بجنورد- استاندار خراسان شمالی بابیان اینکه امسال کشاورزان استان ۱۰۰ هزار تن افزایش تولید داشته‌اند، گفت: بااین‌حال تاکنون ۲۷ درصد مطالبات گندم کاران پرداخت‌شده است.

به گزارش خبرنگار مهر؛ محمدرضا صالحی امشب در نشست با برگزیدگان و فعالان اقتصادی خراسان شمالی با اشاره به اینکه ۲۴۰ هزار تن گندم در سال جاری تولیدشده است، اظهار کرد: کشاورزان استان ۱۰۰ هزار تن افزایش تولید داشته‌اند.

صالحی بابیان اینکه کشاورزانی که تا ۱۵ تیرماه گندم‌های خود را تحویل سیلو داده‌اند نیز ۵۰ درصد مطالبات آن‌ها پرداخت‌شده است، تصریح کرد: در تلاش هستیم تا از طریق پولی که بانک کشاورزی با فروش اوراق به دست می‌آورد تمام مطالبات گندم کاران استان را بپردازیم.

وی افزود: یکی از مشکلات استان‌های کمتر توسعه‌یافته برخورداری از منابع صندوق توسعه ملی است که باید شرایط پرداخت تسهیلات به‌گونه‌ای باشد که مشوق سرمایه گذاری باشد.

نماینده عالی دولت در خراسان شمالی خواستار ارائه اطلاعات و درآمدها از سوی بانک‌های خصوصی شد وبیان داشت: بانک‌های خصوصی خود را موظف به ارائه این اطلاعات به استان نمی‌دانند و منابع خود را در استان‌های دیگر مصرف می‌کنند.

ضرورت کار مطالعاتی در بخش‌های قابلیت سرمایه گذاری

نماینده مردم اسفراین در مجلس شورای اسلامی نیز در ادامه این نشست با تأکید بر تعیین خط‌مشی درست برای سرمایه‌گذاران، گفت: باید باکار مطالعاتی دقیق، مزیت‌های سرمایه گذاری در هر بخش را مشخص کنیم.

هادی قوامی اظهار کرد: تعیین خط‌مشی درست برای سرمایه‌گذاران، تشکیل صنایع و حلقه‌های پسین و پیشین در راستای این خط‌مشی و ارائه تسهیلات و تکمیل زنجیره تولید و خدمات، ازجمله وظایفی است که دولت باید در راستای رونق سرمایه گذاری در خراسان شمالی انجام دهد.

وی با تأکید بر اینکه باید در استان جاذبه‌های گردشگری ایجاد شود تا شاهد ماندگاری مسافر و گردشگر باشیم، عنوان کرد: باید در تخصیص ردیف‌های ملی به خراسان شمالی، توجه ویژه‌ای شود چراکه این استان در شاخص درآمد سرانه در رتبه ۳۰ کشور قرار دارد.

قوامی با اشاره به اینکه همان سرمایه اندک هم در استان نمی‌ماند و در استان‌های دیگر مصرف می‌شود، اظهار داشت: تسهیلات و یارانه سود تسهیلات چه از صندوق توسعه ملی و چه از سایر منابع باید به استان کانالیزه شود چراکه از هر ۱۰۰ سپرده که جذب بانک‌های استان می‌شود، تنها ۱۵ سپرده رسوب می‌کند و بقیه به استان تهران منتقل می‌شود.

هدر رفت ۳۰۰ لیتر آب در ثانیه در مناطق راز و جرگلان و روستا های شیروان

نماینده مردم شیروان در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه به مشکل هدر رفت آب در نقاط مرزی استان و سرازیر شدن حجمی زیادی از آب‌های سطحی به کشور ترکمنستان اشاره کرد و گفت: ۳۰۰ لیتر  آبدر ثانیه در مناطق راز و جرگلان و روستایی در شیروان به این طریق هدر می‌رود.

عبدالرضا عزیزی خواستار توجه به مسئله مهار آب‌های مرزی شد و اظهار کرد: تاکنون فقط ۵۰ لیتر از این آب‌های مرزی مهارشده است و بقیه به کشور ترکمنستان سرازیر می‌شود.