سنندج – استاندار کردستان ظرفیت ها و استعدادهای این استان برای توسعه بخش گردشگری را بی نظیر عنوان کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، عبدالمحمد زاهدی ظهر امروز چهارشنبه در مراسم آغاز به کار اجلاس مشورتی شورای اسلامی استان و مراکز استانهای کشور در سنندج اظهار داشت: کردستان در حوزه های فرهنگی دارای ظرفیت های بالایی است و به راستی باید این استان را فرهنگی ترین استان کشور نام نهاد.

وی ضمن اشاره به ظرفیت های گردشگری استان کردستان، عنوان کرد: گردشگری هم به لحاظ تاریخی و هم طبیعی یکی از ظرفیت های بسیار خوب کردستان محسوب می شود چرا که ظرفیت های استان بسیار کم نظیر و حتی در مواردی مانند هورامان بی نظیر هستند.

استاندار کردستان به دیگر ظرفیت های استان کردستان در حوزه معدنی اشاره کرد و افزود: کردستان در بخش معدن و همچنین تجارت مرزی نیز استعدادهای خوبی در اختیار دارد و باید با تلاش و همکاری تمامی مدیران و مسئولان از کلیه این ظرفیت ها با هدف کمک به توسعه کردستان بهره برداری شود.

وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در راستای توسعه صنعتی استان کردستان، عنوان کرد: در کنار این مهم در بخش تجارت مرزی نیز فعالیت های خوبی صورت گرفته و انتظار می رود که این بخش نیز مورد توجه ویژه قرار گیرد.

زاهدی بیان کرد: استان کردستان در حال حاظر دارای ۲ مرز رسمی باشماق مریوان و سیرانبند بانه است که مرز باشماق سال گذشته ۶ میلیارد دلار ترانزیت کالا داشته است و این میزان می تواند با افزایش بیشتری نیز مواجه شود.

وی با اشاره به برگزاری اجلاس شوراهای استانها به میزبانی استان کردستان، عنوان کرد: اهمیت بهره مندی از خرد جمعی به حدی است که خداوند در قرآن کریم انسان را به استفاده از خرد جمعی و شورا در امور دعوت کرده است.

وی بیان کرد: نهادسازی مهمترین و مبنایی ترین کاریست که در قانون اساسی به آن توجه شده که متاسفانه به دلایلی به مدت ۲۰ سال به فراموشی سپرده شد تا اینکه در سال ۷۷ شوراهای اسلامی کار خود را شروع کردند.

استاندار کردستان با اذعان به اینکه اجرای قانون شوراها موافقین و مخالفینی داشت، گفت: مخالفین معتقد بودند امور اجرایی کشور باید با یک تفکر تمرکزگرا همراه باشد، اما تفکر موافقین این بود که این نظام بر اساس خواست مردم برپا شده، بنابراین همه استانداران آن دوره طی نامه ای به جناب آقای خاتمی، تشکیل شوراها را پیشنهاد دادند.

وی در ادامه به اهمیت برگزاری این اجلاس اشاره کرد و افزود: این اجلاس ها فرصت خوبی برای آسیب شناسی دوره های قبل و برنامه ریزی برای دوره های آینده خواهد بود و امیدوارم این اجلاس که کردستان میزبان آن است برون داد خوبی برای آینده شوراها داشته باشد.

وی با اشاره به مقاومت کردستان در برابر ارتش صدام طی سالهای جنگ، یادآور شد: کردستان ۵ هزار و ۴۰۰ شهید بومی دارد که هزار نفر جزو پیشمرگان مسلمان کرد هستند و ۲ هزار و ۴۰۰ شهید غیر بومی نیز در کردستان به درجه رفیع شهادت نایل آمده اند که این نشان می دهد کردستان سرزمین پاکی است که همیشه حائز اهمیت بوده است.

در جریان برگزاری این مراسم رئیس شورای اسلامی استان کردستان نیز سخنرانی کرد.

اجلاس شورای استانهای کشور به مدت دو روز به میزبانی سنندج برگزار می شود و قرار است که مسائل و موارد مطرح شده در قالب کارگروه های مختلف مورد بحث و بررسی اعضا قرار گیرد.