به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، یک هیئت آلمانی به ریاست معاون وزیر آموزش و تحقیقات آلمان در تهران با رئیس سازمان فنی و حرفه ای کشور و مدیران این سازمان دیدار و برای امضای توافق نامه همکاری گفت وگو کردند.
طبق این توافق نامه سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور و وزارت آموزش و پژوهش جمهوری فدرال آلمان با همکاری یکدیگر یک کارگاه آموزشی برگزار می کنند.
بر اساس این چارچوب همکاری، اداره آموزش فنی و حرفه ای آلمان و سازمان آموزش فنی و حرفه ای ایران یک کارگاه آموزشی در آذر ماه سال جاری در تهران سازماندهی می کنند.
هدف از این کارگاه تقویت درک متقابل از نظام آموزش فنی و حرفه ای ایران و آلمان است و مقرر شده یک تور مطالعاتی توسط اداره آموزش فنی و حرفه ای درآلمان برای پیگیری نتایج حاصل از کارگاه سازماندهی شود.
سازگار نژاد در این نشست با اشاره به همکاری های خوب بین ایران و آلمان در سال های گذشته نسبت به ادامه همکاری ها در آینده ابراز خرسندی کرد و گفت: امیدوارم در دوره جدید روابط با انتقال تکنولوژی و آموزش تجربیات، فعالیت های آموزشی خوبی با یکدیگر داشته باشیم.
وی بر لزوم ایجاد این کارگاه آموزشی تاکید کرد و افزود: ما می خواهیم این کارگاه آموزشی در مسیر غنی سازی تجربیات قبلی ما باشد و به صورت اختصاصی در راستای ماموریت ها و چشم اندازهای سازمان فنی و حرفه ای فعالیت کند چرا که پیش بینی می شود سطح روابط اقتصادی ایران و آلمان به ۱۰ میلیارد دلار افزایش پیدا کند.
معاون وزیر آموزش و تحقیقات جمهوری فدرال آلمان نیز در این نشست با ابراز خرسندی از روند همکاری ها با سازمان فنی و حرفه ای، هدف از سفر به ایران را آشنایی با تمام سطوح آموزشی ایران دانست و گفت: قصد داریم مطالعات خود را در مورد نظام آموزشی ایران تعمیق ببخشیم.
وی بر هدفمند بودن فعالیت ها تاکید کرد و افزود: هدف این ورک شاپ باید توسعه روابط مبتنی بر تجربیات گذشته و با نگاه به آینده باشد.
برنارد شوته افزود: ما برای سال ۲۰۲۵ اهداف مشخصی را برای خود تعیین کرده ایم و امیدواریم فرصت همکاری با ایران زمینه دستیابی به برخی از این اهداف را برای ما مهیا کند.
رییس سازمان آموزش فنی و حرفه ای ایران به همکاری های خوبی که در گذشته، بین آلمان و سازمان آموزش فنی و حرفه ای ایران از جمله برگزاری کارگاه های آموزشی با حضور اساتید آلمانی در ایران و همچنین همکاری با صنایع آلمان بود اشاره کرد و گفت: در حال حاضر فصل جدیدی از روابط و مذاکرات دو کشور آغاز شده و در حوزه آموزش فنی و حرفه ای نیز به دنبال احیا و توسعه روابط و تعاملات بین دو کشور هستیم.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای افزود: طی چند ماه گذشته مذاکرات و نشست هایی با سفیر آلمان در ایران و چند هیات آلمانی انجام شده است.
وی اظهار امیدواری کرد که این نشست ها و مذاکرات در سطح عملیاتی و اجرایی، نتایج اثربخشی را فراهم کند.
در ادامه این نشست سازگارنژاد نسبت به همکاری با آلمان برای آموزش کشورهای همسایه از جمله افغانستان و عراق اعلام آمادگی کرد.
سپس هوبرت هایل، عضو پارلمان آلمان گفت: روابط ایران و آلمان هیچگاه به طور کامل قطع نشده و بعد از تحریم ها هم فرصت های خوبی برای توسعه روابط اقتصادی و سیاسی بین دو کشور مهیا شده است.
وی بیان داشت: بی تردید جامعه جوان ایران نتایج اثربخشی را از روابط اقتصادی و اجتماعی دو کشور انتظار دارد و در این راستا هیات آلمانی که به ایران آمدند، مذاکرات متعددی را با وزرای مختلف جمهوری اسلامی ایران در جهت بهبود و توسعه روابط و حل مسائل داشته اند.
وی با تاکید بر این که رفع مسائل مالی لازمه توسعه روابط اقتصادی دو کشور است، بیان داشت: ورود۱۲۰شرکت بزرگ، متوسط و کوچک آلمانی در روزهای اخیر به ایران نشان دهنده علاقه ما به توسعه روابط اقتصادی و اجتماعی به ویژه در حوزه آموزش های فنی و حرفه ای با ایران است.
هایل با اشاره به وجود سیستم دوگانه تئوری و عملی آموزش فنی و حرفه ای در آلمان گفت: در ایران با توجه به اهمیت ویژه ای که به علوم و تحقیقات می شود، آماده همکاری با سازمان آموزش فنی و حرفه ای برای آموزش نیروهای متخصص هستیم و دولت آلمان و اتاق بازرگانی آلمان از این همکاری حمایت می کند.
وی ادامه داد: علاوه بر این دیدارها و نشست ها از توسعه روابط دو کشور به ویژه در حوزه آموزش های فنی و حرفه ای استقبال می کنیم.
هایل یادآور شد: با وجود تفاوت ها، نقاط مشترکی هم بین دو کشور وجود دارد که می توانیم در زمینه های اجتماعی و اقتصادی با تدوین استراتژی مشترک، موفقیت های اثربخشی را به دست آوریم.
وی نشست مذکور را فرصتی برای آغاز همکاری های خوب و موثر بین دو کشور دانست و از مسئولان سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور تقدیر کرد.