به گزارش خبرگزاري مهر ، جهانشاه صديق درجمع خبرنگاران با اشاره به اينكه حدود يك چهارم از پروتئين كشور توسط عشاير تامين مي شود ،افزود: جامعه عشايري 5/1 ميليون نفر هستند كه در قالب 200 هزارخانوار در 26 استان كشور پراكنده شده اند .
وي خواستار حمايت معاونت ترويج وزارت جهاد كشاورزي ازفعاليت هاي ترويجي در مناطق عشايري شد و گفت: اخيرا و در راستاي افزايش اجراي فعاليت هاي ترويجي وزارت جهاد كشاورزي تفاهم نامه اي ميان سازمان امور عشاري و اين معاونت به امضاءرسيده است .
صديق در مورد طرح ساماندهي عشاير،تصريح كرد:براساس قانون و در طول برنامه چهارم بايد حدود 50 درصد عشايريعني معادل 70 هزار خانوارعشاير اسكان يابند وهمچنين سازمان عشاير مكلف شده كه شاخص توسعه را تا سطح 25 درصد افزايش دهد .
رئيس سازمان امور عشايري كشور با تاكيد بر اينكه تحقق ساماندهي 50 درصد عشايردرطول يك برنامه امكان پذيرنيست ،افزود: با توجه به محدوديت هاي مالي و اعتباري ،اسكان 50 درصدعشاير( 70 هزار خانوار) در طول يك برنامه عملي نيست .
به گفته وي، پيش بيني مي شود كه با توجه به شرايط موجود در طول برنامه چهارم حدود 20 هزار خانوارعشايري اسكان يابند .
صديق با اشاره به اينكه در طول سه برنامه توسعه كشور و در مجموع 50 هزار خانوارعشايري اسكان يافته اند ،گفت: از اين ميزان 25 هزار خانوار ازطريق برنامه هاي اين سازمان و 25 هزار خانوار ديگرنيزبه صورت خودش و با حمايت سازمان امور عشايري اسكان يافته اند .
وي ميزان اعتبارات تخصيص يافته به سازمان امور عشايري را در سال گذشته معادل 27 ميليارد تومان اعلام كرد و گفت:اين در حالي است كه در سال جاري تا كنون معادل 35 ميليارد تومان اعتبار مصوب شده و اميد است كه با پيگيري ها به عمل آمده بتوان 10 ميليارد تومان اعتبار ديگر نيز از طريق دستگاه هاي مربوط تامين كرد .
صديق حجم پروژه هاي عملياتي شده توسط سازمان را در سال جاري 690 طرح پيش بيني كرد و گفت:اين ميزان در سال گذشته معادل 680 پروژه بوده است .
رئيس سازمان امور عشايري كشور اقدامات سازمان امور عشاير را در قالب چهار طرح مطالعه توسعه مناطق عشايري ،داوطلب بودن خود عشاير و وجود عرصه ؛جايگزيني سوخت فسيلي اعلام كرد و تصريح كرد: از كل اعتبارات پرداختي به سازمان 40 درصد اعتبارات به بحث اسكان عشاير،30 درصد مربوط به كوچندگان و 30 درصد باقي مانده براي تامين سوخت فسيلي و مطالعه تخصيص مي يابد .
وي حجم اعتبار مورد نياز براي اسكان هر خانوار عشايري را به طور متوسط 50 ميليون تومان اعلام كرد و گفت: حدود 50 درصد از عشاير كشورداوطلب اسكان هستند به طوريكه از 200 هزار خانوارعشايري 100 هزار خانوار تمايل به اسكان دارند .
صديق سهم عشاير را از يارانه هاي دولتي در سطح پاييني اعلام كرد و گفت: حدود شش ميليارد تومان يارانه براي تامين آرد ،ارزاق و سوخت فسيلي عشايربا نرخ چهار درصد ، 10 ميليارد تومان براي تامين ارزاق و نيازمندي ها وخريد نهاده و 12 ميليارد تومان نيز براي كمك به فعاليت هاي اجرايي دراختيار شركت ها و اتحاديه هاي عشايري قرار مي گيرد .
وي با تاكيد بر پيگيري هاي وزير جهاد كشاورزي براي رفع مشكلات جامعه عشايري گفت:در راستاي تلاش وزير جهاد كشاورزي پيشنهاداتي در قالب ساخت 300 كيلومتر را از طريق وزارت راه و ترابري ، تحت پوشش قرار گرفتن 10 هزار خانوار عشايري براي استفاده از خدمات بهداشتي و پزشكي ،تامين برق 50 كانون توسعه و اسكان عشاير و پرداخت يك ميليارد تومان كمك بلاعوض براي تامين علوفه و كاهش خسارت ارائه شده است .
صديق ،تشكيل شوراي عالي عشايررا در آينده از ديگر برنامه هاي دردستوركار دستگاه هاي مرتبط دانست و گفت: همچنين با تلاش ها ي وزير جهاد كشاورزي در آينده شوراي عالي عشاير با عضويت وزراي جهاد كشاورزي ،بازرگاني ،آموزش و پرورش ،رفاه،بهداشت و درمان ،نيرو ،رياست جمهوري و سازمان مديريت تشكيل مي شود .
رئيس سازمان امور عشايري با تاكيد بر اينكه جامعه عشايري براي ادامه حيات نياز به درآمد دارد ، تصريح كرد:در اين راستا يكي از فعاليت هاي تكليف شده به شركت ها و اتحاديه هاي عشايري ، عرضه مستقيم محصولات عشاير به بازار از طريق اين شركت ها است كه در اين زمينه هم اكنون اتحاديه عشايري به دنيال عرضه مستقيم گوشت عشاير در مراكز فروش مربوط به اين عشاير است كه دو مركز در تهران راه اندازي شده است .
وي تاكيد كرد: براين اساس اتحاديه هر كيلو گوشت را با قيمت 200 تومان گرانتر از عشاير خريداري مي كند اما با قيمت هر كيلو 500 تومان ارزانتر از ساير تعاوني ها به مصرف كننده مي فروشد به طوريكه هم اكنون هر كيلو گوشت بره در فروشگاه تعاوني عشاير 4600 تومان و در ساير تعاوني ها 5100 تومان عرضه مي شود .