همدان-مدیر دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان از برگزاری مانورهای عملیاتی برق در شهرستان‌های استان همدان خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، علی سهرابی‌بیدار بعدازظهر یکشنبه در حاشیه برگزاری مانور خط حمیل اظهار داشت: مدیریت بحران برخلاف نظریه‌ای که به مقابله با بحران اتفاق افتاده اطلاق می‌شود، در قانون سازمان بحران مدیریت بحران از نقطه‌ای آغاز می‌شود که ما بتوانیم خطرات و تهدیدها را شناسایی کنیم که اصطلاحاً مطالعه ریسک نامیده می‌شود.

وی افزود: در مدیریت بحران باید آمادگی را تقویت کنیم و بعد موضوع مقابله مطرح می‌شود و سپس بازسازی در مرحله پایانی انجام می‌شود.

مدیر دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان اظهارداشت: در چرخه مدیریت بحران بحث پیشگیری و آمادگی از اهمیت بالایی برخوردار هستند و باید مدنظر قرار گیرند.

وی ادامه داد: در راستای این مهم شرکت توزیع نیروی برق استان همدان اقدام به طراحی مدلی کرده که به آن «مانور عملیاتی» اطلاق می‌شود و در سه شکل شهرستانی، استانی و منطقه‌ای انجام می‌شود.

سهرابی‌بیدار با اشاره به اینکه مانور مهمترین اقدامی است که آمادگی نیروها را بالا می‌برد، عنوان کرد: مانورها در ساختارهایی که تعریف شده‌اند معمولاً به صورت نمادین و سمبلیک اجرا می‌شوند و واقعی نیستند که گاه به دلیل هزینه‌بر بودن مورد استقبال قرار نمی‌گیرد.

وی با اشاره به اجرای مانورهای عملیاتی در شرکت توزیع نیروی برق استان همدان یادآور شد: حدود سه سال است که این مانورها در شرکت انجام می‌شود و در کنار تمرین کار اجرایی نیز صورت می‌گیرد.

مدیر دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان عنوان کرد: تفاوت مانورهای عملیاتی شرکت توزیع نیروی برق استان همدان با دیگر مانورها انجام کار اجرایی است که در حین مانور بخشی از شبکه اصلاح و بهینه می‌شود.

وی افزود: برای اجرای مانورهای عملیاتی برق بخشی از شبکه که وضعیت خوبی ندارد انتخاب شده و بعد از بررسی کارشناسی و مشخص شدن معایب با توجه به سناریوی تهیه شده نسبت به رفع آن اقدام می‌شود.

سهرابی‌بیدار عنوان کرد: در سناریوی تهیه شده وظایف تمام اکیپ‌ها مشخص شده و حتی نقطه جغرافیایی که نیروی عملیاتی در آن مشغول فعالیت خواهد شد با GPS مشخص می‌شود.

وی با بیان اینکه اهداف شرکت توزیع نیروی برق استان همدان فراتر از برگزاری یک مانور است، گفت: افزایش توان و آمادگی نیروها، آشنایی واحدهای معین با خطوط و تأسیسات محل انجام مانور، آمادگی پیمانکاران برای شرایط اضطراری و افزایش سطح هماهنگی ادارات و دستگاه‌های مختلف شهرستانی برای شرایط اضطراری از اهداف برگزاری این مانورها است.

مدیر دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان عنوان کرد: در کنار این اهداف بخشی از شبکه برق شهرستان نیز تعمیر و اصلاح شده و سرعت و سطح آمادگی مدیران و نیروهای شرکت‌کننده در مانورها نیز سنجیده می‌شود.

وی با بیان اینکه این مانورها نمایشی از قدرت و توان شرکت توزیع نیروی برق استان، بسیج امکانات و نیروها است، اظهارداشت: این امر قوت قلبی نیز برای مسئولین در تصمیم‌گیری‌ها خواهد بود.

سهرابی‌بیدار اضافه کرد: از مزایای اجرای مانورهای عملیاتی برق بررسی شبکه‌ها و تحلیل آنها است که اجازه نمی‌دهد یک شبکه به سمت بحرانی شدن برود در نتیجه رضایت مردم را نیز به همراه دارد.

وی با اشاره به مانورهای انجام شده اظهار داشت: تاکنون مانورهایی از قبیل احداث و برقرسانی به روستا، مانور محله‌ای و بازسازی شبکه فشار ضعیف، مانور تعمیرات و اصلاح خطوط ۲۰ کیلوولت در سطح استان انجام شده است.

مدیر دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان همدان با بیان اینکه مانور عملیاتی خط حمیل نخستین مانور شرکت در سال جاری است، افزود: تا پایان سال در هر شهرستان یک مانور را خواهیم داشت.

وی عنوان کرد: اجرای این مانورها علاوه بر تمرین و ممارست و آمادگی نوعی صرفه‌جویی و در راستای اقتصاد مقاومتی است، چراکه با تعامل و تعاون در کوتاه‌ترین زمان ممکن، با بسیج نیروها کار به بهترین شکل انجام شده و نتیجه مطلوبی دارد.