به گزارش خبرگزاری مهر، دومین پاتوق شبانه در سوم شهریور ماه میزبان ایدویا اوتگی مارتینز دبیر کل اتحادیه یونیما، فرانس هکر مارس کنسولگر یونیما و استاد برتر نمایش عروسکی در تالار وحدت بود.
شامگاه سوم شهریور ماه دومین پاتوق شبانه جشنواره نمایش عروسکی با حضور ایدویا اوتگی مارتینز دبیرکل اتحادیه یونیما، فرانس هاکه مارس مشاور یونیمای هلند و استاد برتر نمایش عروسکی، مرضیه برومند دبیر جشنواره، حمیدرضا اردلان رییس یونیمای ایران و جمعی از اعضای یونیمای شهرهای مختلف کشور برگزار شد.
در این جلسه ایدویا اوتگی مارتینز قصد داشت که در خصوص انستیتو Topic و نمایش عروسکی در اسپانیا صحبت کند، وی در این باره گفت: آرزوی ۲۵ ساله ما این بود که مرکز ملی یونیما در اسپانیا را افتتاح کنیم که در ۲۳ نوامبر ۲۰۰۹ این اتفاق افتاد.
وی در ادامه درباره موزهای عروسکی صحبت کرد که همزمان با آن افرادی که در این نشست شبانه حضور داشتند کلیپی از این موزه را تماشا میکردند.
وی ادامه داد: زمانیکه این موزه افتتاح شد ما ۱۵۰۰عروسک داشتیم و در حال حاضر ۱۹۰۰عروسک را در موزه نگهداری میکنیم. این مرکز فقط یک موزه نیست، ما در آنجا محل اقامت و همچنین کارگاهی برای بچهها داریم و یک سالن تئاتر که ظرفیت ۲۵۰نفری دارد که این مرکز مخصوص نمایشگرهای عروسکی و در آن روی همه باز است.
مارتینز افزود: در آنجا محل اقامتی برای هنرمندان وجود دارد و همینطور کارگاه برای کسانی که میخواهند عروسک تولید کنند. یک مرکز مستندسازی هم داریم که مدارک گذشته ما را در این زمینه برای نسلهای آینده جمعآوری کند.
دبیر اتحادیه یونیما درباره این مرکز بیان کرد: ما حدود سه هزار دی وی دی اجرا، بیش از ۷۵ هزار عکس و ۲۵هزار مدرک در این زمینه داریم و همه این شواهد را در اختیار محققان عروسکی قرار میدهیم که بیایند و به فعالیت بپردازند. در مرکز بخشهای مختلفی داریم که به عواملی همچون پژوهش، میراث معنوی و کودکان میپردازد. در این بین کودکان برای ما از اهمیت بالایی برخوردار هستند ما برای آنها کارهای زیادی انجام میدهیم و کمپین مخصوص به آنها داریم.
اولین دبیر کل زن یونیما در خصوص فعالیتهایشان عنوان کرد: ما به معلمها آموزش دادیم که از عروسکها در مدرسه استفاده کنند برای اینکه عروسکها صرفا جنبه تفریحی ندارند و از لحاظ آموزشی و درمانی هم حائز اهمیت هستند. یک برنامه دیگری هم وجود دارد که جوانها با مسنها فعالیت جمعی انجام میدهند که اسم آن را گذاشتهایم زندگیای که در دستان ما است، به افراد جوان آموزش میدهیم که به چه صورت با عروسکها کار کنند و پس از آن به خانه افراد مسن میروند و به کمک هم به فعالیت مشغول میشوند و یک نمایشی را اجرا میکنند که این موضوع از لحاظ روانشناسی و فیزیکی موثر واقع میشود.
وی در ادامه این نشست درباره مرکز ملی یونیما اظهار کرد: مراکز ملی یونیما در کشورهای مختلف تفاوتهای زیادی دارد و در اسپانیا کاملا متفاوت است، در کشور ما یونیما را بهنام فدراسیون میشناسند و بهدلیل اینکه ما چندین یونیمای مختلف داریم و هر کدام از آنها روش کاری مخصوص به خودشان را دارند که همگی زیر چتر فدراسیون هستند و تمرکز این مرکز بر روی سه مورد اصلی پراکنش اطلاعات، آموزش و تولید یک مجله است و باقی فعالیتها به صورت مستقل انجام میشود.
دبیر کل اتحادیه یونیما در بخش پایانی صحبتهای خود در خصوص نمایش سنتی خاطر نشان کرد: نمایشهای سنتی ما دارند از دست میروند و این موردی است که یونیما آن را تبلیغ میکند و در حال حاضر برای اکثر دولتها نمایش عروسکی سنتی اهمیتی ندارد که هدف این مرکز نگهداری و حفظ میراث معنوی در همه جای دنیا است.
صداپیشگی مرضیه برومند و هنگامه مفید در یک نمایش
در میان نمایشهای روز جمعه «موش تا موش» با صداپیشگی مرضیه برومند و هنگامه مفید اجرا میشود.
جشنواره نمایش عروسکی تهران مبارک در پنجمین روز برگزاری خود میزبان ۱۰ نمایش صحنهای و ۸ نمایش در فضای باز است.
تالار اصلی تئاتر شهر در پنجمین روز میزبان نمایش «دیوان تئاتر آل» کاری از لادن نازی بهمدت زمان ۷۰ دقیقه در ساعت ۲۱ به صحنه میرود.
در تالار چهارسو نمایش «ادیسه» از کشور روسیه به صحنه میرود. این نمایش که مدت زمان آن ٧٠ دقیقه است، در دو نوبت و در ساعتهای۱۷:۳۰ و ۱۹:۳۰ اجرا میشود.
در تالار قشقایی نمایش «آبجی آب انبار» اثری مشترک از فرهاد امینی و مهدی شاهپیری اجرا میشود. این نمایش با مدت زمان٧٥ دقیقه در دو سانس١٨:۳۰ و٢٠:۳۰ روی صحنه میرود.
تالار سایه نیز میزبان نمایش «چمدان و سگ ملوس» به کارگردانی آلبرت بیگ جانی است که با مدت زمان ۳۰ دقیقه و در ۲ سانس ۱۸ و ۲۰:۱۵ اجرا میشود.
در این روز در پلاتو اجرا «بیست و یک» کاری از بهادر مالکی در سانسهای ۱۶:۳۰ و ۱۹ اجرا میشوند.
تالار هنر پذیرای نمایش «پیتر ببره» است که کاری مشترک از یانوشوسکا و نویانزین از کشور اکراین در دو نوبت ۱۷ و ۱۹ و با مدت زمان ۹۰دقیقه اجرا میشود.
تالار محراب نیز شاهد اجرای نمایش «قایق کاغذی» کاری از سجاد بهرمند و زهرا مریدی با مدت زمان ٥٥ دقیقه در ساعت ۱۷:۳۰ به صحنه میرود.
تالار فردوسی نیز همچون روزهای دیگر جشنواره میزبان «اپرای عروسکی سعدی» اثری از بهروز غریبپور است که ساعت ۱۹:۳۰ و به مدت زمان ۱۱۰ دقیقه اجرا میشود.
نمایش «موش تا موش» اثری از رامین کهن با مدت ۵۵ دقیقه در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در دو سانس ۱۸و ۲۰:۱۵ به روی صحنه خواهد رفت.
و سرانجام اینکه نمایش «شیرین» کاری از کشور افغانستان به مدت ٤٥دقیقه و در دو سانس ۱۷ و ١٩ در تالار استاد انتظامی در خانه هنرمندان ایران اجرا می شود.
میزبانی محوطه تئاتر شهر، پارک لاله و خانه هنرمندان از مخاطبان نمایشهای عروسکی
در پنجمین روز برگزاری جشنواره نمایش عروسکی تهران مبارک، این جشنواره میزبان ۸ نمایش در بخش فضای باز است.
در این روز نمایش «لیرخان» کاری از ندا فرمانی و ریحانه باغبادی به مدت ۳۰ دقیقه و راس ساعت ۱۷:۳۰ در محوطه باز تئاتر شهر اجرا میشود.
ساعت ۱۸ نمایش «رشکی و ماسی» کاری از رضا فقیهی، ساعت ۱۸:۳۰ نمایش «بوسلمه» کاری از عبدالرضا محمدی نژاد و ساعت ۱۹ نمایش «پهلوون کچل، کچل می ماند» کاری مشترک از نسرین اسدی و نوید صفاریان اجرا میشوند.
«سه تصویر اساطیر ایران» کاری از حمیدرضا اردلان نام نمایشی است که ساعت ۱۹:۳۰ به مدت ۴۵ دقیقه در همین محوطه اجرا میشود.
همچنین نمایش «کاسه گلین» کاری از پری بارانی ساعت ۱۹ در پارک لاله اجرا خواه شد.
در محوطه خانه هنرمندان نیز دو نمایش «پسر صیاد» کاری از وحید خسروی و «صندوق بازی» کاری از کشور هلند به ترتیب ساعتهای ۱۸:۳۰ و ۱۹ اجرا میشوند.