زنجان-مقاله باقر محمدی از اعضا هیئت علمی پیام نور مرکز ابهر که با مشارکت و همکاری مهدی قربانی دانشجوی دوره دکترای شیمی آلی این دانشگاه نوشته شده در معتبرترین مجله شیمی آلی آمریکا چاپ شد.

به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از دانشگاه پیام نور زنجان، مقاله دکتر محمدی از اساتید دانشگاه پیام نور استان زنجان در معتبرترین مجله تخصصی شیمی آلی امریکا به نام اورگانیک لترز (Organic Letters) از انتشارات American Chemical Society چاپ شد که ضریب تاثیر مقاله ۶.۷ است.

دکتر باقر محمدی از اعضا هیئت علمی پیام نور مرکز ابهر این مقاله را، با مشارکت و همکاری مهدی قربانی دانشجوی دوره دکترای شیمی آلی این دانشگاه نوشته و موفق به چاپ شد.

مجله اورگانیک لترز (Organic Letters) نشریه‌ای علمی تخصصی با داوری همتا در زمینه ی شیمی آلی است که از سال ۱۹۹۹ توسط انجمن شیمی آمریکا منتشر می‌شود.

در این مقاله با یک روش بسیار آسان و با استفاده از مواد اولیه در دسترس برای تهیه ترکیبات جدیدی از آزا بی سیکلوها ارائه شده و این واکنش بسیار مقرون به صرفه و در حلال آب انجام می شود.

در این کار پژوهشی از ترکیب مواد قابل دسترس دارویی تولید شده که خاصیت های ضد مالاریا، ضد افسردگی، ضد تشنج، ضدصرع و ضد فشار خون دارد و از جمله مهمترین خاصیت های دارویی آنها قدرت باز دارندگی این ترکیبات در رشد و پیشرفت غده پروستات می باشد.

علاوه بر کاربردهای دارویی و بیولوژیکی ترکیبات  آزا بی سیکلو، کاربردهای دیگری از قبیل تولید رنگ، مواد لاستیکی، مواد افزودنی (به صورت آنتی اکسیدان)، در مواد شمیایی کشاورزی (به عنوان قارچ کش و علف کش)،در دامپزشکی (ضد باکتری و ضدانگلی) را می توان نام برد.

یکی از اصول ۱۲گانه شیمی سبز کاربرد حلال های بی خطر برای محیط زیست می باشد که در این کار پژوهشی سنتز ترکیبات ۱-آزا بی سیکلو[۳.۱.۰] -۳- ان با استفاده از حلال آب بعنوان حلال پاک و ایمن پیشنهاد شده است.

همچنین استفاده نکردن از کاتالیزگرهای شیمیایی و حلال های آلی از مزیت های این کار پژوهشی است و این موضوع در کنار بحث انجام واکنش های تک ظرفی چند جزئی از جمله مواردی هست که درفرآیندهای شیمیایی دارای اهمیت خاصی می باشند به همین دلیل در این کار پژوهشی سعی شده است در سنتز مشتقات ۱-آزابی سیکلو[۳.۱.۰] این موارد مهم رعایت شوند .

ساختارهای جالب و قابل توجه محصولات سنتز شده، بالا بودن راندمان واکنش، شرایط واکنش آسان و دوستدار محیط زیست از دیگر مزیت های این روش سنتزی است که در این کار تحقیقی ارایه شده است.