شاهرود - رئیس اداره میراث فرهنگی شاهرود با بیان اینکه ۵۸ بنای تاریخی در شاهرود ثبت شده است، گفت: اعتبارات پاسخگو نیست برای مرمت این تعداد بنا نیاز به مشارکت سازمان ها و نهادها داریم.

حمیدرضا حسنی در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن بیان اینکه میراث فرهنگی فقط مالک معنوی آثار تاریخی است، ابراز داشت: مردم تصور می کنند هزینه های مرمت و نگهداری بناهای ثبت ملی  فقط به عهده سازمان میراث فرهنگی است، در این بین باید سایر دستگاه ها و ارگان ها نیز در حفظ بنا مشارکت کنند.

وی با بیان اینکه حسینیه روستای مزج  در ۵۸کیلومتری شمال شرقی بسطام واقع شده که قدمت آن دوره قاجاریه می رسد، افزود: این بنا جز بناهای وقفی است و امیدواریم سازمان اوقاف در مرمت و بازسازی این بنا با میراث فرهنگی مشارکت کند.

رئیس اداره میراث فرهنگی شاهرود با بیان اینکه بناهای تاریخی شهرستان پرتعداد است، اظهار داشت: اعتبارات میراث فرهنگی در برابر هزینه های سنگین اصلاح و مرمت همه این بناهای شهرستان پاسخگو نیست لذا در بناهای شخصی خود افراد و مالکان باید مشارکت کنند و بناهایی مانند مساجد و حسینه ها باید سازمان اوقاف مشارکت کند که تکیه روستای مزج جز برنامه های اجرایی سال جاری است.

حسنی در ادامه تصریح کرد:  تکیه مزج علارغم اینکه نیازمند مرمت است ولی خوشبختانه تخریبی در آن صورت نگرفته و اهالی روستا هم با ساخت تکیه جدید مراسم های مذهبی را در مکان جدید برگزار می کنند.

وی با بیان اینکه در مرمت مساجد با مشارکت مردمی پای کار هستیم، افزود: حفظ و نگهداری بناهای تاریخی تنها به کمک میراث فرهنگی امکان پذیر نخواهد بود لذا باید اشخاص، سازمان اوقاف، سازمان شهرداری و همت مردمی دست به دست دهیم تا این بناها برای نسل آینده به یادگار بماند.

رئیس اداره میراث فرهنگی شاهرود در پاسخ به این سئوال مبنی بر اصلاح و مرمت مقبره شیخ عماد الدین نیز گفت: با توجه به این که این بنا در حال حاضر در محدوده شهری واقع شده و بیش از پیش در معرض آسیب و تهدید تخریب قرار دارد لذا تیم حفظ و نگهداری میراث فرهنگی به طور دائم از مکان بازدید می کند و نخاله های ساختمانی از محوطه آن پاکسازی شده است.

حسنی با بیان اینکه در اصلاح بنا دچار مشکلات اعتباری هستیم، تصریح کرد: سقف بنا نیازمند تعمیرات است و ابتدا باید به این هزینه ها پاسخ گفت و سپس اقدام به محوطه سازی کرد.

وی با تاکید بر اینکه بازرسان میراث فرهنگی به صورت مدام محل را مورد بازبینی قرار می دهند، افزود: تاکنون چندین مرمت در بنای شیخ عماد الدین انجام شده و همه ساله بخشی از بنا را با هزینه های جاری بازسازی و اصلاح می کنیم و تذکرات لازم را به افرادی که ساکن این منطقه هستند داده ایم تا آسیبی به بافت بنا وارد نشود.