به گزارش خبرنگار مهر، عبدالرحیم فریدون صبح پنج شنبه در خلال سومین نشست کمیته تخصصی ترویج فرهنگ ایثار و دفاع مقدس استان سمنان به میزبانی حوزه هنری سمنان، ضمن بیان اینکه ترویج فرهنگ دفاع مقدس به کاری اساسی و بنیادین نیازمند است، ابراز داشت: در ترویج فرهنگ و معارف جنگ همه دستگاه های فرهنگی و اجرایی دخیل هستند و این نیست که ما از بنیاد شهید بخواهیم تمام اقدامات این حوزه را انجام دهند لذا پیشنهاد ما تعیین وظایف هر دستگاه در قبال ترویج فرهنگ جنگ تحمیلی و بازگو ساختن سیره رزمندگان اسلام است.
وی افزود: امروز با وجود هجمه دشمنان اسلام به خصوص نسبت به نسل جوان، جامعه ما نیازمند تبیین آرمان های رزمندگان اسلام و فرماندهان دلیر سپاه اسلام است تا نسل های آتی نیز بدانند چه دلیر مردانی برای برپا داشتن انقلاب اسلامی خون خود را هدیه کرده اند.
فرهنگ اسلامی راه مقابله با تهاجم فرهنگی
رئیس ستاد کنگره بزرگداشت سه هزار شهید استان سمنان با بیان اینکه امروز شهدای انقلاب اسلامی بهترین الگوهای نسل جوان هستند، گفت: زمانی می توانیم فرزندانمان را از هجمه فرهنگی دشمنان دور نگه داریم که آنها را با مفاهیم معرفتی مانند سیره اهل بیت(ع)، جهاد، دفاع، مسجد، فریضه، وظیفه، ولایت فقیه و ... آشنا سازیم که به نظر می رسد تبیین سیره دفاع مقدس تبیین تمام این ویژگی ها و سدی در برابر تهدیدات فرهنگی دشمنان باشد.
فریدون با اشاره به ضرورت برگزاری برنامه های فاخر فرهنگی در قبال شهدا، ابراز داشت: یکی از وظیفه کمیته ترویج فرهنگ دفاع مقدس جلوگیری از موازی کاری دستگاه های فرهنگی و تولید محصولات فرهنگی فاخر با موضوع دفاع مقدس است که این امر در نهایت با تعیین وظیفه هر عضو میسر خواهد شد.
وی افزود: هدفگذاری و تبیین وظایف هر نهاد باعث می شود تا هدر رفت هزینه و اعتبارات نیز صورت نگیرد و درنهایت بدانیم که آیا به اهداف اولیه خود دست یافته ایم یا خیر،
تبیین فرهنگ دفاع در جامعه ضرورت دارد
رئیس حوزه هنری استان سمنان نیز در این نشست با اشاره به ضرورت ترویج فرهنگ دفاع مقدس در جامعه، گفت: یکی از وظایف کمیته تخصصی ترویج معارف جنگ و ایثار در استان، هماهنگی اعضا برای تولید برنامه ها و فعالیت های مشترک فاخر فرهنگی در حوزه دفاع مقدس است و این امر در جامعه ضرورتی فراوان دارد.
داوود یاراحمدی با اشاره به ضرورت تولید مفاهیم فاخر در حوزه دفاع مقدس، ابراز داشت: برگزاری پنج نشست تخصصی در یکسال گذشته با موضوعات مختلف و با هدف ترویج معارف جنگ و ایثار توسط کمیته تخصصی فرهنگ و ایثار استان سمنان با حضور دستگاه های فرهنگی مانند سازمان تبلیغات اسلامی، حوزه هنری، بنیاد شهید، کنگره سه هزار شهید، سپاه پاسداران، امور مساجد و ارشاد اسلامی و ... نشان از عزم خوب مسئولان فرهنگی در ترویج معارف دینی در استان است.
وی با بیان اینکه سالانه ۲۰۰یادواره شهدا در استان برگزار می شود، ابراز داشت: فرهنگ شهادت در بین مردم استان سمنان، جایگاهی ویژه و غنی دارد و ما باید با توجه به این غنا، در تولید مفاهیم فاخر اهتمام ویژه ای داشته باشیم.
تاثیرگذاری برنامه های فرهنگی مهم است
رئیس حوزه هنری استان سمنان همچنین گفت: برای داشتن برنامه های فرهنگی مناسب در حوزه ترویج معارف ایثار، می بایست شاخص هایی با توجه به معیارهای جامعه، نسل جوان، جامعه هدف و همچنین مجریان برنامه ها مانند دستگاه های اجرایی، فرهنگی و ... تبیین شود تا بتوانیم در هدفگذاری برنامه های فرهنگی موفق عمل کنیم.
یاراحمدی موازی کاری در تولید مفاهیم فرهنگی را مانعی بر سر راه ترویج فرهنگ دفاع مقدس دانست و ابراز داشت: ستاد ترویج معارف ایثار در استان نیازمند حرکت در یکسو است تا بتوانیم شاهد رخ دادن اتفاقات خوب در زمینه ترویج فرهنگ دینی و معارف دفاع مقدس باشیم.
وی افزود: در کنار تولید مفاهیم و برنامه های فرهنگی می بایست به تاثیرگذاری تولیدات فرهنگی هنری نیز توجه کرد چرا که فعالیت در حوزه ایثار و شهادت، فصلی و مقطعی نیست و در طول سال باید تداوم داشته باشد.