به گزارش خبرنگار مهر، همایون هاشمی پیش از ظهر شنبه در جمع استاندار، مدیران و نمایندگان مردم آذربایجان غربی در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تکاب به دلیل وجود معادن طلا و نیزمعادن غنی سنگ و... یکی از قطب های مهم کشوری به شمار می رود بر ضرورت راه اندازی شهرک صنایع پایین دستی طلا در تکاب تاکید کرد.
وی ادامه داد: هم اکنون ۶۰ تا ۷۰ درصد طلای کشور از معادن تکاب حاصل می شود اما با این حال شهرک صنایع پایین دستی طلا در این شهر وجود ندارد که باید راه اندازی آن در دستور کار دولت قرار گیرد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز در این نشست گفت: منابع بانکی زیر ۴۰ درصدی برای فعالسازی و رونق دهی واحدهای صنعتی مشکل دار پاسخگوی مشکلات تولید نیست.
محمدرضا نعمت زاده با اشاره به کمبود منابع مالی برای تامین نقدینگی واحدهای صنعتی راکد افزود: منابع مالی ناچیزی در این خصوص وجود دارد.
وی بیان کرد: تا سال ۸۹ مشوق های صادراتی برای صادرات کالاهای صنعتی داخلی پرداخت می شد که پرداخت آن از سال ۹۰ متوقف شده و برای همین امر باید ردیف بودجه ای منظور شده بازگردد.
وی در ادامه اولویت وزارت صنعت، معدون و تجارت را توجه به معدن و اکتشافات معدنی اعلام کرد و افزود: معادن آذربایجان غربی از نعمت های خدادادی این منطقه محسوب می شود اما سرمایه گذاری کافی در آن انجام نشده است.
استاندار آذربایجان غربی نیز در این جلسه با تاکید بر اینکه بخش بزرگی از صنعت این استان دچار مشکلات عدیده ای است، گفت: مدیران برخی واحدهای صنعتی و تولیدی استان به علت بدهی به بانکها هم اکنون در زندان به سر می برند.
قربانعلی سعادت بیان کرد: بی شک با راه اندازی واحدهای تولیدی استان شرایط اشتغال استان بسیار مطلوب خواهد شد.
وی افزود: هم اکنون کارخانه های تبدیلی استان دچار مشکلات مالی بوده و علاوه بر آن کارخانه سیمان خوی نیز از لحاظ صادرات محصول دچار مشکل شده است که باید حل شود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی نیز اظهار داشت: شناسایی واحدهای مشکل دار استان از سال پیش آغاز شده و تا کنون ۴۰۰ واحد در فاز اول برای رسیدگی قرار گرفته اند که از این تعداد ۷۱ واحد صنعتی راکد آذربایجان غربی به چرخه تولید بازگشتند.
جعفرصادق اسکندری گفت: به تازگی ۸۳ طرح و واحد صنعتی در آذربایجان غربی به بهره برداری رسیده و ۳۷ طرح توسعه نیز اجرایی شده و از طریق این سلسله فعالیتها امکان اشتغال برای ۷ هزار و ۵۰۰ نفر فراهم شده است.
وی افزود: کار مطالعه ژئوفیزیک هوایی معادن شمال استان در پهنه ۲هزار و ۵۰۰ کیلومتری به انجام رسیده و نیاز است که این مطالعات در بخشهای دیگر استان نیز ادامه یابد.
اسکندری تصریح کرد: در سال گذشته ۳۵۰ میلیون دلار صادرات از گمرگهای آذربایجان غربی انجام شده و برای امسال نیز هدفگذاری یک میلیارد دلاری در نظر گرفته شده است.
در این جلسه دیگر تعدادی از مسئولان صنعتی آذربایجان غربی نیز به بیان مشکلات واحدهای تولیدی و شهرکهای صنعتی پرداخته و خواستار توجه دولت به حل مشکلات صاحبان صنایع در آذربایجان غربی شدند.