به گزارش خبرنگار مهر، کشت پاییزه گندم در شهرستان ورامین طی روزهای اخیر آغاز شده است و کشاورزان ورامینی به امید برداشت محصولی پرثمر در حال تلاش هستند.
شهرستان ورامین یکی از قطب های اصلی کشت گندم در استان تهران به حساب آمده و مسئولان جهاد کشاورزی حساب ویژه ای را بر روی محصولات تولیدی گندم کاران ورامینی باز کرده اند.
بر اساس آمارهای ارائه شده، میزان کشت محصول گندم در ورامین نسبت به سال های اخیر با کاهش روبرو بوده است که این امر نیز دلایل مختلفی دارد.
افزایش اشتیاق کشاورزان ورامین به کشت کلزا
کشت گندم نیازمند آب کافی و قابل توجهی بوده و به دلیل کمبود منابع آبی در شهرستان ورامین، میزان کشت این محصول کاهش پیدا کرده است.
از طرف دیگر نیز کشاورزان ورامینی به کشت محصولاتی نظیر کلزا که با آب و هوای ورامین سازگاری داشته و به آب کم تری نیاز دارد، رغبت بیشتری نشان داده اند و همین امر سبب کاهش سطح زیر کشت محصول در ورامین شده است.
کشاورزان و فعالان حوزه کشاورزی نیز ورامین را یکی از قطب ها و مراکز کشت گندم در استان تهران می دانند که در صورت فراهم شدن امکانات و بسترهای لازم و تأمین منابع آبی، می تواند در این حوزه درخشش بیشتری را داشته باشد.
اختصاص بیش از ۷ هزار هکتار از اراضی ورامین به کشت گندم
محمد حسین تاجیک ظهر سه شنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به آغاز کشت پاییزه در شهرستان ورامین اظهار داشت: کشت پاییزه گندم در اراضی شهرستان ورامین آغاز شده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ورامین افزود: کشاورزان فراوانی در حوزه کشت گندم در شهرستان ورامین فعال بوده که محصولات خوبی را تولید و به فروش می رسانند.
وی با اشاره به این نکته که بیش از هفت هزار هکتار از اراضی شهرستان ورامین زیرکشت گندم رفته است، ادامه داد: بر اساس آمارهای به دست آمده، بیش از هفت هزار و ۵۶۰ هکتار از اراضی شهرستان ورامین به کشت گندم اختصاص پیدا کرده است.
کاهش سطح زیر کشت گندم در ورامین
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ورامین اضافه کرد: گندم از جمله محصولات مهم در سبد غذایی مردم بوده که کشاورزان ورامینی نیز نقش به سزایی را در تولید این محصول ایفا می کنند.
وی با اشاره به کاهش میزان سطح زیرکشت گندم در ورامین عنوان کرد: سطح زیر کشت گندم در ورامین به علت اشتیاق کشاورزان به کشت محصولاتی نظیر کلزا با کاهش روبرو بوده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ورامین با تأکید بر این نکته که تلاش داریم تا آموزش های لازم و شیوه های مختلف آبیاری را به کشاورزان آموزش دهیم، تأکید کرد: امیدواریم با همت و تلاش کشاورزان ورامینی، شاهد برداشت محصولی پربار از اراضی کشاورزی شهرستان باشیم.
وی متذکر شد: میانگین برداشت محصول گندم در ورامین بیش از پنج هزار و ۲۰۰ کیلوگرم بوده است که تلاش می شود تا در کشت پاییزه نیز آمار قابل قبولی در این حوزه به ثبت برسد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ورامین گفت: شهرستان ورامین در حوزه کشاورزی سرشار از استعداد و ظرفیت است که شکوفایی این استعدادها از اولویت های جدی جهاد کشاورزی ورامین محسوب می شود.