قزوین- رئیس کمیسیون شهرسازی شورای اسلامی قزوین گفت: مدیران شهری برای حل مشکلات و اداره موفق شهر به ایده های ابتکاری و راهکارهای مردم نیاز دارند.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست مشترک کمیسیون شهرسازی شورای اسلامی شهر قزوین و انجمن  صنفی معماری و احیای بافت تاریخی استان قزوین به منظور بررسی مسائل شهری ظهر چهارشنبه برگزار شد.

حسین غیاثوند رئیس کمیسیون شهرسازی با بیان اینکه شورا به عنوان یک نهاد مردمی با آغوش باز پذیرای پیشنهادات و انتقادات اقشار مختلف است گفت: برگزاری نشست های مشترک و در کنار هم قرار گیری قوه فکری و توان اجرایی دستگاه ها و انجمن ها می تواند زمینه را  برای توسعه همه جانبه شهر فراهم کند  و شورا را در انجام وظایف خود یاری کند.

غیاثوند افزود: شورای اسلامی شهر قزوین آمادگی برگزاری نشست های مشترک با انجمن معماری و سایر نهادهای مردمی را دارد تا با آگاهی از نظرات آنها در تصمیمات خود بهتر عمل کند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر شاهد افزایش مطالبات به حق شهروندان از مدیریت شهری هستیم عنوان کرد: طرح مشکلات و مسائل زمانی به خروجی مطلوب منتج می شود که شهروندان به عنوان صاحبان اصلی شهر، راهکارهای عملیاتی برای مشکلات موجود نیز ارائه دهند.

غیاثوند با بیان اینکه شهر موجود ی زنده و شهروندان ذینفعان اصلی آن هستند بیان کرد: نه تنها در اجرای همه پروژه های شهری باید پیوست فرهنگی – اجتماعی رعایت شود بلکه می بایست در شهر تاریخی – فرهنگی قزوین پروژه های فرهنگی _ اجتماعی با پیوست عمرانی تعریف شوند تا شاهد کاربردی ترین و استفاده مطلوب از پروژه ها باشیم.

وی ادامه داد: در بناهای تاریخی ایران مانند سی  و سه پل شاهد آن هستیم که گذشتگان ما به بهترین نحو ممکن طرح عمرانی را اجرا کرده اند که محلی برای حضور همه مردم است و در حجره های آن شاهد انجام کارهای فرهنگی، هنری و گردهمایی مردمی هستیم، حال این سوال پیش می آید که چگونه است که گذشتگان طرح های عمرانی ساخته اند که به رویکرد فرهنگی – اجتماعی به خوبی در آن مشهود است اما طراحان فعلی به این موضوع مهم توجه نشان نمی دهند.

رئیس کمیسیون شهرسازی شورا ادامه داد: شرکت ها ی تخصصی در حوزه عمرانی  و شهرسازی باید در حوزه مطالعاتی  و اجرایی توان خود را بالا ببرند تا شاهد درون سپاری اجرای بسیاری از پروژه های کلان به ظرفیت های بومی و استانی باشیم.

غیاثوند با اشاره به دغدغه های مقام معظم رهبری در حوزه سبک زندگی  و معماری ایرانی -اسلامی اظهار داشت: همه سازمان ها  و انجمن های مردم نهاد باید عزم جدی برای تحقق این مهم داشته باشند تا شاهد ایجاد شهری منطبق با نیاز های شهروندان باشیم.

وی همچنین به محور برخی از اقدامات  و مصوبات کمیسیون  شهرسازی شورا در سال جاری اشاره و تصریح کرد: بررسی موضوعات مربوط به معماری ایرانی – اسلامی، طرح احیای گاراژ های خیابان امام خمینی (ره)، بررسی طرح گذر بندی و  ساماندهی منطقه هادی آباد، بررسی طرح ساماندهی آستان امامزاده حسین(ع)، بررسی برخی از پروژه های سازمان نوسازی و بهسازی و خدمات شهری از قبیل تکمیل سرای سعد السلطنه و احیای خانه مرحوم ابوترابی، بازدید های میدانی از سطح شهر  و پروژه های در حال اجرا از اهم این اقدامات است.

شهر قزوین باید زیبنده شهروندانش توسعه یابد

علی صادقی نیارکی رئیس کمیسیون اداری- مالی بر لزوم ارائه نقطه نظرات انجمن صنفی معماری به عنوان متخصصین مردمی به شورا تأکید کرد و افزود: شهر متعلق به همه شهروندان است بنابراین ارائه نظرات کاربردی  و تخصصی  به این نهاد، زمینه را برای  ایجاد شهری پویا و متوازن بهتر فراهم می کند.

وی با بیان این مطلب که شهر باید زیبنده شهروندان آن باشد اظهار داشت: شهر قزوین باید به گونه ای طراحی و توسعه یابد که به خوبی گویای تاریخ درخشان و شهروندان آن  که همواره در عرصه های  مختلف خوش درخشیده اند باشد.

صادقی نیارکی بر لزوم همراهی و اتحاد همه دستگاه های نظارتی  و اجرایی در توسعه شهر تأکید کرد و افزود: وحدت رویه بین مسئولان شهر به قطع یقین موجب توسعه مطلوب شهر خواهد شد از سوی دیگر انجمن های مردم نهاد به عنوان بازوی فکری و با ارائه انتقادات و پیشنهادات سازنده مسئولان را در انجام وظایف محوله یاری رسانند.

این عضو شورا همچنین خواستار توجه به محله محوری شد  و افزود: محله ها به عنوان قلب تپنده شهرها باید همواره مورد توجه قرار گیرند  و از این ظرفیت باید در توسعه شهر ها بهره برد.

تلفیق معماری ایرانی-  اسلامی و شهرسازی نوین

فاطمه اشدری رئیس کمیسیون فرهنگی شورا بر لزوم توجه به موضوعات شهرسازی با رویکرد فرهنگی  -اجتماعی تأکید کرد  و گفت: وقتی این دو مقوله با هم مورد توجه قرار بگیرد شاهد توسعه شهری خواهیم بود که رضایت حداکثری مخاطبان خود را جلب کرده است.

وی به همه جانبه و کامل بودن معماری ایرانی – اسلامی اشاره  و تأکید کرد: در این نوع معماری شاهد برآورده شدن نیاز های همه اعضای خانواده اعم از کودک، زن و مرد در محیط خانه و ایجاد ارتباط  افراد با محیط زندگییشان بودیم اما در حال حاضر با مساحت کوچک آپارتمان ها و مشاعی بودن حیاط ها شاهد کاهش کارکرد واحدهای مسکونی هستیم.

اشدری بر لزوم تلفیق معماری ایرانی – اسلامی با شهرسازی مدرن تأکید کرد  و افزود: در معماری ایرانی -  اسلامی  توجه و برآورده شدن همزمان و توأمان به نیازهای انسان مورد توجه است و خانه به معنای واقعی به محیط امن برای زندگی در نظر گرفته شده است لذا توجه به این مهم در عصر حاضر و توجه به تجارب افرادی نظیر معماران تجربی می تواند ما را در تحقق این مهم یاری کند.

وی لازمه وجود جامعه متعالی را انسان های متعالی بر شمرد و افزود: برای ایجاد شهری متعالی باید همه شهروندان آن در کنار هم قرار بگیرند و برای آبادانی شهر خود بکوشند.

در ادامه این نشست حامد نوروزیان رئیس انجمن  صنفی معماری و احیای بافت تاریخی استان قزوین با اشاره به منویات مقام معظم رهبری در خصوص سبک زندگی اظهار داشت: همه نهادها و انجمن های مردم نهاد باید عزم خود را برای تحقق و رفع دغدغه های رهبر انقلاب اماده نمایند که به همین منظور در قزوین هم نشستی مرتبط با این موضوع برگزار می شود.

وی افزود: این انجمن آمادگی لازم در خصوص ارائه مشورت و راهکارهای عملیاتی در حوزه شهری را به شورا دارد و تداوم نشست های مشترک شورا با این انجمن موجب افزایش تبادل اطلاعات و همکاری های دوجانبه می شود.

همچنین در ادامه نشست دیگر اعضای این انجمن بر لزوم توجه به موضوعات اقتصاد شهری، پرورش شهروند دانا، استفاده از ظرفیت دانشگاهی شهر در معرفی شهر قزوین، استفاده از ظرفیت های بومی در اجرای پروژه های شهری،   توجه به پیوست های فرهنگی – اسلامی تأکید کردند.