عباس سروری در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص آخرین وضعیت سینما پیروزی کرمانشاه و اجرایی شدن تصمیم بازسازی این سینما گفت: همانطور که همه می دانند و بارها تاکید شده است، یکی از شاخص های توسعه هر کشور سینما است و باید به آن توجه شود.
وی با بیان اینکه سینما پیروزی کرمانشاه حدود ۶۰ سال قدمت دارد، افزود: این سینما در دوران انقلاب به آتش کشیده شد که پس از آن خیلی سطحی و جزئی برخی از قسمت های آن بازسازی شده که بازسازی بنیادی ای نبوده و اساسا باید بازسازی شود.
رئیس حوزه هنری استان کرمانشاه تصریح کرد: به دلیل اینکه بازسازی کلی سینما در آنزمان هم هزینه بر بود و هم شرایط خاصی را می طلبید بازسازی کلی انجام نشد و تا کنون نیز این اتفاق صورت نگرفته است.
وی با بیان اینکه سینماهای آزادی و پیروزی در کرمانشاه متعلق به حوزه هنری است گفت: با عنایت دولت، همکاری موسسه سینما شهر و حوزه هنری طی چند سال گذشته، سینما آزادی بازسازی و به روز شد و هم اکنون مورد استفاده و رضایت مردم است.
سینما پیروزی موقعیت دسترسی خوبی برای مردم دارد اما سالهاست که متروکه شده
سروری افزود: اما سینما پیروزی با موقعیت خوب شهری که دارد و در دل شهر قرار داشته و قابل دسترسی برای مردم است می تواند نیاز مردم از این نظر را در کنار سینما آزادی تامین کند، اما سالیان سال است که متروکه شده است.
رئیس حوزه هنری استان کرمانشاه تصریح کرد: متاسفانه هم اکنون شرایط فیزیکی سینما نیز شرایط مناسبی نیست و به علت آسیب دیدن پایه ها و فندانسیون اصلی ممکن است حتی خطرات جدی و جانی نیز برای مردم داشته باشد.
وی با بیان اینکه برای بازسازی سینما پیروزی کماکان منتظر لطف و عنایت دولتمردان هستیم گفت: هم اکنون در هفته دولت هستیم، هفته ای که دولتمردان به یاد شهیدان رجایی و باهنر، شیوه و رفتار خدمتگزاری صادقانه را دارند، انتتظار داریم این دولت هم بخصوص مسئولین استان و در راس آنها استاندار فرهنگ مدار ما نسبت به این مقوله توجه داشته باشند و با توجه به اینکه خود ایشان هم با در جریان این موضوع قرار دارند، کمک و مساعدتی داشته باشند که سینما پیروزی بازسازی شود.
سروری خاطر نشان کرد: امیدواریم با مساعدت های دولت، بتوانیم سینما پیروزی را هر چه سریعتر بازسازی کرده و به یک سینمای سه سالنه برای رفاه حال مردم استان و خدمتگزاری خوب فرهنگی تبدیل کنیم.
وی اشاره ای نیز به مطالعات انجام شده برای سینما پیروزی داشت و تصریح کرد: در صورت بازسازی سینما به به روزترین ابزار سینما تجهیز خواهد شد و شرایطی پیش خواهد آمد که مردم دیگر با آن نگاه زمان طاغوت سینما پیروزی را نبینند و در یکی از مجهزترین سینماهای کشور اوقات خوشی را در کنار خانواده های خود بگذرانند.
۱۰ تا ۱۲ میلیارد تومان برای بازسازی سینما پیروزی نیاز است
رئیس حوزه هنری استان کرمانشاه در خصوص اعتبار مورد نظر برای بازسازی سینما پیروزی هم گفت: به نظر من اگر جایی مثل استانداری کرمانشاه و سیستم اجرایی استان، خودشان بیایند سینما را برای مردم تعریف کنند و با توجه به اینکه سینما متعلق به این مردم و شهر و در اختیار فرهنگ و هنر این دیار است خودشان برآورد و کارشناسی کنند ما هم اعتباری نمی خواهیم و تنها خواستار بازسازی آن هستیم که می توانند با استفاده از پیمانکار مورد اعتماد خودشان هم اینکار را بکنند.
وی با اشاره به برآوردهای صورت گرفته، اعتبار مورد نیاز برای بازسازی این سینما را ۱۰ تا ۱۲ میلیارد تومان اعلام کرد.
سروری تصریح کرد: اگر موسسه سینما شهر نیز که وابسته به وزارت ارشاد است بداند که استان تمایل به بازسازی دارد، قطعا یکی از وظایف عمده آن حمایت است و پای کار خواهند آمد و جهت مباحث فنی کمک شایانی را به مقوله سینما پیروزی خواهند داشت.
یک سینما جوابگوی جمعیت دومیلیونی استان نیست
وی ضمن عذرخواهی از مردم بابت تعطیلی سینما پیروزی گفت: ما از این نظر شرمنده ایم اما حوزه هنری هیچ پول و اعتباری ندارد که بخواهد سینما را بازسازی کند و اینکه از دولت و مسئولین استان، خصوصا استاندار و رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تقاضا داریم به این خاطر است که به هر شکل نیاز شهر کرمانشاه داشتن سینما است و یک سینما جوابگوی مردم استان کرمانشاه با دومیلیون جمعیت نیست.
رئیس حوزه هنری استان کرمانشاه افزود: متاسفانه ما در هیچ شهرستان استان سینما نداریم و مرکز استان هم تنها یک سینمای به روز «آزادی» وجود دارد وسینما فرهنگ نیز در یک منطقه محدود و متعلق به بخش خصوصی است.
وی خاطر نشان کرد: ما انتظار داریم که دولت خدمتگزار و مسئولین استان چاره ای برای بهبود این وضعیت بیاندیشند تا سرانه فضای سینمای استان تا حدی ارتقا یابد.
استان کرمانشاه در گذشته ۱۳ سینما در فضای یک کیلومتر داشته است
سروری یادآور شد: در گذشته در استان کرمانشاه در یک کیلومتر مربع فضا ۱۳ سینما وجود داشته و با احتساب سینماهایی که در برخی از شهرستان های استان چون اسلام آباد غرب با جمعیت آن روزگار داشتیم، استان کرمانشاه یکی از استان های دارای بیشترین سینما در کشور بوده است.
وی تصریح کرد: درست است که هم اکنون امکانات رسانه ای پیشرفت زیادی کرده است اما استقبال مردم از سینما هنوز هم وجود دارد، که ما باید این را به فال نیک بگیریم و فکری به حال تامین این نیاز آنها بکنیم.
رئیس حوزه هنری استان کرمانشاه گفت: خوشبختانه هنوز هم مردم با سلیقه های متفاوت برای دیدن یک فیلم در سینما کنار هم حضور پیدا می کنند، که خود منجر به اتفاقات فرهنگی ای در آن فضا و بین آن افراد خواهد شد.
در صورت تخصیص اعتبار طی یک و نیم سال سینما به بهره برداری می رسد
وی افزود: از سوی دیگر بسیاری از جوانان علاقه مند ما به سینما در خیابان ها سرگردان بوده و جای مناسبی نیز برای اکران فیلم و... هم وجود ندارد، لذا خواهش داریم که چاره ای برای این موضوع اندیشیده شود.
سروری تاکید و یادآوری کرد: بخاطر وضعیت فیزیکی سینما اعلام خطر مجدد داریم چرا که کوچکترین زلزله ای سینما را به شدت تخریب خواهد کرد و خطرات زیادی متوجه شهروندان از این نظر خواهد بود.
وی در خصوص زمان مورد نیاز برای بازسازی سینما نیز گفت: در صورت تخصیص اعتبارات ظرف یک و نیم سال سینما را با سه سالن مجهز به تکنولوژی روز برای افراد متفاوت تحویل خواهیم داد.