به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام امیر مسعود حاجی ابراهیمی ظهر سه شنبه در کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین حسینی با بیان اینکه کار ستاد اربعین از سال ۹۳ به وزارت کشور واگذار شده است، اظهار کرد: در حال حاضر ستاد اربعین ۱۴ کمیته دارد که یکی از این کمیتهها کمیته فرهنگی و آموزشی است.
وی با اشاره به اینکه حوزه عملیاتی کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین بدنه جامعه و آموزش از مبدأ و چهره به چهره است، گفت: هدف اصلی این کمیته انتقال تمامی مطالبی است که در حوزه اربعین باید به مردم گفته شود.
مسئول طرح یاوران معنوی ستاد مرکزی اربعین حسینی با بیان اینکه جریان اربعین که جریانی مردمی است را نباید دولتی کرد، افزود: مقام معظم رهبری بر اینکه هیچ ارگان و نهادی به صورت مستقل در عراق حضور پیدا نکند تاکید ویژهای داشتهاند.
وی با اشاره به اینکه بخشی از خادمین موکبهای عراق اهل تسنن هستند و فارسی را نیز یاد دارند، تصریح کرد: باید مردم را به سمتی سوق دهیم که حاکمیت کشور عراق را با تمام دیدگاههای خاص محترم شمارند.
حاجی ابراهیمی با تاکید بر اینکه شان و منزلت مرجعیت در کشور عراق باید رعایت شود، بیان کرد: باید در این راستا یک بلوغ فکری و رسیدگی خاص انجام شود.
وی با بیان اینکه رعایت میهمان و میزبان بودن از تاکیدات دیگر مقام معظم رهبری است، عنوان کرد: باید یک چرخه اقتصادی جهت دار بین کشور عراق و ایران ایجاد شود.
مسئول طرح یاوران معنوی ستاد مرکزی اربعین حسینی با اشاره به اینکه متاسفانه رنگ شهر بیرجند رنگ ماه محرم و صفر را ندارد، تصریح کرد: این کار در حیطه شهرداری است و شهرداری باید با نصب بنرها حال و هوای شهر را حسینی کند.
وی با بیان اینکه باید جریانی فرهنگی را در جهت مصوبات وزارت کشور تقویت کنیم، افزود: اگر ساماندهی جریانات را در ایام اربعین نداشته باشیم در انعکاس و بازگشتهای جریانات اربعین عقب می افتیم.
حاجی ابراهیمی با اشاره به اینکه سامان دهی زائران در بحث نماز جماعت از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است، اظهار داشت: آداب زیارت و تشویق مردم کشورهای دیگر به قرآن و نماز جماعت را باید در دستور کار قرار دهیم.
وی با اشاره به اینکه اربعین به یک نقطه طلایی جریان ساز جهانی تبدیل شده است، گفت: اربعین اگر برای جامعه اسلامی فرصت است برای دشمن نیز فرصتی است و فرصت دشمن تهدیدی برای کشورهای اسلامی محسوب میشود.
وی با بیان اینکه ترمیم و هم جهت شدن با کشور عراق نیازمند زمان است، بیان کرد: مردم همانطور که در زمینه نذورات خوراکی بسیار فعال عمل میکنند باید به سمت نذورات فرهنگی نیز حرکت کنند.