وزیرنفت با ارائه آخرین اولتیماتوم گازی به هندیها برای تعیین تکلیف قراردادمیدان فرزاد، از تعیین فرمول جدید فروش اتان دفاع کردو گفت:پتروشیمی ها فرمول را قبول ندارند،برای اتان مزایده می‌گذاریم.

به گزارش خبرنگار مهر، بیژن زنگنه امروز در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسش مهر در خصوص تعیین تکلیف قرارداد میدان مشترک گازی فرزاد B در خلیج فارس گفت: تاکنون چندین دور مذاکره با شرکت ONGC هند برای توسعه این میدان گازی انجام شده، اما پیشنهاد هندی ها برای مدل اقتصادی توسعه این میدان مورد تایید نیست.

وزیر نفت با تاکید بر اینکه آخرین فرصت را به شرکت ONGC ارائه کردیم تا یک مدل اقتصادی منطقی برای توسعه میدان فرزاد B ارائه کنند، اظهار داشت: بیش از این منتظر هندی ها نمی مانیم و اگر ماه جاری هیاتی که از شرکت ONGC هند به تهران می آید، مدل اقتصادی مطلوبی ارائه نکند، تصمیم دیگری خواهیم گرفت.

این عضو کابینه دولت در پاسخ به این پرسش مهر که آیا در صورت عدم ارائه مدل مطلوب اقتصادی برای توسعه میدان فرزاد B هندی ها از توسعه این میدان کنار گذاشته خواهند شد، بیان کرد: امیدواریم که این اتفاق نیفتد، اما اگر پیشنهاد قابل قبولی ارائه نکنند، قطعا تصمیم دیگری خواهیم گرفت.

تهدید دوباره گازی پتروشیمی ها

زنگنه همچنین در پاسخ به پرسش دیگر مهر مبنی بر انتقاد شرکت های پتروشیمی از تغییر فرمولی ناعادلانه و غیرمنطقی برای فروش خوراک اتان توضیح داد: از فرمول و قیمت‌های تعیین شده برای فروش اتان دفاع می‌کنم.

این مقام مسئول، با بیان اینکه هم اکنون برای فروش یک میلیون تن اتان ۴ میلیون تن تقاضا در داخل کشور وجود دارد، تاکید کرد: اگر پتروشیمی ها فکر می‌کنند که قیمت های فعلی گران است، قطعا مزایده فراهم می‌کنیم و یک‌ونیم برابر قیمت های فعلی، خوراک اتان را به فروش می‌رسانیم.

وزیر نفت در پاسخ به پرسش دیگر مهر که آیا قیمت‌های فعلی اتان منجر به سودآوری و جذب سرمایه گذار خارجی در صنعت پتروشیمی خواهد شد، گفت: دو شرکت مصرف کننده خوراک اتان در طول دو سال متوالی گذشته تاکنون سودآوری قابل توجهی داشتند.

وی با بیان اینکه یک شرکت ۴۸ درصد سود خالص و شرکت دیگر ۵۱ درصد سود خالص با قیمت های فعلی خوراک اتان داشتند، یادآور شد: از قیمت های فعلی دفاع می‌کنم و با این قیمت‌ها امکان سودآوری وجود دارد.

زنگنه همچنین در پاسخ به پرسش دیگر که هندی ها به دلیل بالا بودن گاز در ایران از مشارکت و سرمایه گذاری در صنایع پتروشیمی کشور انصراف داده اند، توضیح داد: هندی ها به دنبال موضوع دیگری بودند و به آنها اعلام کردیم اگر آنها گازی با این قیمت در جای دیگر دنیا پیدا کردند، ایران خریدار آن است.

پیشنهاد جدید نفتی اوپک به روسیه

وزیر نفت همچنین در خصوص مذاکرات شب گذشته رئیس جمهوری اسلامی ایران و ونزوئلا در تهران گفت: یکی از مهمترین محورهای این گفتگوها بررسی آخرین وضعیت تحولات بازار نفت و اوپک بوده است.

زنگنه با یادآوری اینکه پیش‌تر اعضای اوپک به یک تصمیم و یک چارچوب به توافق رسیده اند، تصریح کرد: امیدواریم به زودی برخی از کشورهای غیرعضو اوپک هم از این تصمیم اوپک حمایت کنند.

این عضو کابینه دولت، با اشاره به مذاکراتی که بین کشورهای عضو اوپک و برخی از کشورهای غیرعضو اوپک انجام گرفته است، تاکید کرد: پیشنهاد اوپک به برخی از کشورهای غیرعضو همچون روسیه کاهش تولید نفت بوده که امیدواریم در طول ماه های آینده به یک توافق مشترک دست یابیم.

جزئیات مذاکرات نفتی وزارت نفت و سپاه

به گزارش مهر، زنگنه همچنین در پاسخ به پرسش دیگر مهر مبنی بر مذاکرات جدید انجام گرفته بین وزارت نفت و شرکت های وابسته به سپاه پاسداران همچون قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء گفت: سپاه از وزارت نفت فرصتی ۳ ماهه خواسته تا پیشنهاد خود برای توسعه میدان مشترک نفتی آزادگان جنوبی را ارائه کند.

این مقام مسئول با یادآوری اینکه فرصت سپاه تا دی ماه به پایان می رسد، یادآور شد: علاوه بر سپاه، ستاد اجرایی فرمان امام(ره) هم پیشنهاد مشترکی برای توسعه آزادگان جنوبی ارائه کرده و قرار است این شرکت ها با برخی از شرکت های معتبر و صاحب فناوری خارجی جوینت شوند.

وزیر نفت در پایان در پاسخ به پرسش دیگر مهر که آیا شرکت های داخلی توانایی افزایش ضریب بازیافت از میدان مشترک آزادگان جنوبی را دارند، خاطرنشان کرد: هدف از توسعه آزادگان صرفا افزایش تولید نیست بلکه افزایش ضریب بازیافت بوده و شرکت های داخلی دنبال این نباشند که فقط با چاه زدن نفت تولید کنند.