به گزارش خبرگزاري مهر، ساخت مجموعه "بوي خوش زندگي" بر اساس فيلمنامه اي از علي شاه حاتمي انجام مي شود. داستان اين مجموعه كه وقايع آن در ماه رمضان اتفاق مي افتد از خانه اي آغاز مي شود كه چهار شخصيت داستان در آن زندگي مي كنند. عمو رستم "با بازي رضا ناجي" پيرمردي آپاراتچي است كه خانه خود را به سه دانشجو اجاره داده است. اين سه جوان دانشجوي يكي از دانشگاه هاي تهران هستند كه در كنار تحصيل كار هم مي كنند. مجتبي، رضا و سيامك در اين خانه به همراه عمو رستم زندگي مي كنند.
مجتبي دانشجوي رشته زبان انگليسي است كه در كنار تحصيل به عنوان پيك در يك پيتزا فروشي كار مي كند. رضا هم كه دانشجوي رشته پزشكي است بعد از ظهرها در يك كارواش كار ميكند. سيامك هم كه دانشجوي رشته ادبيات فارسي است، گاهي مسافر كشي ميكند. اين سه شخصيت هر يك داستان خود را دارند. در مقطعي از داستان سرقت موتور مجتبي باعث مي شود كه همه براي حل مشكل او به فكر بيفتند و... .
ساخت اين مجموعه داستاني از 31 تيرماه از خانه اي در حوالي خيابان بهار تهران آغاز شد. گروه سازنده بعد از حدود 15 روز تصوير برداري به سراغ لوكيشن هاي ديگر رفتند. پيش بيني ميشود تصوير برداري اين سريال تا اوايل ماه رمضان طول بكشد. دانشكده توانبخشي در حوالي ميرداماد، سينما، بيمارستان، كشتارگاه، ايستگاه اتوبوس، چند خانه، كلانتري، اداره آگاهي، زندان، فرودگاه، دفاتر هواپيمايي، دادگاه، رستوران و... برخي از لوكيشن هاي اين سريال هستند. بخش عمده اي از ماجراهاي بوي خوش زندگي هم در لوكيشن هاي خيابان رخ ميدهد. اين مجموعه به تهيه كنندگي حسين صابري براي پخش از شبكه پنج سيما در ماه رمضان توليد ميشود.
در حال حاضر هم خانه اي دو طبقه و قديمي در يكي از كوچه ها پايين تر از ميدان سپاه پذيراي گروه "بوي خوش زندگي" است. خانه اي قديمي كه پنجره هاي چوبي وخاكستري رنگ آن نگاه هر بيننده اي را به خود جلب مي كند، اما حياط اين خانه كه به واسطه وسائل تصويربرداري و نورپردازي كه هر يك به صورت نا مرتب در گوشه اي از حياط قرار گرفتند و كفش ها زيادي كه مشخص است هر كس فقط در گوشه اي انداخته، زيبايي حياطي كه درختان ميوه و حوض آبي رنگي كوچكي دارد، به هم زده است، حتي فلفل هاي قرمز رنگي كه به واسطه نخي به ديوار حياط آويزان است و سليقه سنتي زن صاحبخانه را نشان مي دهد، كمتر به چشم مي آيد. اين جا خانه دايي سيامك يكي از آن سه دانشجو است.
وارد خانه مي شوم، اما فضاي كوچك خانه و وسائل زياد گروه "بوي خوش زندگي" راه رفتن را با مشكل مواجه مي كند. دو اتاق با ابعاد كوچك كه يكي پذيراي سيامك (مجيد حاجي زاده)، دايي (خشايار راد)، زن دايي (پوراندخت مهيمن) و دختر خانواده (آتوسا گودرزي) است. فضاي اين اتاق اگر چه سنتي است و بر خلاف خانه هاي امروزي طاقچه دارد، اما وسائل با سليقه چيده شده است. سيامك كنار دايي روي مبل نشسته و دختر دايي اش روبروشان است.
اتاق ديگر هم پذيراي كارگردان، دستيارش، منشي صحنه و صدابردار است. البته ميز گريم هم در اين اتاق كوچك قرار دارد و به دليل فضاي كوچك خانه گريم هم در اين اتاق انجام مي شود. از قرار دختر دايي قلبش را عمل كرده و هم اكنون دوران نقاهت را مي گذارند. بعد از چند دقيقه پوراندخت مهيمن (زن دايي سيامك) با سيني شربت داخل اتاق مي آيد و مرتباً قربان صدقه دخترش مي رود تا ليوان شربت را بخورد و اين باعث اعتراض شوهرش (خشايار راد) مي شود كه چرا به او تعارف نمي كند. با صداي كات از سوي كارگردان، دوربين هم كه به صورت تراولينگ ناظر صحنه بود از حركت مي ايستد. فضاي اتاق خيلي گرم است و عوامل از هر فرصت كوتاهي استفاده مي كنند تا كولر را روشن كنند.
حاجي زاده اما در اين فرصت سعي مي كند با كاغذ ديالوگ هايش كه آن را زير مبل قايم كرده، خود را باد بزند. با گفتن سكوت از سوي كارگردان، ضبط مجدداً شروع مي شود. البته شاه حاتمي كارگردان حاضر نيست رضايت خود را اعلام كند و چند بار ديگر برداشت مي شود. بعد از ضبط اين سكانس فرصتي پيدا مي كنم و با علي شاه حاتمي و پوراندخت مهيمن گفتگويي انجام مي دهم.
شاه حاتمي در پاسخ به اينكه چرا در اكثر مجموعه هايي كه توليد مي كند از مجيد صالحي استفاده مي كند؟ و در اين مجموعه هم اين مساله اتفاق افتاده، گفت: "بازيگران بر اساس شخصيت هاي قصه انتخاب مي شوند. مهم نيست كه بازيگري چند كار با من انجام داده است. به عنوان نمونه دركار آقاي حاتمي كيا بازيگري مثل پرستويي در چند كار او بازي كرده است. در واقع اين مساله بستگي به كاراكتر قصه دارد. در اين قصه دانشجويي داشتيم كه شخصيت بسيار شوخ طبعي داشت. وقتي هم قصه را مي نوشتم، نگاهم اين بود كه صالحي آن را بازي كند. حال به هر دليلي كه اين نقش را مجيد صالحي نمي توانست بازي كند، مسلماً من بازيگر ديگري را انتخاب مي كردم. در اين كار تنوع بازيگران خيلي زياد است و به غير از صالحي، خشايار راد و پوراندخت مهيمن كه در كارهاي من حضور داشتند، بقيه دوستان براي اولين بار است كه با من همكاري مي كنند."
وي درباره اينكه چرا در تمام كارهايش سيناپس قصه از قبل نوشته مي شود و فيلمنامه به صورت كامل سر صحنه نوشته مي شود، افزود: "اگر فيلمنامه كامل باشد عيب نيست، اما در مجموعه كارهايي كه من تا به امروز انجام دادم به اين شكل بوده كه كار به صورت سيناپس بوده و سر صحنه ديالوگ ها نوشته شده و به بازيگران داده شده است. احساسم اين است كه به تبعات كار اضافه مي كند. يعني خود بازيگر سرصحنه ديالوگ ها را مي خواند، اگر نيازي به اصلاحي دارد با هم مشورت مي كنيم. علاوه بر آن هيچ چيزي را از قبل براي خودش طراحي نمي كند و هيچ قالبي براي كاراكتر نمي گيرد."
كارگردان "بوي خوش زندگي" ادامه داد: "وقتي فيلمنامه از قبل كامل باشد و بازيگر بخواند براي خود قالبي مي گيرد و بخش عظيمي از تلاش من اين مي شود كه بخواهم او را از قالبي كه گرفته در آورم. در مجموع كار طاقت فرسايي براي خودم است كه ديالوگ ها را بنويسم و هم دكوپاژ كنم تا كار يكدست شود. من پيشنهاد نمي كنم كه اين كار را كسي انجام دهد، چون سخت است."
شاه حاتمي با اشاره به اينكه اين مجموعه قرار بود در شبكه اول سيما توليد شود، گفت : " شبكه اول تصميم داشت در ماه رمضان امسال دو مجموعه توليد كند كه يكي با عنوان "ساده دلان" به كارگرداني آقاي لطيفي و ديگري كار من بود . كار آقاي لطيفي كه از يك سال پيش تصويب شده بود، قرار شد براي ماه رمضان در شبكه اول كار شود. علاوه بر آن قصه مجموعه "بوي خوش زندگي" متناسب به ماه رمضان بود و نمي شد وقتي ديگر كار كرد، به همين دليل ما با دوستان شبكه تهران صحبت كرديم و چون آنها كاري براي ماه رمضان تصويب نكرده بودند، به همين دليل اين كار قرار شد در شبكه تهران انجام شود."
وي خاطر نشان كرد: " اما كار با يك اتلاف زماني بسيار بد شروع شد، چون زماني كه اين سريال قرار بود براي شبكه اول كار شود، چهارماه تا ماه رمضان زمان داشتيم، اما زماني كه به شبكه تهران منتقل شود، دو ماه به ماه رمضان مانده بود، اما با وجود اينكه پيش توليد و توليد همزمان شده بود اين تعجيل منجر به اين نشده كه به كيفيت كار لطمه زده شود. البته با توجه به شرايطي كه داريم، اميدوارم اين كار با نمايش خوب در ماه رمضان خستگي را از گروه در بياورد."
پوراندخت مهيمن هم با اشاره به اينكه وقتي بازي دراين مجموعه را پذيرفت فيلمنامه اي آماده نبود، گفت : "چون كار براي ماه رمضان تهيه مي شد و من ارادت خاصي به اين ماه دارم، به فال نيك مي گيرم كاري براي اين ماه داشته باشم."
وي كه در اين مجموعه هم دختري به نام نرگس دارد، درباره تفاوت مادر نرگس "بوي خوش زندگي" و مجموعه "نرگس" گفت : "فرقي نمي كند مادر همان مادر است، با اين تفاوت كه در مجموعه نرگس در شرايط مالي بدي قرار داشتم و به همراه دو دخترم پيشتيباني نداشتم و نگراني را تا دم مرگ داشتم. در اين مجموعه دخترم بيماري قلبي دارد و من نگران هستم و شرايط مالي خوبي هم ندارم. البته در اين مجموعه بيشتر ديالوگ هاي من بار معنوي دارد و اين ديالوگ بار خاصي به كاراكترم داده است."
بعد از گفتگو با مهيمن لوكيشن را ترك مي كنم. فهرست عوامل و دست اندركاران سريال تلويزيوني "بوي خوش زندگي" عبارتند از: نويسنده و كارگردان: علي شاه حاتمي، مدير نور و تصوير: داوود اميري، تدوين: محسن توكلي، مدير توليد: حسن صابري، طراح چهره پردازي: فريد كشن فلاح، برنامه ريز: محمد رضا حسيني قانع، طراح صحنه و لباس: علي نصيري نيا، صدابردار: حميد رضا قياسي، ناظر كيفي: سيد جلال چاوشيان و تهيه كننده: حسين صابري.
در اين مجموعه مجيد صالحي، پويا اميني، يوسف مراديان، مجيد حاجي زاده، خشايار راد، رضا ناجي، پوراندخت مهيمن، كاوه سماك باشي، ماريا خبازيف ، نگار فرهمند، آتوسا گودرزي، عباس بيگدلي و محمدرضا حسين قانع بازي مي كنند.