مراسم اختتامیه نخستین جشنواره موسیقی «آوای همبستگی» دوشنبه شب ۲۹ شهریور ماه با حضور تعدادی از هنرمندان و مسئولان در فرهنگسرای اندیشه تهران برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، مراسم اختتامیه نخستین جشنواره موسیقی «آوای همبستگی» که از ۲۵ تا ۲۷ شهریورماه در فرهنگسراهای رازی، امید، فردوس و ابن سینا میزبان طرفداران موسیقی بود، دوشنبه شب ۲۹ شهریورماه با حضور تعدادی از هنرمندان و مسئولان در فرهنگسرای اندیشه تهران برگزار شد.

بهنام خادم مدیر فرهنگی هنری منطقه ۱۱ و دبیر جشنواره موسیقی «آوای همبستگی» در ابتدای این مراسم ضمن تبریک فرا رسیدن عید سعید غدیر خم بیان کرد: حماسه های ملی ما روایت‌گر دلاوری و رشادتهای مردم ایران زمین در دور کردن شر اجانب خارجی و دیکتاتوری داخلی، حفظ امنیت و استقلال هستند. این حماسه ‌ها در جای جای ایران با شعر و موسیقی آمیخته و به آثاری ماندگار و جاویدان در بین مردم تبدیل شده است. به هر حال  هدف از برگزاری این جشنواره  رویکرد و توجه ویژه به این آواها و موسیقی های فاخری است که حال هوای رشادت‌ها را در مردم زنده می‌کند.

بابک ربوخه مدیر امور موسیقی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران نیز در این مراسم توضیح داد: برای مردم تهران با چنین تشویق‌هایی که من دیدم هر چه جشنواره موسیقی برگزار کنیم، کم است. به هر صورت هدف من و دوستانم این است که مردم موسیقی خوب بشنوند و گوش‌های خود را بیشتر کوک کنند. ما از صداهای بی‌جا در شهر تهران کلافه هستیم و شنیدن صدای کوک، گوشمان را تمیزتر می‌کند. ما در این راه نیازمند پرداختن به موسیقی اقوام هستیم چرا که باید برای مردم موسیقی خوب تولید کرد تا هنر گوش دادن به موسیقی را بیاموزند.

کیوان پهلوان پژوهشگر موسیقی نواحی نیز در این مراسم توضیح داد: این کارها برای ما زحمت دارد اما ما این زحمت را به جان می‌خریم البته که اجرای چنین جشنواره هایی  وظیفه ذاتی سازمان هایی مثل  سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران است که خوشبختانه طی ماه های اخیر در برپایی برنامه هایی از این دست تلاش های خوبی را انجام داده اند. به هر حال موسیقی اقوام ایران، مانند فرهنگ ایرانی متنوع و پیچیده است. زیبایی های فراوانی دارد و به مردم آرامش میدهد. مردم ما قرن ها  آن را سینه به سینه آوردند تا و حیف است که این موسیقی شنیده نشود و از بین برود.

پهلوان درباره نامگذاری و محوریت موسیقی های اجرا شده در جشنواره توضیح داد: «آوای همبستگی» اسم خوبی است، چرا که  اقوام ایرانی با وجود تنوع  فرهنگی با دلی واحد با هم همراه بودند، البته بهتر است عنوان این جشنواره را موسیقی تاریخی اطلاق کنیم، تا حماسی، اما صحبت در مورد موضوع در این مراسم نمی‌گنجد.

اجرای قطعه گیلانی «میرزا کوچک خان» توسط گروه «کادوسیان» به سرپرستی متین رضوانی پور، اجرای قطعه «کور اوغلو» با هنرمندی گروه «میشو» به سرپرستی احد ملکی عالیشاه، اجرای موسیقی عرفانی و حماسی خراسان با هنرمندی گروه «سرو» به سرپرستی صادق مهدوی، اجرای گروه موسیقی «مهر آیین» به سرپرستی محسن تقی نژاد از همدان و تقدیر از گروه های شرکت کننده در جشنواره از بخش های دیگر مراسم اختتامیه بود.