به گزارش خبرنگار مهر، معصومه ابتکار پیش از ظهر دوشنبه در جلسه بررسی پیشرفت برنامه حفاظت و بهبود محیط زیست استان مرکزی در اراک اظهار داشت: مطالعات بهروز رسانی طرح کاهش آلودگی هوای اراک در حال انجام بوده و قرارداد های مربوط به آن منعقد شده است.
وی افزود: توسعه باید همراه با تمامی شاخصه های مرتبط با آن صورت پذیرد و معنی توسعه پایدار نیز همین است که با رشد مولفه های زیست محیطی، اجتماعی، فرهنگی و... همراه باشد.
معاون رئیس جمهور بیان کرد: اولویت مساله محیطی زیست به طور جدی مورد توجه دولت قرار دارد و رئیس جمهور اخیرا در نشستی با برخی مسئولان حفظ محیط زیست را در سطح کشور یکی از مهمترین کارها دانسته اند.
اصلاح و به روز رسانی برنامه های کاهش آلودگی
ابتکار خاطرنشان ساخت: در بحث آلودگی هوا موضوع اصلاح و به روز رسانی برنامه های کاهش آلودگی و انتقال صنوف آلاینده در کشور در دولت یازدهم انجام شده است.
رئیس سازمان محیط زیست کشور گفت: مساله این است که ما معیار اندازه گیری جز دستگاه های اندازه گیری آلودگی هوا نداریم و در حال حاضر تنها مرجع اندازه گیری این دستگاه ها هستند و برای تعیین دقیق سهم آلاینده ها باید کار علمی انجام پذیرد.
وی افزود: در اکثر کلانشهرها با توزیع بنزین یورو۴ و حذف مازوت از چرخه مصرف صنایع، بخشی از عوامل آلودگی را در سطح کشور کنترل کرده ایم و مصرف مازوت در نیروگاه های کشور هم اکنون بسیار کاهش یافته و به حد صفر رسیده است.
ابتکار خاطرنشان ساخت: مساله دیگری که در کشور ایجاد معضل آلودگی کرده ریزگردها و ذرات معلق هستند که طی سال های اخیر به عوامل آلودگی اضافه و سبب بروز مشکل در برخی از مناطق شده است.
حمایت از نوسازی ناوگان حمل و نقل شهری
وی بیان کرد: طبق تصمیم دولت، مقرر است حمایت بیشتری از نظر اعطای تسهیلات برای نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی و تاکسی در شهرها صورت گیرد تا خودروهای فرسوده و آلاینده از رده خارج شوند و این مساله به کاهش آلودگی در سطح شهرها کمک شایانی کند.
معاون رئیس جمهور تصریح کرد: رسیدگی به وضعیت تالاب های کشور در دست انجام است که در این راستا بخشی از تالاب هورالعظیم در خوزستان که کانون ریزگرد بوده احیا شده و همچنین راهکارهای حفظ دریاچه ارومیه در دست انجام است.
ابتکار با اشاره به برخورد با واحدهای آلاینده نیز اظهار داشت: هیچ واحد صنعتی را بدون اندازه گیری دقیق سهم آلایندگی نمی توانیم تعطیل کنیم و باید بررسی دقیقی در دوره های مختلف صورت گیرد که این بررسی ها را در زمان آن انجام می دهیم.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده برای جلوگیری از تخریب های زیست محیطی معادن خاطرنشان ساخت: در بحث معادن نیز آلودگی هایی در سطح استان مرکزی به ویژه در شهرستان محلات داشتیم که با آنها برخورد شده و در منطقه آبگرم محلات مجوز معادن تمدید نشده تا چشم انداز این منطقه گردشگری حفظ شود.
رئیس سازمان محیط زیست کشور بیان کرد: در راستای حفاظت محیط زیست، منظر و چشم اندازها نیز برای ما ارزش دارد و نباید فعالیت در طبیعت منجر به از بین رفتن منظر و چشم انداز یک منطقه شود، چرا که آن منظر و چشم انداز ارزش افزوده ایجاد می کند.
لزوم ساماندهی مساله پسماندها و رفع مشکلات این حوزه
ابتکار خاطرنشان کرد: حفاظت از زیستگاه ها و پناهگاه های حیات وحش در استان های کشور و از جمله استان مرکزی به طور جدی مورد توجه قرار دارد.
وی با اشاره به مشکل ساماندهی پسماندها از کشور از جمله استان مرکزی گفت: در استان مرکزی به عنوان یک استان صنعتی مساله پسماندهای صنعتی، ویژه و شهری باید به طور اصولی و با امکانات و سیستم به روز ساماندهی و مدیریت شوند.
رئیس سازمان محیط زیست کشور با اشاره به فعالیت مطلوب و موثر سازمان های مردم نهاد در استان مرکزی خاطرنشان ساخت: سازمان های مردم نهاد زیست محیطی در استان مرکزی از پیشینه و فعالیت قابل توجهی برخوردارند که جای تحسین دارد و یقینا در زمین رفع مشکلات زیست محیطی نقش اثرگذاری ایفا می کنند.