تاریخ انتشار: ۲۴ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۳:۰۷

قم - طی مراسمی از کتاب‌های «معجم صرف قرآنی» و «صرف قرآنی» در اداره کل تبلیغات اسلامی استان قم رونمایی شد.

به گزارش خبرنگار مهر، در این مراسم که پیش از ظهر چهارشنبه در اداره کل تبلیغات اسلامی استان قم برگزار شد، از دو اثر مهم قرآنی با حضور حجت‌الاسلام محمد حاج ابوالقاسم عضو مجلس خبرگان رهبری و حجت‎الاسلام عباس اسکندری مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قم رونمایی شد.

تحقیق و تدوین این آثار از سوی موسسه فقهی تفسیری مدینه الولایه با مدیریت حجت‌الاسلام قدمعلی اسحاقیان انجام شد.

حجت‌الاسلام اسحاقیان در این مراسم شناخت کلمات به کار رفته در قرآن کریم را از ابزارهای ضروری پژوهشگران این کتاب آسمانی و طلاب علوم دینی دانست که آنها را در ترجمه، تفسیر و پژوهش کلام الهی یاری می‌کند. به این دلیل بر آن شدیم تا معجمی از لغات قرآن با گرایش تجزیه و صرف تدوین کنیم.

این استاد حوزه، تأکید کرد: کتاب «معجم صرف قرآنی»، کتابی بی‌نظیر در جهان اسلام است که تمامی لغات قرآن را ریشه یابی و تجزیه کرده و با ذکر مشتقات قرآنی آن، اثری کامل ارائه داده است.

وی با اشاره به مشارکت جمعی از پژوهشگران قرآنی و استادان تفسیر و ادبیات عرب حوزه علمیه در تدوین این اثر، گفت: آنچه که در این مجموعه گردآوری شده از آثار بی‌نظیر در پژوهش لغات قرآن به شیوه تجزیه و صرف است.

به گفته حجت‌الاسلام اسحاقیان، فصل‌های مختلف این معجم بر اساس موضوعات کتاب‌های صرفی تدوین شده تا دانش پژوهان علم صرف در زمان مطالعه یا تدریس آن، صرف کاربردی را تجزیه کنند و به آسانی بتوانند به مثال‌های مورد نیاز خود در قسمت‌های مختلف قرآن دسترسی داشته باشند.

وی با بیان اینکه به دلیل سهولت فهم کلمات قرآن برای کسانی که در حال حفظ یا پژوهش قرآن کریم هستند، ریشه‌های هر قسمت بر اساس حروف الفبا آمده است، گفت: در انتهای کتاب نیز معنای ریشه‌های مشکل ذکر شده است تا پژوهشگر با قراردادن معنا در کنار ریشه، بتواند معنای دقیق آن را به دست آورد.

مسئول موسسه فقهی تفسیری مدینه الولایه در تشریح ویژگی‌های کتاب «صرف قرآنی» اظهار کرد: کتاب «صرف قرآنی» یک اثر آموزشی است که قواعد صرف به کار گرفته شده در قرآن را با بیانی شیوا و مختصر ارائه داده است.

وی با بیان اینکه همه مثال‌های به کار رفته در این کتاب طبق کلمات و ریشه‌های قرآنی است، افزود: برای فهم بهتر مطالب درسی، در آخر هر درس تمرین‌هایی بیان شده که در آن از کلمات و ریشه‌هایی که استعمال بیشتری در قرآن داشته‌اند استفاده شده است.

حجت‌الاسلام اسحاقیان گفت: ریشه‌های به کار رفته از قرآن کریم در این کتاب حدود هزار ریشه است، بنابراین دانش پژوه با صرف کردن تمامی این کلمات با بیش از ۸۰ درصد کلمات قرآنی آشنا می‌شود.