ساری -وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: درباره فیلترینگ تلگرام حرفی نزده‌ایم و مردم حق‌ دارند از شبکه‌های داخلی استفاده کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، محمود واعظی پیش از ظهر شنبه در نشست با خبرنگاران در خصوص فیلترینگ گفت: اولین اقدام مهم فرهنگ‌سازی است و هر اقدامی که در چهارچوب قانون باشد و قانونی اجرا شود استفاده آن برای مردم آزاد است.

وی با عنوان اینکه درزمینهٔ فیلترینگ تلگرام حرفی نزده‌ایم و مردم حق‌دارند از شبکه‌های داخلی استفاده کنند درعین‌حال تصریح کرد: به‌عنوان یک مسئول علاقه‌مندم اطلاعات یک ایرانی در ایران بماند.

به گفته واعظی 35 میلیون کاربر از اینترنت استفاده می‌کنند و 100 میلیون سیم‌کارت در اختیار مردم است که تمام اطلاعات این سیم‌کارت‌ها در اختیار وزارت خانه مربوطه است و قانون اساسی تأیید کرده باید حریم خصوصی افراد حفظ شود.

واعظی خاطرنشان کرد: فضای واقعی و فضای مجازی در همه امور زندگی جریان دارد و هر پدیده نو هم فرصت و هم تهدید با خود به ارمغان می‌آورد.

فیلیترینگ هوشمند اجرا می شود

وزیر ارتباطات طرح فیلترینگ هوشمند اشاره و اضافه کرد: تحت عنوان فیلترینگ هوشمند صفحه‌های نامناسب بسته و بقیه موارد استفاده می‌شود که در این رابطه با 14 دانشگاه و هزینه 110 میلیارد تومانی تفاهم‌نامه‌هایی امضاشده است.

محمود واعظی اشتغال را یکی از مباحث جدی دولت تدبیر و امید عنوان کرد و افزود: دو اقدام مهم در ارتباط با مازندران می‌توان انجام داد و گسترش زیرساخت‌ها برای صادرات کالاهای تولیدی استان به کشورهای حاشیه دریای خزر و تشکیل کمیته مشترک با شرکت‌های دانش‌بنیان و کارشناسان خبره درزمینهٔ ایجاد اشتغال آیتی و آی سی تی ازجمله آن است.

وی تصریح کرد: بانک‌ها درگذشته به‌جای این‌که نقدینگی را در اختیار شرکت‌ها قرار دهند، هلدینگهای مختلفی تشکیل داده بودند که با دستور رئیس‌جمهور با ادامه این فعالیت‌ها مخالفت شد و نقدینگی بیشتر درزمینهٔ سرمایه‌گذاری اقتصادی قرار گرفت.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: بانک‌ها درگذشته با کمبود نقدینگی مواجه بودند و نمی‌توانستند تزریق مالی برای ادامه کارهای اقتصادی داشته باشند که با اقدامات دولت تدبیر و امید مشکل مرتفع شده است و در این شرایط وضعیت بانک‌ها برای اعطای تسهیلات در شرایط خوبی قرار خواهد گرفت.

3000 کارخانه در نوبت احیا

واعظی خاطرنشان کرد: تسهیلات موردنیاز به 1300 کارخانه نیمه تعطیل پرداخت‌شده است و سه هزار کارخانه نیز در نوبت هستند.

وزیر ارتباطات بابیان اینکه بی تی اس سیار در دو استان مازندران و مشهد مستقر می‌شود افزود: این سبب می‌شود تا با مسافرت گردشگران مردم در استفاده از همراه مشکلی نداشته باشند.

وی از برنامه‌ریزی برای انعقاد تفاهم‌نامه همکاری درزمینهٔ شناسایی مؤلفه‌های فضایی با دانشگاه تهران خبرداد و افزود: در برنامه ششم برای داشتن دو ماهواره ملی برنامه‌ریزی‌شده است.

راه اندازی ماهواره سنجش از راه دور

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بابیان این‌که مذاکرات پس از تحریم‌ها برای داشتن ماهواره سنجش از راه دور امضاشده است گفت: راه‌اندازی این ماهواره به تمام فعالیت‌های زیست‌محیطی، کشاورزی و آب‌وخاک و تمام فعالیت‌هایی که نیازمند نقشه‌های فضایی دقیق است کمک شایانی می‌کند اما ایستگاه زمینی و مدیریت این ماهواره در اختیار ایران است..

به گفته وی زیرساخت‌های دولت برای افتتاح شبکه ملی آماده نبوده است که هفتم شهریورماه فاز اول شبکه ملی ارتباطات افتتاح خواهد شد.

واعظی افزود: تاکنون پهنای باند 624 گیگا بیت بر ثانیه بوده و تا پایان امسال به 10 هزار گیگا بیت در ثانیه خواهد رسید.

وی تأکید کرد: سرعت بالاو تعرفه پایین کاری است که در شبکه ملی انجام می‌شود زیرا تولید محتوا در شبکه ملی به‌عنوان ثروت محسوب می‌شود که از آن حمایت خواهیم کرد.

وی با اشاره به سفر اخیر به روسیه اظهار داشت: با توجه به روابط خوبی که با روسیه بنانهاده شده سیاست آن‌ها بر حفظ روابط به وجود آمده و سهم با ایران هستند و روسیه خواستار ایجاد هلدینگ و مبادلات با شرکت‌ها بزرگ ایرانی است.

به گفته واعظی، ایران در ارتباط با واردات کالا فعالیت‌های گسترده‌ای دارد ولی در ارتباط با صادرات هیچ فعالیت مهمی از سوی شرکت‌ها صورت نگرفته است و در دولت گذشته به اسم خصوصی‌سازی و بدون هیچ برنامه کارشناسی بسیاری از شرکت‌های بزرگ دچار ورشکستگی شدند.