضور وزیر بهداشت عملیات ساخت بیمارستان ۷۵۰ تختخوابی در کرمان آغاز شد.

رزم حسینی به افزایش ۱۵ درصدی تخت های بیمارستانی در استان کرمان اشاره کرد و افزود: امروز تمام مردم کرمان زیر پوشش بیمه سلامت هستند و ۳۰ میلیارد تومان برای بیمارستان های استان هزینه شده است.

حضور ۱۶ هزار گردشگر خارجی در کرمان

وی ادامه داد: سال گذشته ۲۱ هزار گردشگر خارجی به استان کرمان سفر کرده اند و طی پنج ماه نخست سال جاری ۱۶ هزار نفر گردشگر در کرمان حضور پیدا کرده اند که پیش بینی می شود این آمار به ۳۰ هزار نفر برسد.

نماینده عالی دولت در استان کرمان با اشاره به برقراری امنیت کامل در کشور و استان کرمان تصریح کرد: وحدت و همدلی شکل گرفته در استان بی نظیر است.

رزم حسینی از کرمان به عنوان استان پیشگام در زمینه کسب اختیارات برای ایجاد توسعه نام برد و افزود: مقام معظم رهبری بر دادن اختیارات به استان ها تاکید کردند.

تحقق اقتصاد مقاومتی در گروه فرهنگ سازی

وی با اشاره به اینکه استان کرمان برای رفع قوانین مزاحم پیشگام شد، گفت: باید با کمک ائمه جمعه و روحانیت فرهنگ اقتصاد مقاومتی در جامعه ترویج یابد؛ بدون فرهنگ سازی در زمینه کار، قناعت و صرفه جویی نمی توان در حوزه اقتصاد مقاومتی اقدامی انجام داد.

استاندار کرمان ادامه داد: قصد داریم کرمان الگوی مدیریتی جدید در سبک اقتصاد مقاومتی شود و از هر مدیر توانا و وفادار به نظام با هر گرایش سیاسی استفاده کرده و می کنیم.

رزم حسینی با اشاره به اینکه ۱۲ موسسه بزرگ در استان کرمان حوزه اقتصاد مقاومتی مشغول فعالیت هستند، افزود: باید خدمات و حتی کاستی ها به اطلاع مردم برسد و در راستای افزایش اعتماد هر چه بیشتر مردم تلاش کنیم.