محسن صالحی نیا در گفتگو با مهر درپاسخ به این پرسش که استراتژی وزارت صنعت در تولید خودروهای مونتاژی که اغلب چینی هستند، چیست، گفت: استراتژی ما همکاری در توسعه پلت فرمها مطابق با استانداردهای روز و استفاده بیشتر از ساخت داخل است.
وی افزود: این سیاستها را با استفاده از مکانیزمهای تعرفهای برای واحدهای خودروسازی به اجرا رساندیم به این معنا که واحدهای تولیدی که قدرت ساخت داخل بالاتری دارند به نسبت از تعرفههای پایین تری برای ورود مواد اولیه مورد نیاز بهره مند شوند تا به این وسیله تولید داخل این محصولات افزایش پیدا کند.
معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه بنابراین سیاست ما بصورت کلان این است که تولیدکنندگانی که به سمت تولید براساس پلت فرم خودشان و تولید داخل و استانداردهای روز بروند بیشتر حمایت شوند، افزود: این موضوع در مورد سهم خودروهای چینی که سهم بالایی در خودروهای مونتاژی دارند، بیشتر صدق میکند.
صالحی نیا با اعلام اینکه ما به عنوان سیاستگذار معتقدیم که باید از خودروهای مونتاژی که سهم بیشتری از آنها داخلی است، حمایت شود، افزود: هنوز سهم خودروهای مونتاژی در تولید کشور ما ۷ تا ۸ درصد است که نسبت به سال قبل نه تنها افزایشی نداشته بلکه کاهش هم داشته است.
وی با بیان اینکه اگر هر تولیدکننده در همکاری مشترک با خودروسازان داخلی قواعد ما را رعایت کند از این مزایا بهرهمند میشود، اظهار داشت: تولیدکننده خارجی میتواند برای هرکشوری باشد اما مبنای ما بر این اساس است که در عرضه و نحوه ساخت و تولید و توسعه باید ویژگیهای خاص در نظرگرفته شود.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: معتقدیم که شرکتهای تولیدی و مونتاژی باید به مرور سعی کنند محصولات خود را به سمت توسعه سهم تولید داخل ببرند و وزارت صنعت برنامههای جدی برای این موضوع دارد.
صالحی نیا با اعلام اینکه صادرات این محصولات و توسعه پلت فرمها براساس آخرین استانداردهای روز از عواملی است که میتواند تولید را استمرار دهد، اظهار داشت: در ۴ ماهه ابتدای امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته سهم خودروهای مونتاژی کاهش یافته و به همان نسبت سهم قطعات هم روند کاهشی داشته است.
وی افزود: البته این ممکن است از نظر کمیت باشد و در برخی مواقع از نظر ارزشی رقم بالاتر است و این بستگی به نوع خودرو دارد.