به گزارش خبرنگار مهر، علی خدایی ظهر سه شنبه در همایش "شهرسازی ریل پایه" با حضور مسئولان کشوری و استانی در دانشگاه زنجان، اظهار داشت: در عصر حاضر اهمیت خطوط ریلی برای دولت ها آشکا شده و شاهد توسعه بیش از پیش آن در سطح دنیا هستیم.
وی سیاست وزارت راه و شهرسازی را توجه بیشتر به خطوط ریلی کشور و توسعه آن ها عنوان کرد و افزود: دو خطه کردن مسیر تهران-زنجان در راستای توسعه خطوط ریلی کشور و افزایش کیفیت آن صورت می گیرد.
این مسئول همچنین از برنامه وزارت راه و شهرسازی برای برقی کردن خطوط راه آهن کشور و افزایش سرعت خبر داد و تاکید کرد: بعد از دو خطه کردن خطوط تهران-زنجان برنامه مهم وزارت راه و شهرسازی برقی کردن این مسیر تا آذربایجان خواهد بود.
وی استفاده از توان علمی استان زنجان و کشور برای توسعه طرح های توسعه ای را مورد تاکید قرارداد و خاطر نشان کرد: در راستای توسعه خطوط ریلی در استان از ظرفیت علمی دانشگاه های استان استفاده می شود.
خدایی راه آهن منطقه شمالغرب را جزو خطوط 19 گانه راه آهن کشور برشمرد و اظهار داشت: این تقسین بندی مطابق تقسین بندی جغرافیایی در کشور نیست و از شرایط تقسیم بندی خاصی پیروی می کند.
مدیر کل راه آهن شمالغرب راه آهن شمالغرب را دارای 9 ایستگاه فرماندهی عنوان کرد و یادآور شد: این منطقه دارای 33 ایستگاه و چهار ایستگاه تشکیلاتی است. 19 ایستگاه تحت فرمان و همچنین دو ایستگاه محلی نیز در این منطقه فعال است.
وی توسعه خطوط ریلی را موجب کاهش هزینه ها و افزایش ایمنی در کشور دانست و یادآور شد: توسعه این خطوط صرفه اقتصادی برای کشور دارد.
خدایی توجه به خطوط ریلی را موجب توسعه بیشتر کشور عنوان کرد و اظهار داشت: خطوط ریلی بیش از 50 برابر ایمنی بیشتری به نسبت حمل و نقل جاده ای دارد. کاهش اشغال زمین به نسبت عملکرد، آلودگی کمتر به نسبت هر تن بار، ظزفیت بالای جابجایی و ظرفیت های اجتماعی از محسنات این خطوط است.