به گزارش خبرنگار مهر، جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید عصر شنبه در محل دفتر استاندار تشکیل شد که در آن مشکلات هشت واحد تولیدی استان مطرح و مصوباتی برای رفع مشکل آن ها ابلاغ شد.
شرکت مشکین راه رباط، شهرک سنگ خرم آباد، شرکت تولیدی بهکار، شرکت صاپنا دلفان، شرکت تولیدی جوراب لرستان، شرکت فدک لبن، شرکت فولاد چدن دورود و کارخانه پودر میکرونیزه و آرد بهرامسری از جمله واحدهای تولیدی بودند که مشکل آن ها در ستاد تسهیل مطرح و از سوی بانک ها برای استمهال بدهی آن ها مهلت گرفته شد.
سنگ های پیش پای شهرک سنگ خرم آباد
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان به مشکلات شهرک سنگ خرم آباد اشاره کرد و اظهار داشت: مطابق جلسه کارشناسی ستاد تسهیل مقرر شده بود شرکت توزیع برق لرستان برای اصلاح و بهینه سازی خطوط ۲۰ کیلووات روستایی با تخصیص ۴۰۰ میلیون تومان از سوی استاندار و تامین مابقی هزینه مورد نیاز از منابع شرکت توزیع نسبت به ایجاد یک فیدر اختصاصی برای مجتمع سنگبران خرم آباد اقدام کند که تا کنون این اتفاق نیفتاده است.
محمدرضا صفی خانی با اشاره به اینکه چند لکه صنعتی در استان وجود داشته که قابلیت تبدیل شدن به شهرک خصوصی صنعتی را دارند، گفت: بر اساس قوانین و مقررات جدید مربوط به شهرک های صنعتی اولویت ما این بوده این لکه های صنعتی را به شهرک صنعتی تبدیل کنیم تا هم بتوانند از امکانات شهرک صنعتی استفاده کرده و هم از معافیت های مربوط به شهرک استفاده کنند.
وی با اشاره به اینکه تبدیل لکه های صنعتی به شهرک صنعتی در حال عملیاتی شدن بوده اما مقداری زمانبر است، افزود: یک سری مشکلات مربوط به لکه های صنعتی استان از جمله لکه صنعتی یا مجتمع سنگ خرم آباد وجود دارد به طوری که مجتمع سنگ خرم آباد مشکل برق دارد زیرا برق این مجتمع از یک روستا تامین می شد که با توجه به فرسودگی برق این روستا بنا شد خط برق روستایی ترمیم شده تا مکشلات شهرک سنگ و برق روستا مرتفع شود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان ادامه داد: بنا شد استاندار لرستان مبلغی را برای تامین برق و تخصیص یک فیدر اختصاصی این شهرک فراهم کرده و مابقی آن را شرکت توزیع برق تامین کند که تا کنون این مهم انجام نشده است لذا درخواست داریم این موضوع در موافقت نامه های امسال پیش بینی شود تا مشکل این شهرک حل شود.
بنا براین گزارش، به دلیل اینکه نماینده شرکت توزیع برق لرستان در این جلسه حضور نداشت معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری لرستان خواستار تشکیل جلسه ای اختصاصی با حضور شرکت توزیع برق، سازمان مدیریت و نماینده شهرک سنگ خرم آباد در خصوص پیگیری موضوع تامین برق این شهرک شد.
«فولاد چدن» در آستانه تعطیلی
همچنین در این جلسه مشکلات شرکت فولاد چدن دورود مطرح و بررسی شد که مطابق مصوبه ستاد تسهیل بنا بود این شرکت پنج درصد بدهی خود به بانک سپه و صنعت و معدن را واریز کند که تا کنون این مبلغ را واریز نکرده همچنین این شرکت درخواست یک میلیارد تومان تسهیلات را داشته که بانک سپه و صنعت و معدن به علت بدهکار بودن این شرکت با پرداخت تسهیلات به این شرکت مخالفت کرده اند.
سالاروند مدیرعامل شرکت فولاد چدن با بیان اینکه هیچکدام از مصوبات مربوط به فولاد چدن در ستاد تسهیل عملی نشده است، اظهار داشت: تنها دستگاه هایی که به مصوبات این ستاد در رابطه با شرکت فولاد چدن دورود عمل کرده اند سازمان تامین اجتماعی و اداره کل کار بوده اند.
وی با تاکید بر اینکه اگر می خواهیم شرکت فولاد چدن به سرنوشت فارسیت دورود دچار نشود باید به آن کمک شود، عنوان کرد: در شرکت فولاد چدن حدود ۱۰۸ نفر مشغول به کار هستند که در صورت کمک نکردن به این کارخانه هفته آینده آن را تعطیل خواهیم کرد.
مدیرعامل شرکت فولاد چدن با بیان اینکه پنج درصد بدهی که در جلسه قبلی ستاد تسهیل مصوب شده مربوط به کارخانه سیمان دورود بوده و به ما ارتباط پیدا نمی کند، ادامه داد: به دلیل اینکه ما یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان به بانک سپه بدهکار هستیم بانک صنعت و معدن از پرداخت تسهیلات به ما خودداری می کند در صورتی که مطابق بخش نامه بانک مرکزی حتی اگر واحدی بدهکار بانک باشد می تواند تسهیلات دریافت کند.
رایزنی برای پرداخت تسهیلات به فولاد چدن
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری لرستان در این جلسه اظهار داشت: شرکت سرمایه گذاری فارس و خوزستان متعهد شده است یک میلیارد تومان برای رفع مشکلات کارخانه فولاد چدن ازنا پرداخت کند ولی تا کنون این موضوع عملیاتی نشده است.
مهرداد غضنفری با تاکید بر اینکه توقع داریم کارخانه ها نیز نسبت به مصوبات ستاد تسهیل متعهد باشند، گفت: وقتی مسئولین شرکت سرمایه گذاری فارس و خوزستان مقید به انجام تعهدات خود نیستند چه انتظاری می رود که بقیه دستگاه ها از جمله بانک ها به شما کمک کنند.
وی با بیان اینکه پیگیری های لازم در خصوص عدم اجرای تعهدات سرمایه گذاری فارس و خوزستان را از طریق استاندار لرستان انجام خواهیم داد، افزود: ما در ستاد تسهیل برای واحدهایی که احساس شود فعال بوده و نیروهای زیادی آن جا مشغول به کار هستند از بانک ها درخواست انعطاف بیشتری داشته ایم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری لرستان گفت: با توجه به وضعیت خاص شرکت فولاد چدن دورود از بانک ها خواسته می شود پرداخت پنج درصد مربوط به پیش پرداخت را لحاظ نکرده و مهندسی ارزشی ظرف یک هفته انجام شود تا مازاد وثایق در رهن این شرکت مشخص شود تا بتوانند آن ها را آزاد کرده و برای پرداخت در اختیار بانک صنعت و معدن قرار دهند.