یعقوب حاجی زاده در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: ریزگردهای ناشی از سوخت خودروها سمیترین نوع ریزگردها محسوب میشود که با ورود مستقیم به ریه وارد خون شده و تمام بافتهای بدن و در نهایت به مغز آسیب میرساند.
وی بیان داشت: ریزگردها نسبت به اندازه آن خطرناک است و هرچه این ریزگردها مثل ریزگردهای ناشی از سوخت، صنایع و حتی ریزگردهایی که از تالاب گاوخونی و کف زاینده رود به هوا می رود، کوچکتر باشد، این خطر بیشتر است.
عضو مرکز تحقیقات محیط زیست دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بیان داشت: با توجه به اینکه در زمان جاری شدن آب بر بستر رودخانه، تمام فاضلاب صنایع و شهری به داخل زاینده رود ریخته میشود و در خاک نفوذ میکند که با خشک شدن زاینده رود، گرد و غبار بلند شده از زاینده رود و تالاب گاوخونی حاوی فلزات سنگین و بیماری زا است.
وی با اشاره به اینکه ریزگردهای داخلی بسیار آسیب زاتر از ریزگردهای خارجی است، گفت: ریزگردها با منشا خارجی هم از سال های ۸۷ و ۸۸ به بعد وارد کشور شد وتا قبل از این سالها گرد و غباری با منشا خارجی و داخلی نداشتیم.
حاجی زاده با بیان اینکه در فصل تابستان به علت وزش باد از سمت شرق بیشتر شاهد گرد و غبار با منشا داخلی هستیم و این در حالی است که در فصل زمستان چون غالب جهت وزش باد از سمت غرب است بیشتر شاهد گرد و غبار با منشا خارجی هستیم، ادامه داد: گرد و غبارهای داخلی ناشی از خشکی زاینده رود و کم آبی، زمینهای بدون پوشش گیاهی و مسیرهای زاینده رود که بی آبی بر آن رخنه کرده است، وجود دارد.
وی گفت: در چند سال گذشته برحجم گرد و غبارهای ناشی از منشا داخلی اضافه شده است.