به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی استانداری کرمانشاه، رضا رحیمی در سومین جلسه شورای آرد و نان استان ضمن تسلیت فرارسیدن ایام تاسوعا و عاشورای حسینی و شهادت امام حسین (ع) و یاران باوفایش گفت: موضوع حفظ سلامت نان مصرفی مردم بر عهده مدیریت استان است و همواره تلاش کرده ایم این وظیفه با دقت انجام گیرد. سیاست اصلی این حوزه نیز تولید نان باکیفیت است و با برنامه ریزی های صورت گرفته تلاش می کنیم این کیفیت را همچنان ارتقاء دهیم.
این مدیر ارشد اقتصادی افزایش رقابت میان نانوایی های استان را یکی از راهکارهای مورد نظر عنوان کرد و گفت: امروزه بنگاه هایی که از توان رقابت با دیگر بنگاه ها برخوردار نیستند به طور طبیعی از چرخه رقابت خارج می شوند و این موضوع باید در صنف خبازان به شکل جدی تری دنبال شود زیرا این واحدها با سلامت مردم سر و کار دارند.
معاون استاندار کرمانشاه در ادامه به بخش نامه جدیدی که پیرامون ضوابط عمومی و اختصاصی صدور پروانه کسب نانوایی ها ابلاغ شده است اشاره کرد و گفت: این بخش نامه به منظور هدفمندسازی یارانه ها، تسهیل فضای کسب و کار و ایجاد بستر رقابت در بازار و ارتقاء کیفیت و کمیت در تولید نان جهت اجرا به سراسر کشور ابلاغ شده است که دارای بندهای بسیار منطقی و راهگشایی بوده که می تواند بسیاری از مشکلات فعلی این حوزه را مرتفع کند.
معاون اقتصادی و توسعه منابع استانداری افزود: نان های سنتی همچون نان سنگک مورد علاقه مردم هستند ولی برای تهیه آن باید مدت زمان طولانی در صف باشند که این منطقی نیست و در بخش نامه جدید خوشبختانه مسیر قانونی برای افزایش تعداد این نانوایی ها در قالب واحدهای آزادپز کاملاً فراهم شده است.
این مدیر ارشد اقتصادی ادامه داد: در بسیاری از صنوف هم اکنون راسته بازارهایی وجود دارد که قدرت انتخاب شهروندان را بالا می برد. در جاهای شلوغی مانند مرکز شهر این طرح کاملاً قابلیت اجرایی دارد. یک راسته بازار در ابعاد کوچک که در آن مجموعه ای از نانوایی های تافتون، لواش، بربری و سنگک مشغول به ارایه خدمات باشند تا شهروند بتوانند نان مطلوب خود را خریداری کنند.
رحیمی، مشاغلی مانند خبازی را بستری مناسب برای اشتغال جوانان معرفی کرد و گفت: هم اکنون بسیاری از خبازی ها با مشکل عدم برخورداری از نیروی کار ماهر روبرو هستند. خانواده ها می توانند جوانان را ترغیب کنند تا به صورت رایگان به فراگیری این حرفه در مراکز فنی و حرفه ای اقدام کنند و صاحب یک شغل با درآمد مناسب شوند.
وی در ادامه افزایش قیمت نان به بهانه سبوس داربودن را خلاف قانون دانست و گفت: متأسفانه در سطح شهر برخی نانوایی ها به بهانه افزودن سبوس به آرد از مردم قیمت بیشتری را طلب می کنند که این کار کاملاً خلاف قانون است و با متخلفین برخورد می شود.
معاون اقتصادی و توسعه منابع استانداری افزود: سبوس باید در همان فرآیند اولیه تولید آرد در کارخانه اضافه شود و افزودن دستی سبوس به آرد در نانوایی برای سلامت مردم خطرآفرین است. در ضمن قیمت آرد سبوس دار ارزانتر از آرد معمولی است و این افزایش قیمت ها کاملاً غیرقانونی بوده که باید با متخلفین برخورد جدی صورت گیرد.
افزایش ۶۰ درصدی گندم خریداری شده در سال ۹۵
این مدیر ارشد اقتصادی به افزایش چشمگیر میزان گندم خریداری شده در سال جاری اشاره کرد و گفت: طی سال جاری در استان ۷۴۳ هزار تن گندم از کشاورزان خریداری شده است که نسبت به سال گذشته یک افزایش ۶۰ درصدی را نشان می دهد.
وی افزود: هرچند بارندگی های مناسب سال گذشته در این افزایش تولید نقش موثری داشته اند ولی بی گمان سیاست های کشت و برنامه ریزی های صورت گرفته در این حوزه نیز در کسب این موفقیت اثرگذار بوده اند.
رحیمی، نوسازی تجهیزات کارخانجات آردسازی را یکی از راهکارهای در نظر گرفته شده برای افزایش کیفیت آرد استان عنوان کرد و گفت: کارخانجات آردسازی که به دستگاه های جدید مجهز نیستند باید ظرف یک مدت زمانی مشخص که اعلام خواهد شد به نوسازی دستگاه های خود بپردازند تا شاهد ارتقای کیفیت آرد تولیدی در استان باشیم.
لازم به ذکر است، در پایان این نشست از ۵ تن از خبازی های نمونه استان با حضور معاون اقتصادی و توسعه منابع استانداری کرمانشاه تجلیل به عمل آمد.