به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، یافته های یک بررسی انجام شده توسط رویترز نشان می دهند که با افزایش صادرات نفت مناطق شمالی عراق و بازگشایی سه ترمینال نفتی در لیبی میزان تولید نفت اوپک احتمالاً در ماه سپتامبر به بالاترین سطح خود طی سالهای اخیر می رسد.
این افزایش میزان تولید در حالی صورت گرفت که جهان با کاهش تولید از سوی صادرکننده اصلی نفت یعنی عربستان سعودی و توافق هفته جاری اوپک در الجزایر برای کاهش عرضه این ماده خام جهت تثبیت قیمتها روبروست؛ توافقی که از سال ۲۰۰۸ میلادی تاکنون بی سابقه است.
میزان تولید نفت اوپک در ماه سپتامبر به ۳۳.۶۰ میلیون بشکه در روز افزایش یافت که نسبت به نرخ تولید ۳۳.۵۶ میلیون بشکه در روز طی ماه آگوست یک افزایش را نشان می دهد.
این افزایش تولید می تواند توانایی اوپک برای اجرایی کردن سقف جدید تولید- بین ۳۲.۵۰ میلیون تا ۳۳ میلیون بشکه در روز- را مورد تردید قرار دهد. در این میان، قیمت هر بشکه نفت خام در روز پنجشنبه ۵۰ دلار و در روز جمعه با قیمت ۴۹ دلار به فروش رسید.
گفتنی است با افزایش تولید نفت از سوی عربستان سعودی، عراق و ایران؛ اوپک از سال ۲۰۱۴ نقش تاریخی خود در تثبیت میزان تولید جهت حفظ قیمتها را کنار گذاشت و در نتیجه میزان عرضه این ماده خام در بازار جهانی افزایش یافت. افزون بر این، با بازگشت اندونزی در سال ۲۰۱۵ و گابن در ماه ژوئیه به فهرست اعضای اوپک، میزان تولید این سازمان روند صعودی یافت.
طبق بررسی رویترز، میزان تولید نفت اوپک- به استثنای گابن و اندونزی- با ۳۲.۶۵ میلیون بشکه در روز بالاترین نرخ تولید این ماده خام از سال ۱۹۹۷ بشمار می رود.
این افزایش تولید نفت در ماه سپتامبر ناشی از رشد صادرات مشترک شرکت دولتی نفت عراق موسوم به «سومو» و منطقه کردستان عراق و بازگشایی سه ترمینال نفتی در لیبی است.