دبير كل حزب اعتدال و توسعه بهره گيري از مشي اعتدال و گفتمان سازندگي و توسعه را اصلي ترين راهبرد براي تداوم عدالت اجتماعي دانست و گفت: اصل عقلانيت و اعتدال در راهبرد سياسي كشور نيز بايد همواره در نظر و عمل مورد عنايت قرار گيرد.

به گزارش خبرنگار سياسي "مهر"، محمدباقر نوبخت دبير كل حزب اعتدال وتوسعه در سومين كنگره سراسري حزب اعتدال و توسعه كه صبح امروز با حضور برخي شخصيت ها و فعالان سياسي در مجموعه فرهنگي ورزشي وزارت كار برگزار شد،  گفت: سال 1378 درحالي كه دو دهه از پيروزي انقلاب شكوهمند اسلامي مي گذشت و نظام جمهوري اسلامي ايران پس از تحمل شدايد ناشي از شرايط جنگ تحميلي و دفاع و تلاش ارزشمند جمعي از فرزندان خود با بازسازي ويرانه هاي به جا مانده از دوران جنگ و ايجاد زير ساختهاي اقتصادي براي جهش همه جانبه در توسعه آماده مي شد، تعدادي از مديران كشور با دستمايه اي از دو دهه تجربه در جايگاه وزارت، سفارت و وكالت مردم در مجلس شوراي اسلامي و دركي واقع بينانه از تحولات بين المللي وانتظارات داخلي در جهت تسهيل در فرآيند توسعه اقدام به تاسيس حزب اعتدال و توسعه نمودند.

وي افزود: اين جمع با آگاهي از وجود ظرفيت هاي مناسب براي توسعه كشور، بهره گيري از مشي اعتدال را عقلاني ترين شيوه براي برخورداري از ظرفيت هاي انساني، جلب همكاري شايستگان براي دستيابي به اهداف توسعه مي دانستند. از اين رو با دوري از كشمكش هاي كم فايده و پر هزينه سياسي و تئوريزه كردن انديشه هاي خود در كانون هاي فكري اقدام به شناسايي همفكران خود در سراسر كشور نمودند.

محمدباقر نوبخت اظهار داشت: حزب اعتدال و توسعه از اينكه توسعه ايران اسلامي و ارتقاي آن در جايگاه نخست منطقه در سند چشم انداز 20 ساله نظام به امضاي مقام معظم رهبري رسيده، خرسند است و همچنان اميدوار و پر تلاش در جهت فراهم آوري زمينه هاي تحقق آن با سازو كارهاي مدني فعال خواهد بود.

وي افزود: حزب اعتدال و توسعه سمت گيري چنين هدفي را نه يك انتخاب، بلكه يك اقدام تاريخي براي مسئولين نظام دانسته و بر اين باور است كه دستيابي به اهداف بلند اين سند جز با به كار گيري همه فرزندان شايسته ميهن اسلامي و بدون توجه به گرايشات سياسي آنها در چارچوب قانون اساسي ميسر و ممكن نخواهد بود.

دبير كل حزب اعتدال وتوسعه سپس اصول ده گانه حركت اين حزب را به شرح زير برشمرد:

1- گفتمان توسعه و سازندگي اصلي ترين راهبرد براي تداوم عدالت اجتماعي و تحقق اهداف مقدس نظام و امام راحل خواهد بود.
2- اصل عقلانيت واعتدال در راهبرد سياسي كشور بايد همواره در نظريه و عمل مورد عنايت قرار گرفته و به لزوم تاسي از آن تاكيد گردد.

3- رعايت اصل وفاق و وحدت ميان همه نيروهاي وفادار به اسلام، امام و رهبري تضمين كننده انسجام ملي در برابر هر گونه اجماع بين المللي خواهد بود.
4- راهبرد تعامل موثر و سازنده و تنش زدايي با نظام بين الملل بر اساس اصل پذيرفته شده عزت، حكمت و مصلحت تامين كننده منافع جمهوري اسلامي ايران در روابط خارجي و تعامل با مجامع بين المللي خواهد بود.

5- مشاركت و بهره مندي حداكثري از نخبگان، انديشمندان و صاحبان فكر هم تسهيل كننده اهداف توسعه و سربلندي نظام در رقابت هاي جهاني است.
6- رعايت اصل شايسته سالاري و استفاده از ظرفيت و تجربه منابع انساني و مديران لايق لازمه تحقق اهداف نظام در چشم انداز بيست ساله خواهد بود.

7- بايد در كليه تصميمات و اقدامات همواره قانون محور حركت باشد و از هر نوع رفتار سليقه اي و افراطي جدا پرهيز شود.
8- گسترش احزاب و تشكل هاي مدني وفادار نظام در چارچوب قانون اساسي و پرهيز از رفتارها و اقدامات عوام گرايانه به عنوان تسهيل كننده ارتباط نظام با مردم گزينه اي ضروري و اثر بخش خواهد بود.

9- حفظ منزلت و پاسداشت حرمت بزرگان و پيشكسوتان انقلاب وبهره گيري از انديشه هاي بلند آنان زمينه ساز ترويج فضائل اسلامي درجامعه و تحقق بخش ارزش هاي انقلابي خواهد بود.
10- با اشاره به سيره بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران و تاكيد مكرر رهبري انقلاب، مشروعيت و مقبوليت نظام همواره ملهم از اجراي اصل مردم سالاري ديني بوده و بدون ترديد تقليل نقش هر يك از ابعاد اسلاميت و جمهوريت با هر استدلالي عملا نوعي خروج از خط اصيل امام و رهبري تلقي مي شود.