محمدرضا عیدی در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در حال حاضر ۱۷۱ روستا در شهرستان قاین وجود دارد که از این تعداد ۱۳۰ روستا تحت پوشش آبرسانی قرار دارد.
وی بیان کرد: همچنین این شهرستان دارای یک هزار و ۳۵۰ کیلومتر خط انتقال و شبکه توزیع است که به وسیله این خطوط آب شرب روستاها از محل ۴۸ منبع آبی تأمین میشود.
مدیر امور آب و فاضلاب روستایی قاین ادامه داد: ۱۶ روستای بالای ۲۰ خانوار قاینات هم هنوز فاقد هرگونه شبکه آبرسانی هستند.
آبرسانی سیار به ۳۹ روستای شهرستان
عیدی از آبرسانی با تانکر سیار به ۳۹ روستای شهرستان در فصل تابستان خبر داد و گفت: همچنین در حال حاضر ۵۱ روستا دارای تنش آبی و بحران هستند و دچار کمبود آب شرب شدهاند.
وی اضافه کرد: تعداد ۴۹ روستا مشکل خاصی ندارند و تقریباً بهطور دائم در ۲۴ ساعت شبانه روز از آب شرب سالم و بهداشتی بهرهمند هستند.
مدیر امور آب و فاضلاب روستایی قاین به وجود ۴۱۸ کیلومتر خط انتقال و شبکه توزیع فرسوده در شهرستان اشاره کرد و افزود: شبکه آبرسانی به این روستاها از قدمت قدیمی و فرسودگی شدیدتر برخوردارند که باید از محل اصلاح و بازسازی شبکهها در شهرستان و استان تأمین اعتبار شوند.
عیدی با بیان اینکه با توجه به قطرهچکانی اعتبارات و هزینه بر بودن تعویض لولههای آب شرب هر ساله با مشکلات هدر رفت آب شرب و اتفاقات روزمره مواجه بوده است، عنوان داشت: امسال از محل اعتبارات تملک دارایی و دو درصد نفت و ماده ۱۸۰، فرمانداری پول خوبی گذاشتهاند چنانچه تخصیص یابد بخشی از آن حل خواهد شد.
قرار گرفتن قاینات بر روی کمربند خشکسالی
عیدی مدیر امور آب و فاضلاب روستایی قاین همچنین با اشاره به تأثیر خشکسالیهای ۱۸ ساله بر روی منابع آب شرب روستایی بیان داشت: طی پنجماهه اول سال ۹۵ تعداد ۱۵ حلقه چاه عمیق و دستی بهشدت کاهش آب دهی داشته که حتی با کف شکنی مجدداً تأثیری آنچنانی نداشته است.
وی با بیان اینکه همچنین در این مدت تعداد هفت حلقه چاه از ۱۵ حلقه چاه کاملاً خشک شده است و مابقی هم در آستانه خشک شدن هستند، از مردم خواست بیدلیل آب شرب را هدر ندهند زیرا قاینات روی کمربند خشکسالی قرار دارد.
مدیر امور آب و فاضلاب روستایی قاین اضافه کرد: چنانچه مردم با همین وضعیت کم آبی اگر ۱۰ درصد صرفهجویی لازم را داشته باشند به راحتی میتوانیم از این بحران عبور کنیم.