جهانبخش سنجابی شیرازی در حاشیه مراسم تجلیل از واحدهای استاندارد نمونه استان قزوین در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارداشت: با اولویت بندی کالاهای مهم برای قرار گرفتن تحت پوشش استاندارد دو دسته «کالایی» و «خدماتی» تقسیم بندی شده که در دسته کالایی هر گونه کالای مصرفی که با سلامت مردم در ارتباط است در چهار دسته تقسیم بندی شده است.
وی افزود:در این رده بندی مواد غذایی، ملزومات مصرفی خانگی و خانوار، لوازم برقی وانرژی بر، خودرو و مصالح ساختمانی در الویت های چهارگانه قرار گرفته اند.
سنجابی تصریح کرد: در این طرح تمامی خدماتی که با بخش عمده ای از مردم در ارتباط هستند اولویت بندی شده اند و آسانسورها، تجهیزات شهربازی، تجهیزات پارکها، وسایل ورزشی و تجهیزات ورزشی و در رده دوم خدمات هتل داری و گردشگری در اولویت است.
۹۵ درصد آسانسورها مشکل دارند
رئیس پژوهشگاه سازمان ملی استاندارد یادآورشد: متاسفانه در حوزه آسانسور در دوره زمانی سالهای قبل از ۹۱ آنچه نصب شده بطور عمده دچار مشکل هستند که باید رفع عیب شوند.
وی گفت: با کارهای انجام شده و فرهنگ سازی خوشبختانه از روزی که استاندارد آسانسور اجباری شده مشکلات در حال رفع شدن است.
سنجابی اضافه کرد: در این زمینه دو کار اساسی باید انجام شود که ترویج خطرات ناشی از استفاده آساسنور غیراستاندارد در جامعه از آن جمله است تا مردم ترغیب شوند و به سمت کیفیت و رعایت استانداردها بروند و کار دوم ارائه تسهیلات به صورت یک طرح مردمی است تا استاندارد سازی تسهیل و تسریع شود.
وی در خصوص وضعیت حوزه ارزیابی در استاندارد بیان کرد: کیفیت و استاندارد هر کدام یک مقوله جداگانه است و در بخش کالایی که مشمول استاندارد اجباری است مشکل نداریم هرچند شاید رضایت همه مشتریان جلب نشود چون گستره استانداردها کامل نشده اما در مجموع قابل قبول است.
سنجابی اظهارداشت: در حال حاضر از مجموع ۸۰ هزار خدمت و کالا حدود کمتر از ۴ هزار مورد نظارت می شود و زمانی می توانیم بگوییم مشکلی نیست که بند ۲۴ اقتصاد مقاومتی محقق شود و همه کالاها تحت پوشش نشان استاندارد اجباری قرار گیرند.
معاون ارزیابی کیفیت سازمان ملی استاندارد بیان کرد: در طول ۱۰ سال آینده تلاش می کنیم بندهای اقتصاد مقاومتی در حوزه استاندارد را عملیاتی کنیم تا همه این کالاها نظارت شود.
تدوین ۱۰ هزار استاندارد در دو سال آینده
سنجابی در ادامه در خصوص تدون استانداردهای جدید گفت: در سه سال گذشته رکورد ۳۵۰۰ مورد تدوین استاندارد شکسته شد و۱۰ هزار مورد تدوین شد که هدف گذاری ما برای امسال افزایش خواهد یافت.
وی اضافه کرد: از بدو تاسیس سازمان ملی استاندارد تاکنون ۳۰ هزار استاندارد تدوین شده و برای دوسال آینده تدوین ۱۰ هزار مورد استاندارد هدف گذاری شده که بتوانیم سالی ۵۰۰۰ استاندارد را تدوین کنیم.
رئیس پژوهشگاه سازمان ملی استاندارد یادآورشد:باید در حوزه کالایی به ۴۸ هزار استاندارد و کالا و خدمت به ۸۴ هزار استاندارد برسیم.