به گزارش خبرگزاری مهر کمال الدین شهریاری گفت: بسیاری از دانشآموزان به دلیل نبود امکانات آموزشی و در دسترس نبودن شرایط تحصیل از ادامه آموزش بازمانده و خود ترک تحصیل میکنند. لذا این موضوع آثار زیانباری را به همراه دارد و ضعف بزرگ در آموزش و پرورش به ویژه در استانهایی همچون بوشهر به شمار میرود.
وی با اشاره به اینکه ترک تحصیل، دانش آموز را چند قدم به اعتیاد نزدیک می کند، افزود: به دلیل کمبود امکانات، دانشآموز، انرژی و وقت خود را در زمینههای دیگر گذاشته و جذب مشاغل به صورت تخصصی نمیشوند و به عبارتی به دلیل پایین بودن تخصص به فعالیتهای غیرمجاز همچون قاچاق روی میآورند. البته نمیتوان گفت هرکسی که معتاد است مسئول آن آموزش و پرورش است.
نماینده مجلس دهم با تاکید بر اینکه آموزش و پرورش در پیشگیری از اعتیاد بسیار میتواند نقش ارزندهای ایفا کند، گفت: این وزارتخانه مسئولیت خطیری در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی بر عهده دارد و باید برنامهریزیهای مناسب را انجام دهد.
عضو کمیسیون عمران مجلس با اشاره به اینکه در قدیم در اکثر مدارس حتی ناخن دانشاموزان از لحاظ بهداشتی کنترل میشد، گفت: متاسفانه الان این کنترل و نظارتها بسیار کمرنگ شده و این مسئله سبب میشود که زمینههای اعتیاد بروز پیدا کند و در واقع آسیب های اجتماعی در نطفه خفه نشده و سبب بروز مشکلات میشود.
شهریاری با اشاره به رویکرد اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر که توسط وزیر کشور و دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر مطرح شده است، گفت: این رویکرد بسیار موثر است و میتواند نتایج مثبتی را به همراه داشته باشد البته نمیتوان گفت که برخی از مشکلات و پدیدهها تنها ناشی از کم کاری یک دستگاه و عدم اجرای مسئولیت آن بوده است.
وی اضافه کرد: همچنین مبارزه با این معضل اجتماعی تنها بر عهده یک دستگاه نیست و سازمانهای زیادی متولی مبارزه با این مشکل هستند تا بتوان علیه پدیدههای ناهنجار مبارزه کرد.
نماینده مردم دشتی و تنگستان خاطرنشان کرد: آموزش و پرورش، وزارت ارشاد، نیروی انتظامی و... همه در خصوص مبارزه با ناهنجاریهای اجتماعی سهم بسزایی داشته و باید نسبت به این موضوع واقف باشند تا پس از آن بتوانیم نسبت به رفع معضل اعتیاد به صورت کامل امیدوار بود.