به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی تبریز، سیدتقی نوربخش روز سه شنبه در دیدار اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با نمایندگان تشکل ها و اعضای اتاق بازرگانی تبریز، افزود: از این میزان ۳۴ هزار میلیارد ریال از بابت مستمری، ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال برای بیمه بیکاری، ۹ هزار میلیارد ریال برای خرید خدمات درمانی، ۴ هزار میلیارد ریال برای مراکز ملکی و مقدار ناچیزی نیز برای افزایش سرمایه شرکت ها و خدمات لجستیک پرداخت می شود.
وی با بیان اینکه تعهدات این سازمان در سال ۹۱ حدود ۲۶ هزار میلیارد ریال بود و در طی ۵ سال اخیر این تعداد دو برابر افزایش یافته است، اظهار کرد: هم اکنون این سازمان تامین معیشت پنج هزار و ۳۰۰ میلیون نفر از جمله مستمری بگیران، از کار افتادگان، بازماندگان و ارائه خدمات مختلف به آن ها را بر عهده دارد.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی یادآور شد: در سه سال اخیر از شروع فعالیت دولت روحانی، یک روز مستمری بیمه شدگان به تعویق نیافتاده و این امر در سایه همت کارفرمایان در راستای تداوم فعالیت و تولید آن ها است.
نوربخش، جو مجلس دهم را فرصت مغتنمی برای انجام اصلاحات اساسی و کارشناسی در زمینه قوانین تامین اجتماعی دانست و ادامه داد: در سطح کشور قانون به حد کافی وجود دارد و تنها مشکل ما در اجرای قانون و لحاظ نشدن منابع قانونی است.
وی با بیان اینکه از ۶ هزار و ۳۰۰ شغل تعریف شده در کشور در سال های گذشته یک هزار و ۲۰۰ شغل سخت و زیان آور تشخیص داده شده بود، گفت: از اقدام های اساسی این سازمان در سال های اخیر تبدیل تعداد شغل های سخت و زیان آور به ۱۳ شغل است.
نوربخش، بازنگری در قانون سخت و زیان آور را ضروری دانست و افزود: با وجود اینکه پس از ۱۰ سال اکنون صندوق بیمه بیکاری تراز مثبت پیدا کرده است، قانون بیمه بیکاری و کنترل افراد متقاضی این بیمه نیاز به اصلاح و رسیدگی دارد.
وی اصلاح قانون بیمه کارگران ساختمانی و تلاش برای رونق فضای کسب و کار را برای ایجاد امنیت اجتماعی و اشتغال در جامعه ضروری دانست.