محسن اسلام زاده کارگردان عرصه مستند در گفتگو با خبرنگار مهر درباره فعالیت های اخیر خود گفت: چندی پیش همزمان با آمدن میگل لیتین فیلمساز ضد کودتای شیلیایی به ایران، به همراه مهدی خوش نژاد اقدام به تهیه مستندی درباره این کارگردان شیلیایی کردیم البته زحمت اصلی این مستند را مهدی خوش نژاد کشید و هنوز نامی برای آن انتخاب نکرده ایم.
وی افزود: میگل لیتین با تصور دیگری به ایران آمده بود و در سفر به ایران نگاه او تغییر کرد، البته هنگامی که لیتین تصمیم به این سفر گرفت از سوی شیلی فشارهای زیادی بر او وارد شد به طوری که این موضوع در طول سفر او مشهود بود به همین دلیل موضوع اصلی مستند ما مواجه لیتین با ایران است.
اسلام زاده عنوان کرد: ما در طول مدتی که با او همراه بودیم متوجه شدیم که جشنواره عمار موجب تعجب او شده است، لیتین می گفت این گونه از فعالیت ها در آمریکای لاتین هم وجود دارد برای مثال او از اکران فیلم ها در پشت کامیون ها و مکان های سربسته ای برای روستاییان می گفت.
این کارگردان ادامه داد: با توجه به اینکه یکی از نیاکان این کارگردان شیلیایی فلسطینی بود به لحاظ فکری نزدیکی زیادی با ما مسلمانان داشت برای مثال به ما می گفت هنگامی که چیزی از خدا می خواهد به روش مسلمانان به مسجد می رود و در گوشه ای با خدا راز و نیاز می کند.
وی عنوان کرد: یکی دیگر از نکات جالب توجه لیتین، مواجه او با شخصیت شهید رجایی در خانه اش بود به طوری که مدام خانه این شهید را بررسی و با دقت به همه چیز توجه می کرد. می توانم بگویم شخصیت شهید رجایی تاثیر زیادی روی او گذاشته بود.
کارگردان «تنها میان طالبان» بیان کرد: این مستند شکل و شمایل غیرایرانی هم دارد و تنها برای مصرف داخلی تهیه نشده است، این فیلم قرار است در افتتاحیه جشنواره «عمار» و یا یکی از بخش ها مهم آن به نمایش گذاشته شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: یکی از افتخارات من و مهدی خوش نژاد این است که لیتین اجازه ساخت مستندی درباره او را به ما داد و حتی گاهی اوقات در خلال تهیه آن ما را راهنمایی می کرد. مواجهه با شخصیت او تاثیر بسیار زیادی به لحاظ فکری بر من گذاشت.