به گزارش خبرنگار مهر، محمدجواد آذری جهرمی در همایش بینالمللی ایران کانکت ۲۰۱۶ که امروز در تهران و در حضور نمایندگان بیش از ۲۰۰ شرکت مخابراتی دنیا برگزار شد، با اشاره به ویژگیهای منحصر به فرد ایران در حوزه ترافیک ارتباطات خاطرنشان کرد: در صورتی که انتقال مسیر ترافیک ارتباطی شرق به غرب دنیا از ایران بگذرد، کیفیت دسترسی به ارتباطات ۴۰ میلی ثانیه بهبود مییابد و هزینه دسترسی کاهش پیدا خواهد کرد.
وی با بیان اینکه بیش از یک سوم جمعیت جهان در آسیا زندگی میکنند، اما نیمی از مراکز داده (دیتاسنتر) دنیا در اروپا قرار دارند، خاطرنشان کرد: ظرفیت بالقوهای برای تجارت ترانزیت ارتباطی در آسیا فراهم است که با توجه به موقعیت استراتژیک ایران، این ظرفیت میتواند از طریق ایران برای سایر کشورهای منطقه فراهم شود.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: مسیر فیبر نوری که از شرق آسیا آغاز شده و با عبور از بابالمندب و کانال سوئز به اروپا میرسد، مسیری طولانی و هزینهبر است که بر کیفیت ارتباطات و میزان قطعی تاثیرگذار است. بر این اساس کشورهای آسیایی به دنبال ایجاد مسیری جایگزین هستند که برای مثال میتوان به برنامهریزی کشورهای آ سهآن با محوریت کره جنوبی اشاره کرد که سبب شده است با ایجاد مسیر دریایی، کیفیت ارتباطات آن منطقه بهبود یابد.
مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت با بیان اینکه این ظرفیت در خاورمیانه نیز وجود دارد، اضافه کرد: هماکنون تبادل اطلاعات خاورمیانه از طریق اروپا انجام میشود که باعث افزایش هزینهها و کاهش کیفیت ارتباطدهی شده است، اما ایران تصمیم گرفته است با اعلام منطقه چابهار به عنوان هاب ارتباطی منطقه، هزینه اتصال متقابل (اینترکانکشن و لندینگ) را به نزدیک صفر برساند و ارتباطات منطقه را با کیفیت مناسب فراهم کند.
جهرمی با بیان اینکه از طریق ارتباط مرزهای ایران از دو مسیر زمینی دسترسی همسایگان به ارتباطات فراهم میشود، اضافه کرد: ایران از مسیر جنوب به شمال از طریق بوشهر، بندر عباس، جاسک و چابهار میتواند کیفیت ارتباطات شرق به غرب را تا ۴۰ میلی ثانیه بهبود یابد و هزینه دسترسی را کاهش دهد.
معاون وزیر ارتباطات با بیان اینکه طی سه سال اخیر بالغ بر ۶۰۰ گیگابیت ترانزیت ارتباطات بینالملل از طریق ایران انجام شده است، خاطرنشان کرد: هماکنون ۷۰ درصد ترافیک عراق، ۳۰ درصد ارتباطات افغانستان و صددرصد ارتباطات آذربایجان و نخجوان از مسیر ایران عبور میکند و در صورتی که مسیر ارتباطات شرق به غرب از طریق ایران فراهم شود، شاهد افزایش کیفیت ارتباطات در منطقه خاورمیانه خواهیم بود.
به گزارش مهر، همایش ایران کانکت ۲۰۱۶ با هدف جذب سرمایهگذاری خارجی و نیز ترغیب اپراتورهای بزرگ دنیا برای همکاری با ایران پس از تحریم به مدت دو روز با محوریت شرکت ارتباطات زیرساخت و همکاری شرکتهای فناوری اطلاعات و ارتباطات ایرانی در تهران در حال برگزاری است.
در این همایش نمایندگان بیش از ۴۰۰ شرکت داخلی و خارجی در پنلهای مختلف و میزگردها و اتاقهای بحث مجزا در حال تعامل و رایزنی برای همکاریهای متقابل هستند.