بجنورد- استاندار خراسان شمالی با اشاره به اینکه ۷۸ پروژه نیمه‌تمام در استان برای واگذاری به بخش خصوصی شناسایی‌شده‌اند، گفت: برای این تعداد پروژه متقاضی وجود ندارد.

به گزارش خبرنگار مهر؛ محمدرضا صالحی ظهر پنج‌شنبه در جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی خراسان شمالی، با اشاره به اینکه اقتصاد مقاومتی برای کشور یک ضرورت است، اظهار کرد: در این راستا باید برای چگونگی فعال شدن صنایع نیمه فعال و تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام برنامه‌ریزی شود.

وی بابیان اینکه ۷۸ پروژه نیمه‌تمام برای واگذاری به بخش خصوصی در خراسان شمالی شناسایی‌شده، افزود: از این تعداد یک پروژه مربوط به فاضلاب شیروان، سه پروژه در مرحله تهیه و یا تکمیل اسناد مناقصه است و برای مابقی به دلیل نبود متقاضی هیچ اقدامی انجام‌نشده است.

استاندار خراسان شمالی خواستار نگاه حمایتی دستگاه‌های عمومی غیردولتی، صندوق‌ها و بانک‌ها از بخش خصوصی شد و بیان کرد: باید با ارائه تسهیلات، نسبت به جذب متقاضی اقدام کرد.

استاندار خراسان شمالی با اشاره به اینکه سهم استان از ۱۶ هزار میلیارد تومان که برای طرح تأمین مالی بنگاه‌های کوچک و متوسط در نظر گرفته‌شده است، ۴۲۲ میلیارد تومان است، بیان داشت: این تسهیلات به ۳۱۷ طرح استان اختصاص دارد.

صالحی با اشاره به ثبت‌نام ۳۸۹ طرح استان در سامانه بهین یاب، عنوان کرد: از این تعداد، ۱۵۰ طرح یا انصراف داده و یا از سوی کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید صلاحیت دریافت تسهیلات را نداشتند و ۲۳۰ طرح نیز مورد تایید این کارگروه قرارگرفته است.

وی اظهار کرد: از این ۲۳۰ طرح، ۱۹۷ طرح نیاز به سرمایه در گردش و ۳۳ طرح نیاز به سرمایه ثابت داشتند که درمجموع از ۱۷۶ طرحی که برای دریافت تسهیلات به شعب بانک‌ها ارجاع داده‌شده‌اند تاکنون فقط به ۲۸ طرح تسهیلات ارائه‌شده است.

صالحی عنوان کرد: منابعی به ارزش ۱۹۷.۶ میلیارد تومان برای طرح‌های ارجاع داده‌شده به بانک‌ها مورد درخواست بود که فقط ۳۴.۳ میلیارد تومان آن از سوی بانک‌ها پرداخت‌شده است.

استاندار خراسان شمالی تصریح کرد: بانک‌های ما در این خصوص قوت زیادی ندارند و باید تقویت شوند.

صالحی در بخش دیگری از سخنان خود بر ضرورت تخصیص سرمایه در گردش به هزینه‌های تولید تأکید کرد و با اشاره به پایلوت طرح گیاهان دارویی در خراسان شمالی، گفت: هدف‌گذاری این طرح، چهار هزار هکتار از اراضی استان است که زیر کشت گیاهان دارویی قرار بگیرد.

وی افزود: در مرحله نخست ۱۵۰۰ هکتار پیش‌بینی‌شده است که برای ۱۶۳۰ نفر به‌صورت مستقیم ایجاد اشتغال می‌شود و ۱۵.۷ میلیون دلار نیز درآمد ارزی دارد.

استاندار خراسان شمالی بابیان اینکه برای خرید تضمینی و فرآوری محصولات تولیدی نیازمند تسهیلات صندوق کارآفرینی امید هستیم، اظهار کرد: باید سهم استان‌های کم برخوردار ازجمله خراسان شمالی از این صندوق افزایش یابد.

استاندار خراسان شمالی با اشاره به اینکه ۴۸.۸ درصد جمعیت فعال استان روستایی هستند و فعالیت آن‌ها کشاورزی و دامپروری است خواستار توجه به تولیدکنندگان این بخش و ارائه تسهیلات ویژه به آنان شد.