خبرگزاری مهر، گروه دین و اندیشه-داوود مهدوی زادگان: برخی دور را می بینند و حال را احساس نمی کنند. قصه فتوحات تازیانه، روایت شرق شناسانه است و هیچ پایه و اساسی ندارد. چنین روایتی جز وارونه گویی ، مطلب دیگری ندارد. شرق شناسی نوعی غیریت سازی و دیگر ستیزی کاذب است. و کارکرد آن بسط فرهنگی سلطه غرب است. «دیگری» در قصه شرق شناسانه حمله تازیان، اسلام است و باید از در ستیز با آن وارد شد. زیرا از آن حمله، اسلام است که نزد ما مانده است و الا خبری از آن جنگاوران تازی نیست تا مجازات شوند.
در این نگاه، با دیگری شدن اسلام، هر آن چه که مربوط به اسلام است، بیگانه تلقی می شود. میراث فرهنگی اسلام بیگانه ای است که باید از آن دل کَند. اما باید چه چیزی جایگزین این بیگانه کاذب شود؟ شرق شناسی مادیت غربی را فرا روی ما می گذارد. این جایگزین، یک پیشنهاد نیست بلکه اجبار پشت سر آن است. ما مختار به قبول نیستیم بلکه مجبور به قبول هستیم. یورش اروپاییان به شرق و غرب عالم برای تحمیل مادیت جدید غربی بود. پرتغالیها سلطه شان را تا سواحل همیشه فارس گسترانیدند و بعد آن ناپلئون بر مصر مسلط شد.
جدید ترین آن هم یورش آمریکایی ها بر بغداد است که بخشی از میراث فرهنگی اسلامی را به غارت بردند. دست نشانده های استعمار ( رضاخان و آتاترک) هم کارهای زمین مانده را انجام دادند. اما در روایت شرق شناسی هیچ یک از این اعمال امری غریب و مذموم و غیر اخلاقی شناخته نمی شود. لذا غرب باوران، هیچگاه در این باره پرسشی به راه نمی اندازند. آن کارگردان فرنگ زده از فرو ریختن مجسمه های بودا بدست طالبان، احساس شرم می کند ولی غارت موزه بغداد بدست آمریکاییهای متجاوز را نمی ببیند. این است که برخی گذشته دست کاری شده را می بینند و برای آن آه و فغان راه می اندازند ولی مصائب امروز مسلمانان را که درگیرش هستیم، نمی خواهند ببیند.
در جدی نبودن و بلکه لاف زنی پرسش گران حمله تازیان، همین بس که اکنون که پارسیان پارسا منش در صدد مجازات آن دسته تازیان جاهلی بر آمده است ، مخالفت می کنند و مجاهدان را به بازگشت فرا می خوانند. چرا؟ چون تازی وهابی دوست غرب است. انسان که با دوستش سر ستیز ندارد حتی اگر از نوع طالبانی و داعشی باشد. این است که طرح قصه موهوم حمله تازیان ، منحرف کردن ذهن مسلمانان از فجایعی است که بدست نظام سلطه جهانی در حال ورق خوردن است.
*داوود مهدوی زادگان عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی