حضرت علی(ع) می فرمایند اهل تقوا گوش خود را وقف علم نافع می کنند. دانشجو باید گوشش را وقف علم نافع کند و وقتش را برای کارهای مهم انجام دهد.

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم افتتاحیه نشست هم اندیشی اساتید و نخبگان نهاد نمایندگی مقام معظم  معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی صبح دیروز، ۶ آبان ماه با حضور حجت الاسلام فرهادزاده، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر عین اللهی، دبیر هم اندیشی، جوانمرد، مسئول بسیج جامعه علوم پزشکی دانشگاه شهید بهشتی، دکتر پیوندی، رییس دانشگاه شهید بهشتی و اساتید برگزیده دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در مجتمع خزرآباد ساری برگزار شد.

حجت الاسلام پناهیان طی سخنانی درباره این موضوع که چه کنیم دانشگاه برای ما مفید واقع شود، توضیح داد: طبیعتا سلامتی روح و روان مردم جامعه از برکات مفید بودن جمع دانشگاهی و علمی است. حضرت علی(ع) درباره اهل تقوا می فرمایند که اینها گوش خود را وقف علم نافع می کنند، یعنی افراد متقی وقتی بخواهند برای جامعه نافع باشند طبیعتا در مقام کسب علم هم باید به دنبال علم نافع باشند. چنین چیزی باید تبدیل به فرهنگ در جامعه دانشگاهی شود.

حجت الاسلام پناهیان با بیان اینکه مسئولان دانشگاه ها باید فکر کنند که چطور علم نافع در دانشگاه درونی شود، گفت: برای اینکه کسی به عنوان یک دانشمند در جامعه مفید باشد باید این تفکر را داشته باشد که چه چیز برایش در زندگی مفید است. البته ما یک مقدار در تبلیغ دین زیادی عاطفی، ایمانی و اخلاقی برخورد کرده ایم. دین مجموعه ای از اخلاق، ایمان و عواطف نیست. محور دین، عمل و برنامه عملی داشتن است.

وی با تأکید بر اینکه بنده خودم عمل گرایانه با دین برخورد می کنم، افزود: برداشت کلی ام این است که ما یک مقدار ایمان، عواطف و اخلاق زده هستیم درحالی که اولیا خدا این طور نبودند. ایمان مکرر در روایات با عمل صالح یکی دانسته شده است، آنچه روح انسان را اعتلا می بخشد حساب گرایانه و با برنامه عمل کردن است.

وی در ادامه افزود: متاسفانه ما ایمان داریم اما عادات رفتاری غلط داریم و این ولنگاری در اوقات و مفید نبودن زندگی را با نظام تشویق و تمرین نمره ای در دوران زندگی تمرین می کنیم. ما الان در حوزه ای که فعالیت می کنیم با مشکل تنبلی طلبه ها روبه رو هستیم. ما اگر عادات غلط داشته باشیم ایمان و اخلاق را در خدمت توجیه رفتار غلط خود قرار می دهیم.

حجت الاسلام پناهیان با اشاره به اینکه رهبری بر تولید ثروت در جامعه بارها تأکید کردند، توضیح داد: دانشجویی که بخواهد برای جامعه مفید باشد اول باید خودش طوری زندگی کند که حاضر نباشد وقت خود را هدر دهد و سبک زندگی اش مشکل داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه کلمه ارزش گرا را که عده ای به ما اطلاق کرده اند برای این است که  اسم خودشان را واقع گرا بگذارند، افزود: این اتهام به ما زده شد درحالی که ما چنین کلمه ای در ادبیات دینی نداشتیم! ما متأسفانه فرهنگ رفتاری مان فرهنگ غلط است. بزرگترین مشکل فرهنگی ما در کشور دبستان هایمان است. در مدرسه بچه ها باید زندگی یاد بگیرند. ان شاالله یک عقلی در آموزش و پرورش ما این نمره را بردارد تا مشکلات حل شود.

وی اظهار داشت: اگر ما می بینیم گاهی دانشگاه ها در عرصه پژوهش و تربیت نیروها زیاد به حال جامعه مفید نیستند، این معضلات ریشه فرهنگی دارد، چون ما اساسا زیاد مفید زندگی کردن را تمرین نکردیم.

وی با تأکید براینکه فرق ما مومنین با مومنین ماتریالیست این است که همه واقعیت ها را می بینیم، افزود: آنها بخشی از ظواهر حیات دنیا را می بینند. ما می دانیم همه ذرات تسبیح خدا را می گویند. پس اگر ما می خواهیم دانشگاه برای دانشجو مفید باشد باید ما خودمان طوری رفتار کنیم که این اتفاق بیافتد که این هم از دبستان باید اتفاق بیافتد.

وی با بیان اینکه ما باید دانشجوهایی تربیت کنیم که حب مقام نداشته باشند، اظهار داشت: افرادی مثل دکتر حسابی، دکتر قریب و... ازاین نوع هستند. اگر کسی حب مقام داشته باشد نمی تواند خدمت کند چرا که به چیزهای دیگر می خواهد بپردازد. پس دانشجو باید گوشش را وقف علم نافع کند و وقتش را برای کارهای مهم انجام دهد.

پناهیان اظهار داشت: کسی که می خواهد برای جهانش مفید باشد اول باید مراقبت کند و حساس باشد که چه چیزهایی را دریافت می کند. ما متأسفانه فرهنگ سالی یک بار محاسبه را هم نداریم. قرآن و توبه و ... بدون محاسبه نفس امکان ندارد. فردی که سعی می کند برای خودش مفید باشد، کسب علم کند و حساب شده عمل کند برای وقت و حس دیگران هم ارزش قائل می شود. تا زمانی ما اینکارها را انجام ندهیم برون دادمان مفید نخواهد بود.

وی با بیان اینکه نکته دیگر ما برای اینکه برای جامعه مفید واقع شویم این است که باید این مفید بودن را مهم تلقی کنیم، گفت: برخی افراد عادات رفتاری خوبی ندارند. نباید به سرعت افراد را به بی ایمانی وبی عاطفگی معنوی و بداخلاقی وبرخورداری از صفات رذیله متهم کرد. رفتارهای غلط برخی افراد غالبا نتیجه عادات بد است.

این خطیب معروف در ادامه افزود: زمانی که فردی فهمید باید مفید زندگی کند باید دریابد که جامعه برایش امری ناموسی است. ما در جامعه بیش از آنچه که باید سیاست زده شده ایم برخی مباحث در فضای سیاست زدگی و دو قطبی مطرح می شود که باعث می شود  فرهنگ دفاع از منافع ملی از بین برود.

وی اظهار داشت: تا زمانی که این مسائل فرهنگ سازی نشود نمی توانیم به نتیجه مورد نظر برسیم. بنابراین ما باید یک خط  قرمزهایی را رعایت کنیم، خیلی حرف ها برای سیاسیون وجود دارد خیلی بی ادبی ها ما بین سیاسیون می بینیم و خیلی هم عادی شده است.

حجت الاسلام پناهیان در انتهای صحبت های خود گفت: کاری کنیم که دانشجویان یادبگیرند که نخست برای خود مفیدبوده و سپس برا ی جامعه مفید باشند. مشارکت سازمانی دراینجا خیلی اهمیت دارد.