به گزارش خبرنگار مهر حسین پیشقدم بعدازظهر شنبه در پانزدهمین جلسه کارگروه اقتصاد مقاومتی استان گلستان اظهار کرد: از تعداد طرح های قابلواگذاری استان ۴۰ پروژه ملی و ۲۴ پروژه استانی است.
وی افزود: از ۲۰۰ پروژه ورزشی استان که بخش اعظم آنها مربوط به ادوار گذشته است، ۱۸۸ مورد قابلواگذاری است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی گلستان به عملکرد استان در مقایسه با سایر استانها اشاره کرد و ادامه داد: عملکرد استان ازنظر کمی قابلقبول است، اما هنوز به نقطه پرتاب که درواقع اجرای پروژههاست، نرسیدهایم.
وی تصریح کرد: به نظر میرسد در نحوه گزارش دهی در این حوزه دچار غفلتهای سهوی در استان شدهایم.
وی از وجود یک هزار و ۲۰۰ پروژه نیمهتمام در استان خبر داد و خاطرنشان کرد: از مجموع پروژههای نیمهتمام استان تعداد ۳۷۰ پروژه مستمر دستگاههای اجرای است و امکان واگذاری آنها به بخش خصوصی وجود ندارد.
پیشقدم از ارائه الگوی جدید در این حوزه در گلستان خبر داد و اضافه کرد: بر اساس الگوی جدید پروژههای نیمهتمام بر اساس نوع پروژه، ماهیت پروژه و دستگاه اجرایی تفکیکشده و ازاینپس بر مبنای واقعیتهای موجود واگذاریها و نحوی انجام آن گزارش دهی میشود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی گلستان بابیان اینکه آموزش اقتصاد مقاومتی در حوزههای مختلف باید انجام شود، گفت: هفته گذشته نامهای از دبیرخانه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی برای هدایت و چارچوببندی مشخص گزارشها به استانها ابلاغ شد که بخش نخست گزارش عملکرد اقتصاد مقاومتی سازماندهی اجراست که این موضوع بهخوبی در سیستم نرمافزاری تشریح و اجراشده است، اما ازلحاظ سختافزاری خروجی خوبی در استان نداشتیم.
وی افزود: بخش دوم به اقدامات انجامشده و پروژههای اختصاصی استان در حوزه اقتصاد مقاومتی مربوط است که در این حوزه نیز چندین پروژه معرفی و به دبیرخانه استان ارسالشده است.
پیشقدم ادامه داد: در بحث اجرای برنامههای اقتصاد مقاومتی استان پرداخت ۷۴۴ میلیارد تومان تسهیلات برای رونق تولید و خروج از رکود بنگاههای اقتصادی مصوب شده است.
وی تصریح کرد: درزمینهٔ توسعه صادرات غیرنفتی و رفع موانع آن در پنجماهه نخست سال جاری با توجه به عدم صادرات محصولات لبنی و پروتئینی به کشورهای همسایه در این مسیر موفق عمل نکردیم و امیدواریم در نیمه دوم سال شاهد افزایش صادرات غیرنفتی در استان باشیم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی گلستان بابیان اینکه جذب سرمایهگذار خارجی، توسعه شرکتهای دانشبنیان، رشد اقتصادی استان و توسعه درآمد استان از دیگر برنامههای کارگروه اقتصاد مقاومتی استان است، خاطرنشان کرد: تهیه کتابچه سرمایهگذاری دارای استعلامات مختلف از دستگاههای اجرایی و جلسه با هلدینگها و شرکتهای سرمایهگذاری باید در اولویتهای استان در این حوزه باشد.