حجت الاسلام علی دشتکی در گفتوگو با خبرنگار مهر بااشاره به وجود ۱۸۰۰ مسجد در استان همدان و بیان اینکه۷۰ درصد این مساجد در روستاها مستقر هستند، گفت: ۷۰۰ مسجد استان همدان در طول سال فعالیت مستمر دارند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان همدان با بیان اینکه یک هزار مسجد در استان همدان تنها در مناسبت های خاص نظیر ایام محرم، ماه رمضان، اعیاد، دهه های کرامت و ولایت و نیز دهه فجر فعال می شوند، گفت: برای فعال شدن ۱۸۰۰ مسجد استان همدان به همین تعداد ائمه جماعات نیاز داریم.
حجت الاسلام علی دشتکی با بیان اینکه در برخی روستاها دو مسجد در کنار هم قرار دارند و لزومی به فعال بودن همزمان دو مسجد وجود ندارد، گفت: مساجد سنگر هستند و این سنگر ها باید حفظ شود.
وی با تاکید بر اینکه سنگر جنگ فرهنگی که رهبر معظم انقلاب آن را مطرح کرده اند نیز همین مساجد هستند، عنوان کرد: مسجد به عنوان یکی از محورهای ارزش و هویت دینی و پایگاه مورد توجه اسلام، محور انتشار اصول الهی، انسانی و اجتماعی و نماد مدیریت دینی در جامعه اسلامی است.
حجت الاسلام علی دشتکی افزود: برای حرکت در مسیر ۵ گانه انقلاب اسلامی، نظام اسلامی، دولت اسلامی، جامعه اسلامی و در نهایت تمدن اسلامی باید سازندگان این تمدن در جامعه تربیت شوند.
وی در ادامه با بیان اینکه هم اکنون در مرحله سوم یعنی تشکیل دولت اسلامی هستیم و برای رسیدن به مراحل بعدی، توجه به مسجد محوریت است، گفت: نظام استکبار و به ویژه صهیونیست با جدیت به دنبال از بین بردن این نماد و هویت دینی است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان همدان با بیان اینکه صهیونیست ها در راستای از بین بردن و کمرنگ کردن مسجد به عنوان نماد تمدن اسلامی، ۳۱ مرداد سال ۱۳۴۸ مسجد الاقصی را تخریب کردند، تاکید کرد: افرادی که باید پایه گذار تمدن اسلامی باشند در جامعه اسلامی تربیت می شوند که در این جامعه مسجد نه تنها از بعد عبادی بلکه از بعد سیاسی نیز محوریت است چرا که مسجد بهترین جایگاه برای ایجاد بصیرت سیاسی و شناخت نقشه راه سعادت فردی و اجتماعی است.
ایجاد شورای فرهنگی محلات با محوریت مساجد در همدان
حجت الاسلام علی دشتکی همچنین با بیان اینکه ۴ اولویت ایجاد شورای فرهنگی محلات، مدیریت فرهنگی و اجرایی مسجد و نیز توجه به آسیب های اجتماعی در حال پیگیری است، گفت: این طرح در ۲۵ مسجد به صورت پایلوت اجرا شده و امیدواریم تا پایان سال در همه مساجد اجرایی شود.
مدیر کل تبلیغات اسلامی استان همدان افزود: این ۴ اولویت یعنی، شورای فرهنگی محلات، مدیریت فرهنگی مسجد توسط امام جماعت، مدیریت اجرایی مسجد توسط اهالی به ویژه جوانان و نوجوانان و نیز توجه به آسیب های اجتماعی در مساجد، به طور خاص در استان همدان در حال پیگیری است.
حجت الاسلام علی دشتکی افزود: در کنار تمام فعالیت های مسجد نظیر برگزاری نماز جماعت، سخنرانی، جشن در اعیاد و سوگواری در وفیات و گفتمان های دینی و توجه به اوقات فراغت در قالب کانون های فرهنگی، امیدواریم این ۴ اولویت تا پایان سال در همه مساجد استان اجرایی شود.
وی در ادامه گفت: یکی از اهداف در حوزه مسجد، بحث محوریت مساجد در امور فرهنگی تحت عنوان طرح «شورای فرهنگی محلات» است که با مدیریت امام جماعت مسجد در محلات برگزار می شود.
مدیر کل تبلیغات اسلامی استان همدان یکی دیگر از جمله طرح های ابتکاری استان را مدیریت فرهنگی مساجد توسط امام جماعت مسجد در محلات عنوان کرد و افزود: این طرح در ۲۵ مسجد به صورت پایلوت اجرا شده و امیدواریم تا پایان سال در همه مساجد اجرایی شود.
وی همچنین به نقش جوانان و نوجوانان در مدیریت مساجد اشاره کرد و افزود: یکی دیگر از اهداف مدیریت اجرایی مسجد توسط اهالی محل، به ویژه جوانان و نوجوانان به صورت شبکه ای است که یک نفر در این حلقه مدیر و ما بقی به او متصل شوند و مسائل عمرانی، آبادانی، معیشتی و توجه به محرومین را در مسجد پیگیری می کنند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان همدان تاکید کرد: مدیریت مساجد در زمینه توجه به آسیب های اجتماعی در حال طراحی و انجام است که امیدواریم تا پایان سال این طرح نیز اجرایی شود.