قزوین- معاون ارزیابی و کیفیت سازمان ملی استاندارد گفت:بازار کالاهای حلال در جهان ۲۵۰۰ میلیارد دلاراست که براحتی می توانیم با گرفتن سهمیه ۱۰ درصدی آن چاههای نفت خود را برای آیندگان پلمب کنیم.

به گزارش خبرنگار مهر، جهانبخش سنجابی ظهر یکشنبه در آیین تجلیل از واحدهای تولیدی نمونه استان قزوین که در سالن دانشگاه علوم پزشکی قزوین برگزار شد اظهارداشت:جهان بدون استاندارد هیچ مفهومی ندارد و اگر رعایت استاندارد در تولید بسیاری از محصولات مانند خودرو، مواد غذایی و اجرای طرح های عمرانی نبود وضعیت خوبی در زندگی نداشتیم.

وی افزود: با گذشت بیش از ۹۱ سال از تاسیس استاندارد باید بپذیریم اگر بخواهیم توسعه در کشورشکل بگیرد باید ملزومات آن شامل مدیریت کیفیت، رقابت پذیری و استاندارد سازی رعایت شود.

سنجابی یادآورشد: در سیاست های اقتصاد مقاومتی ۲۴ بند تعریف شده که دو بند ۸ و ۲۴ مربوط به استاندارد است تا ارتقاء کیفیت تولید داخلی، مدیریت کیفیت و افزایش رقابت پذیری محقق شود.

وی اظهارداشت:سازمان بین المللی استانداردکه از ۷۴ سال قبل تاسیس شده تاکنون ۲۰ هزار استاندارد را تدوین کرده که ۹۰ درصد در بخش تجاری و ۱۰ درصد غیرتجاری است.

سنجابی تصریح کرد: سرعت تدوین بین المللی استاندارد افزایش یافته و امروز هم یکی از موانع صادرات و واردات در کشورها موضوع استاندارد است که به عنوان بنزین و موتور محرک توسعه تجارت نیز تلقی میشود.

وی اضافه کرد: بهبود فضای کسب و کار و ارتقاء کیفیت تولید از مهمترین رویکردها استاندارد است و امروز با افتخار توانسته ایم دو دستاورد مهم را نصیب کشور کنیم و اینده خوبی را برای خود رقم بزنیم.

معاون ارزیابی کیفیت سازمان استاندارد ایران بیان کرد: گواهی کیفی محصولات ایرانی در مراکز بین المللی و ۱۳۳ کشور جهان پذیرفته شده و بدین صورت بستر مناسب برای جهش صادراتی کشور فراهم شده است.

وی اضافه کرد: همچنین بدنبال امضاء موافقت نامه باآزمایشگاههای استاندارد بین المللی آزمون کالای کشورمان در ۳۲ کشور پذیرفته می شود و اینگونه می توانیم محصولات کیفی خود را در اقصی نقاط جهان ارائه کرده و رضایت مصرف کننده را جلب کنیم.

استاندارد فعالیتهای خدماتی را جدی گرفته ایم

سنجابی اظهارداشت: ورود به بخش خدمات برای ما در دوره جدید اولویت دارد و چون سلامت مردم نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است هر جا که احساس کنیم سلامت غذایی مردم به مخاطره می افتد با جدیت وارد کار می شویم.

معاون ارزیابی کیفیت سازمان ملی استاندارد تصریح کرد: بیش از سه میلیون واحد صنفی در کشور فعالیت می کنند

وی اضافه کرد: در حوزه آسانسور هم جدی هستیم و در استان قزوین شهرداری تجهیزات تله سیژ دست دومی را از کشورهای خارجی خریداری کرده و اخیرا هم حادثه ای در آن رخ داده و اصرار دارند بدون دریافت مجوز استاندارد فعالیت کند که منطقی نیست.

سنجابی اظهارداشت: از متولیان انتظار داریم به جای تهدید و اصرار دنبال رفع عیب باشند و با سلامت و جان مردم بازی نکنند زیرا یک حادثه می تواند پیامدهای جبران ناپذیری داشته باشد.

معاون سازمان ملی استاندارد گفت: در حوزه سلامت و جان مردم با کسی تعارف نداریم و کوتاه نمی آییم.

نهضت استاندارد نشان حلال در کشور آغاز شده است

سنجابی ورود به عرصه نشان حلال را از دیگر برنامه های موفق سازمان ملی استاندارد دانست و گفت: حجم صادرات کالای حلال جهان بیش از ۲۵۰۰ میلیارد دلار است که ۵۰۰ میلیارد دلار آن در بخش غذای حلال است که ما سهم بسیار ناچیزی از آن داریم.

وی اضافه کرد: با برنامه ریزی انجام شده در برنامه ششم امیدواریم سهم خود از بازار حلال را به ۵ درصد و ۱۰ سال اینده به ۱۰ درصد برسانیم.

سنجابی اظهارداشت: با حضور در بازارهای جهانی و کسب سهمیه ۱۰ درصد از غذای حلال می توانیم چاههای نفت را پلمب کنیم و استخراج آن را برای آیندگان ذخیره کنیم.

وی ضمن تشکر از تعامل سازنده و بسیار صمیمی مدیران استان قزوین با سازمان استاندارد از مدیرکل استاندارد قزوین به عنوان مدیری فهیم و کارشناس یاد کرد که در استان صنعتی قزوین بسیار موفق عمل کرده است.

در این مراسم از ۱۵ واحد نمونه استان قزوین که در سه سال گذشته استمرار کیفیت داشته اند و نیز یک شرکت نمونه، آزمایشگاه و بازرس نمونه، دو دبیر تدوین شاخص، ۱۵ مدیرکنترل کیفیت تجلیل شد.

در این مراسم از احمد پور فلاح پیش کسوت صنعت استان دارای نشان شوالیه از کشور ایتالیا به پاس بیش از سه دهه فعالیت موفق در عرصه تولید تجلیل شد.