وزیر نیرو با اشاره به امضای قراردادهای جدید مدیریت مصرف آب با شرکت‌هایی از سوئد و فرانسه، خواستار مشارکت فرانسوی‌ها در طرح‌های نیروگاه‌سازی ایران شد.

به ‌گزارش خبرنگار مهر، حمید چیت‌چیان وزیر نیرو امروز در حاشیه دیدار و گفتگو با «سگولن رویال» وزیر محیط زیست فرانسه با اشاره به ظرفیت‌ها و توانمندی‌های ایران در صنعت آب و برق، گفت: ایران در زمینه برق دارای پتانسیل‌های بسیار خوبی بوده به طوری که در حال حاضر دارای بیش از ۷۵ هزار مگاوات ظرفیت نصب شده نیروگاهی است.

وزیر نیرو با تاکید بر اینکه از این میزان ظرفیت نصب شده، حدود ۱۲ هزار مگاوات مربوط به نیروگاه‌های برق آبی و انرژی‌های تجدیدپذیر، هزار مگاوات انرژی هسته‌ای و مابقی نیروگاه‌های حرارتی هستند، تصریح کرد: ظرفیت‌های متنوعی  در کشور برای همکاری ایران و فرانسه وجود دارد و در مجموع ایران خود را متعهد به اجرای تعهداتمان در کنفرانس پاریس (COP ۲۱) در زمینه کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای می‌دانیم.

این عضو کابینه دولت، افزود: در همین راستا برنامه‌ریزی شده که تا سال ۲۰۳۰ میلادی حدود ۷۵۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در ایران احداث شود که از این میزان قرار است ۵ هزار مگاوات تا ۵ سال آینده احداث شود و همین امر می‌تواند یکی از زمینه‌های همکاری میان ایران و فرانسه باشد.

این مقام مسئول با بیان اینکه هم اکنون اولین قرارداد احداث نیروگاه زمین گرمایی با ظرفیت ۵ مگاوات را منعقد کرده‌ایم و آمادگی همکاری با فرانسه را نیز در این زمینه داریم، بیان کرد: ایران آمادگی دارد به صورت سرمایه‌گذاری یا استفاده از سیستم‌های نوین تولید با فرانسوی‌ها همکاری داشته باشد.

چیت چیان با بیان اینکه ایران پیش از این در زمینه مدیریت مصرف انرژی همکارهای بسیار خوبی با یکی از شرکت‌های فرانسوی داشته است، با اشاره به وضعیت نامناسب منابع آب در ایران ناشی از تغییر اقلیم، تاکید کرد: ایران یکی از قربانیان تغییر اقلیم در جهان به شمار می‌رود، اثرات تغییر اقلیم در ۱۵ سال گذشته در کشور ما خود را به صورت خشکسالی نشان داده است.

وزیر نیرو، یادآور شد: در مورد مدیریت مصرف آب میان شرکت آب و فاضلاب تهران با کشورهای سوئد و فرانسه قراردادهای بسیاری خوبی منعقد شده است.

این مقام مسئول در پایان خاطرنشان کرد: ایران در زمینه اکتشاف آب‌های ژرف، احیا و تعادل بخشی آب‌های زیرزمینی، استفاده از تکنولوژی‌های نوین در زمینه نمک‌زدایی و... آمادگی همکاری با شرکت‌های فرانسوی را دارد.

وی تأکید کرد: یکی از موانع و مشکلات ما در همکاری با کشورهای اروپایی از جمله فرانسه، مشکلات پیش روی مبادلات بانکی است و امیدواریم در این زمینه جهت تسریع و گسترش همکاری‌های بیشتر میان ایران و فرانسه در زمینه انرژی، اقدام به رفع این موانع شود.