نویسنده کتاب «غار سنگاشکن جهرم» در مورد گردآوری این مجموعه به خبرنگار مهر گفت: در این کتاب که مشتمل بر هفت فصل است به معرفی جهرم، تاریخچه و وجه تسمیه غار، غار سنگاشکن به عنوان معدن سنگ، سنگتراشان، بانیان و وارثان، کندن کوه و تراشیدن سنگ و اطلاعات جانبی در مورد غار سنگاشکن پرداخته شده است.
مهرداد الطافی که به کمک فاطمه افروشه این کتاب را تالیف کرده است، افزود: این کتاب در ۷۶ صفحه گردآوری شده که صفحات انتهای آن به تصاویری از غار، نقشه توپوگرافی، سندهای موجود از مالکیت غار، ابزار و وسایل کار در غار، حجاریهای سنگ غار در نماهای منازل و بناهای تاریخی اختصاص پیدا کرده است.
وی که این کتاب را با اثر عبدالرسول عقیلی، شاعر جهرمی در مورد بنای تاریخی سنگاشکن آغاز کرده، بیان کرد: مطالب این کتاب در دو سال از بانیان اصلی و فرعی غار جمعآوری شده و چنگیز شیخعلی، رئیس هیئت غار شناسان ایران نیز بر آن مقدمه نوشته است.
به گزارش مهر، در بخشی از مقدمه این کتاب آمده است: غار دستکن فارغ و گسترده (سنگاشکن) که در زمانی نه چندان دور برای معدن و بهرهبرداری از سنگ ساختمانی کنده شده، وگرچه فاقد ارزش هنری و تاریخی است ولی از نظر وسعت و گسترش در خور توجه و از غارهای بزرگ دستکن کشور است.