به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی استان سمنان، محمدرضا خباز در خلال بازدید از بافت تاریخی شهر سمنان با حضور تنی چند از مسئولان نهادهای اجرایی ضمن اشاره به اهمیت احیای بافت های تاریخی، ابراز داشت: تاریخ بیانگر هویت فرهنگی یک ملت است و باید از تاریخ سرافراز ایران اسلامی پاسداری کنیم.
وی افزود: ابنیه تاریخی نمادی از کهن تاریخ ایران اسلامی هستند که به ما هویت می بخشند و همانطور که امام راحل (ره) فرمودند، تاریخ معلم انسان ها است لذا باید از آن نکات فراوانی درس گرفت.
بازدید از خانههای تاریخی کلانتر، طاهری و موزه گرمابه پهنه، تکیه پهنه و بازارهای شمالی و جنوبی سمنان، خانه تاریخی ادب، حمام قلی، خانه ترابی محوطه پارینه سنگی میرک و بازدید از روند فعالیت باستان شناسان ایرانی و فرانسوی در این محوطه باستانی برنامه های امروز استاندار سمنان هستند.
خانه کلانتر در اواسط دوره قاجار بنا شده و در قسمت جنوبی سمنان در محله اسفنجان و در نبش میدان ابوذر (پاچنار) واقع است. این بنا متعلق به خانواده رجبی (کلانتر وقت سمنان) بوده و دارای یک حیاط مرکزی و باغچه و فضاهایی از جمله راهرو، اتاقهای تابستانی و زمستانی، بادگیر و... و. است. این بنا دارای یک بادگیر بلند و منحصر به فرد در روی قسمت جنوبی است که از روی سقف قسمت تابستان نشین بیرون آمده است. خانه کلانتر به شماره ۱۷۸۷ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
خانه طاهری در محله اسفنجان درجنوب غربی شهر سمنان قرار دارد. این خانه در سال ۱۳۴۶ هـجری قـمری ساخته شده است. سبک و سـیاق این بنا یادآور معمــاری اواخر دوره قاجار و اوایل پهلوی است.
موزه گرمابه پهنه نیز در مجاورت راسته بازار قدیم شهر واقع است و بیش از شش قرن قدمت دارد.