گرگان- مدرس حوزه و دانشگاه گفت: فرهنگ گذشت باید در جامعه جاری شود تا همه از آثار آن بهره مند شوند.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله سید مجتبی نورمفیدی، شامگاه سه‌شنبه، در مراسم عزاداری ایام محرم در مسجد جامع گلشن گرگان، اظهار کر : امروز متأسفانه با کوچک‌ترین مسئله‌ای کار به طلاق می‌کشد، با کوچک‌ترین چیزی کار به دعوا و زد و خورد و قمه‌کشی می‌رسد، لذا باید با جاری شدن فرهنگ گذشت همه از آثار آن بهره مند می شویم.

وی با بیان این که این‌ مسائل برای این است که گذشت در جامعه نیست، تصریح کرد: بدون هیچ نگاه سیاسی‌، گذشت مهم است و اگر همه به آن عمل کنند همه سود می‌برند اما امروز خویشتن‌داری، صبر و تحمل نداریم.

آیت الله نورمفیدی  با بیان اینکه، اگر خدا می‌خواست به عدالت رفتار کند هیچ جنبنده‌ای روی زمین باقی نمی‌ماند، گفت: کسی که می‌خواهد به این خدا نزدیک و مقرب شود باید  اهل گذشت شود که روح انسان را تصفیه می‌کند و به اوج می‌رساند.

به گفته وی، سه لغت داریم که به زیبایی مراتب گذشت را بیان می‌کند، عفو یعنی مجازات نکردن، صفح یک پله بالاتر است و به معنای ترک ملامت کردن است یعنی مجازات نکنید و سرزنش هم نکنید، و مغفرت یعنی به فراموشی سپردن.

نورمفیدی اظهار کرد: یکی از اصول مهم و بنیادین اخلاق اجتماعی در منطق قرآن و اهل‌بیت اصل گذشت است که مکمل اصل عدالت هم هست.

وی افزود: عفو یعنی گذشتن و پیگیری نکردن ستمی که کسی در حق ما روا داشته شده است. در برابر عفو انتقام را داریم که به معنای پیگیری کردن و دنبال کردن آن ستم است.

آیت الله نورمفیدی با اشاره به عاشورای حسینی گفت: جنس سردمداران آدم‌هایی که در کربلا جلوی امام ایستادند از جنس انتقام بود و می خواستند انتقام گذشته را از ایشان بگیرند.