به گزارش خبرنگار مهر، محمد اسلامی ظهر یکشنبه در همایش تدوین سیاست های کلی جمعیت مبتنی بر سلامت مادر و کودک در راستای ارتقای نرخ باروری بدون اشاره به آمارهای سال های بعد اظهار داشت: بر اساس ارزیابی های صورت گرفته کمتر از ۳۰ درصد سقط جنین ها ناشی از مشکلات اقتصادی است.
وی افزود: برنامه ریزی نشده بودن بارداری، افزایش سن زن و همسر و افزایش فاصله زمانی بارداری پس از ازدواج از مهم ترین دلایل سقط جنین ارزیابی می شود.
رئیس اداره سلامت خانواده وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: سقط جنین پیامدهایی همچون افسردگی، گوشه گیری، عذاب وجدان، عفونت و ناباروری را به دنبال دارد.
اسلامی ادامه داد: آموزش خانواده ها براساس موازین و تشویق به فرزند آوری برنامه ریزی شده می تواند در برآورده کردن تمایلات باروری خانواده ها تاثیر بسزایی داشته باشد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام نیز در این همایش گفت: اعمال سیاست دو فرزند کافیست در قبل از انقلاب باعث رشد نامتوازن جمعیت در کشور شد در حالیکه کشورهای اروپایی با ارائه مشوق های گوناگون خانواده ها را تشویق به فرزند آوری می کنند.
علی دلپیشه افزود: سیاست افراط و تفریط در این خصوص نباید دنبال شود و باید به گونه ای برنامه ریزی کنیم که نه با افزایش بی رویه جمعیت جوان روبرو باشیم نه اینکه کشور مسنی در آینده داشته باشیم.
وی بر لزوم تبعیت مسئولان امر از سیاست های تعیین شده از سوی رهبر معظم انقلاب تاکید کرد و گفت: این وزارتخانه نیز برنامه های خود را حول فرمایشات رهبری تدوین کرده است.