شاهرود - نماینده مردم شاهرود و میامی در مجلس شورای اسلامی با اشاره به پیگیری های صورت گرفته در تکمیل پروژه آب قطری، گفت این طرح طی چند روز آینده با حضور معصومه ابتکار تصمیم گیری خواهد شد.

به گزارش خبرنگار مهر، سید حسن حسینی شاهرودی عصر یکشنبه در دیدار با فعالان محیط زیست و سمن های فعال در این حوزه به میزبانی باغ اورس شاهرود ضمن بیان اینکه تصمیمات غلط طی سال های گذشته باعث بسیاری از مشکلات در حیطه محیط زیست شده است، ابراز داشت: در مقوله آب قطری باید گفت این طرح با چند دهه قدمت تا کنون ۲۶میلیارد تومان هزینه و ۹۵درصد پیشرفت فیزیکی را در پی داشته است که این هزینه می توانست در مجموعه فاضلاب شاهرود به نتایجی به مراتب بهتر برسد.

وی افزود: متاسفانه درباره این طرح موضوعات مختلفی بیان شد که در ابتدا بحث دبی آب از ۴۰۰لیتر تا ۱۰۰ لیتر کاهش و سپس ۴۰لیتر اعلام شد و امروز نیز این پروژه متوقف شده است از سوی دیگر برخی مشکلات کمبود آب برای حیوانات و کشاورزان را مطرح می کنند که در نهایت باید دید مشکل در کجاست که امروز با این همه هزینه همچنان طرح بر روی زمین مانده است و اگر همین وقت و اعتبار را بر روی مقوله فاضلاب می گذاشتیم نیازی به ۱۵۰ کیلومتر لوله کشی و انتقال آب نداشتیم.

تصمیمات غلط باعث متضرر شدن مردم می شود

عضو خانه ملت همچنین گفت: متاسفانه به خاطر تصمیمات غلط، برداشت های بی رویه و کشاورزی نادرست مشکلات عدیده ای برای شهرستان شاهرود به وجود آمده است اما در این بین سوالی که مطرح می شود آن است که سازمان محیط زیست تا چه حد توانسته در رفع مشکلات محیط زیستی ورود پیدا کرده و دولت را برای جذب اعتبارات حوزه محیط زیست مجاب کند؟

حسینی با بیان اینکه امروز ۸۵ درصد آب مصرفی کشور در بخش کشاورزی مصرف می شود، ابراز داشت: اگر تنها ۲۰ درصد از این میزان صرفه جویی شود و به دنبال سیستم های آبیاری نوین باشیم قطعا مشکلات آب و خشکسالی ایران حل می شود و نیازی به طرح های آبی نیست اما در این زمینه تلاشی صورت نگرفته است و ما در برابر این سال که چرا آبیاری های نوین در دستور کار دولت قرار نگرفته است باقی مانده ایم.

وی همچنین با بیان اینکه در این بین باید به راه حل های جایگزین توجه داشت، افزود: امروز صحبت از انتقال ۲۰۰میلیون متر مکعب آب دریای خزر به سمنان است اما به دلیل نبود راه های جایگزین همیشه محیط زیست در مزان اتهام مخالفت قرار می گیرد اما این درحالی است که باید درباره طرح هایی از این دست بررسی صورت بگیرد که آیا این طرح پاسخگوی استان است یا خیر و یا ۵۰میلیون مترمکعبی که از این طرح در اختیار شاهرود قرار خواهد گرفت به چه شکل و با چه هزینه ای منتقل خواهد شد که در این باره نیز باید گفت با تصفیه فاضلاب شهری و بازگرداندن آن به چرخه تولید و کشاورزی می توان حداقل ۲۰میلیون متر مکعب آب در این شهرستان داشت که البته این مقوله نیز نیازمند اعتبارات فراوان است که بسیاری سرمایه گذاری خارجی را مطرح می کنند.

تذکر به رئیس جمهور در زمینه آب قطری

عضو خانه ملت اشاره ای نیز به تذکر خود به رئیس جمهور در مقوله اتفاقات اخیر پیرامون پروژه آب قطری داشت و گفت: مشکلات این مقوله در نشست هفته آتی رئیس سازمان محیط زیست، مجمع نمایندگان استان های سمنان و گلستان و مسئولان مطرح می شود و هر تصمیم در این قبیل نشست ها گرفته شود مورد تبعیت ما است اما باید گفت ما در زمینه حق و حقوق مردم شهرستان شاهرود کوتاه نخواهیم آمد.

حسینی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه بسیاری از کشورهای دنیا از خزر بهره می برند، گفت: همیشه این سوال مطرح می شود که چرا ایران از این دریا بهتر از این بهره مند نشود اما بنده هیچگاه از این طرح حمایتی صورت نداده ام اما در برابر آن نیز نایستادم چرا که ضرورتی برای مخالفت با آن وجود ندارد و در این بین سخن من آن است که باید به راه های جایگزین نیز توجه کنیم.

وی درباره راه های جایگزین برای حفاظت از محیط زیست، ابراز داشت: برای مثال دولت طی مصوبه ای از کارخانجات آلاینده مالیات دریافت می کند و به جای اینکه این مالیات به این کارخانه ها بازگردد تا از آن در تهیه فیلتر تصفیه هوا استفاده کنند، این اعتبارات را به شهرداری ها و برخی ادارات می دهند که فضای سبز ایجاد کنند و این امر غلط است چرا که این نهادها بعضا خودشان آلاینده هستند.

آلاینده ها هزینه فلیتر را نمی پردازند

عضو هیئت رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس دهم همچنین گفت: در دیدار با معصومه ابتکار بنده این پیشنهاد را ارئه کردم که هزینه دریافت عوارض آلایندگی به خود واحدهای صنعتی پرداخت شود تا تک تک کارخانه های ما بتوانند فیلتر تصفیه هوای آلاینده را تهیه کنند چرا که در حالت کنونی این کارخانه ها هزینه میلیاردی این فلیتر را ندارند و از سوی دیگر این هزینه را نمی پردازند چرا که برایشان نمی صرفد.

حسینی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه خسارت به محیط زیست خسارت به زندگی بشری است، ابراز داشت: خدای متعال محیط زیست را برای بهره مندی انسان آفرید و متاسفانه باید گفت محیط زیست به نوبه خود بازدارنده نیست و نمی تواند در مقابل تخریب خود بایستد لذا این مردم هستند که باید برای احیا و نگهداری از آن اقدام کنند.

وی افزود: اندیشمندان اثبات کرده اند که ارتباط معنوی بین مردم و طبیعت از طریق ساطع شدن انرژی های مثبت بسیار سازگار است لذا باید نگاهمان به محیط زیست پیرامون تغییر کند تا بتوانیم محیط زیستی عاری از مشکلات و تخریب داشته باشیم.

مشکل راه عباس آباد-دستجرد رفع خواهد شد

نماینده مردم شاهرود و میامی در مجلس همچنین درباره محور عباس آباد-دستجرد نیز، گفت: این محور به دلیل مجاورت با مسیر تردد یوزها ممکن بود حیات این گونه نادر جانوری را به خطر بیاندازد چرا که با آسفالت این راه روستایی، خودروهای عبوری قطعا سرعت بیشتری خواهند گرفت و ممکن است برای حیات این جانور کمیاب مخاطراتی پیش آید.

حسینی درباره راه حل رفع مشکلات این جاده هم، ابراز داشت: برای حل مشکل این محور یکی از راهکارهای پیشنهادی تغییر مسیر به سمت غزازان است که این امر باعث طولانی شدن ۲۵کیلومتری مسیر می شود اما در ازای آن، می تواند حفظ گونه یوز را با نصب حصار، فنس، زیرگذر و ... تضمین کند که در نهایت این طرح در دست بررسی است.

وی افزود: موضوع قابل طرح در این بین هزینه های گزاف طرح هایی از این دست است که ما معتقدیم سازمان محیط زیست به عنوان معاونت رئیس جمهور آنقدر باید در دولت نفوذ داشته باشد که در زمینه جذب این قبیل اعتبارات اصلا با مشکلی روبرو نباشد و ما این موضوع را از این سازمان می خواهیم.