یوان چین امروز به سبد ارزی صندوق بین‌المللی پول پیوست. این مسئله نقطه عطفی برای مبارزات دولت چین در جهت به رسمیت شناخته شدن اقتصاد این کشور به‌عنوان اقتصاد بزرگ جهانی تلقی می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، یوان به دلار آمریکا، یورو، ین ژاپن و پوند انگلیس در سبد ارزی صندوق بین‌المللی پول پیوست و ازاین‌پس ارز رایج چین نیز مانند ارزهای دیگر دنیا می‌تواند به‌عنوان ارز رایج در پرداخت و دریافت وام‌های صندوق بین‌المللی پول موردنظر قرار گیرد. این اولین بار پس از سال ۱۹۹۹ است که ارز رایج یک کشور به‌عنوان ارز اصلی در سبد صندوق بین‌المللی پول قرار می‌گیرد. پذیرفته شدن ارز رسمی چین به‌عنوان ارز بین‌المللی که به‌عنوان «پول مردم» نیز در این کشور شناخته می‌شود درست در روزی صورت گرفته است که حزب کمونیست چین، تأسیس جمهوری خلق چین را در سال ۱۹۴۹ جشن می‌گیرد.

بانک خلق چین در بیانیه‌ای دراین‌باره گفت: «ورود ارز چین به سبد ارزی جهانی (SDR) نقطه عطفی در بین‌المللی شدن یوان است و تأکیدی است بر موفقیت توسعه اقتصاد چین و نتیجه آن اصلاحات و باز شدن بخش مالی اقتصادی چین است.»

بانک مرکزی چین تأکید کرد که این فرصت، اصلاحات اقتصادی در این کشور را عمیق‌تر کرده و بخش اقتصادی را به روی ترویج رشد اقتصاد جهانی بار می‌کند.

صندوق بین‌المللی پول سال گذشته بیان کرد که یوان را به سبد ارزی خود اضافه خواهد کرد بنابراین گنجانده شدن این ارز به سبد صندوق بین‌المللی پول تأثیر چندانی بر روی بازارهای مالی ندارد. بااین‌حال این مسئله سیاست مبادله اقتصادی و معاملات خارجی پکن را در کانون توجه بین‌المللی قرار خواهد داد.

منتقدان بر این باورند که این حرکت به‌شدت نمادین است و یوان معیارهای صندوق بین‌المللی پول را در خصوص آزادانه استفاده شدن در معاملات ارزی برآورده نمی‌سازد. دونالد ترامپ نامزد جمهوری خواهان در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بیان کرده است که اگر در انتخابات ماه نوامبر پیروز شود، ارز چین را به‌عنوان ارز بین‌المللی می‌پذیرد. چین با تنزل ارزش یوان رد سال گذشته میلادی بسیاری از سرمایه‌گذاران را حیرت‌زده کرد و ازآن‌پس ارزش یوان به پایین‌ترین میزان خود در ۶ سال گذشته رسید و نگرانی‌ها در مورد وضعیت فعلی رشد اقتصادی جهانی را با این کار بالا برد. برخی از تحلیلگران چینی درعین‌حال از این ترس دارند که تعهد پکن به باز کردن بیشتر بازار و اصلاحات بخش مالی بعدازاین موفقیت دیپلماتیک رنگ می‌بازد.

جک لو، وزیر خزانه‌داری ایالات‌متحده روز پنجشنبه بیان کرد که یوان از وضعیت ارز جهانی کاملاً به دور است. بااین‌حال گزارش‌های جدید صندوق بین‌المللی پول شاهد تغییرات عظیم در چین در طول ۱۰ سال گذشته و این تغییرات یوان و اقتصاد چین را بیشتر بازکرده است اما پکن هنوز راه زیادی دارد تا بازار و ارز خود را بیشتر بر بازار آزاد مبتنی سازد.