عضو هيئت مديره سازمان نظام مهندسي مسكن ،‌گران شدن اجاره مسكن را از تبعات ركود بازار مسكن دانست و گفت:‌در شرايط فعلي گران شدن قيمت فروش مسكن و كاهش قدرت خريد مردم موجب رو آوردن مردم به خانه هاي اجاره اي و در نتيجه گران شدن قيمت اجاره بهاء‌ ‌شده است .

كاميار بيات ماكو در گفتگو با خبرنگار اقتصادي مهر،‌افزايش قيمت اجاره مسكن را يكي ازتبعات ادامه ركود بازار مسكن اعلام كرد و افزود:  در شرايط فعلي و به دليل عدم توان مردم از خريد مسكن به دليل بالابودن قيمت آن ،‌گراني خانه هاي فروشي به گراني خانه هاي اجاره اي تبديل شده است  .

وي با اشاره به عدم خروج بازار مسكن در نيمه دوم سال جاري افزود:‌ با توجه به اقدامات و سياست هاي صورت گرفته در زمينه ساخت وساز در كشور به نظر نمي رسد بازار مسكن در نيمه دوم سال از ركود خارج شود .

بيات ماكو در مورد دلايل ايجاد ركود در بازار مسكن  گفت:‌ ناتواني  مردم از خريد مسكن به لحاظ ريالي و ناتواني روحي مردم از خريد مسكن (به طوريكه حتي در صورت نياز شديد مردم به مسكن اما ترجيح مي دهند مسكن خريداري نكنند  )‌ از دلايل عمده ايجاد كاهش رونق خريد و فروش و ايجاد ركود در بازار مسكن  است .

بيات ماكو با تاكيد بر اجراي اقدامات لازم براي رفع  ناتواني  مردم در خريد مسكن از لحاظ ريالي ،‌ گفت :‌ در صورت مشخص شدن تفاوت توان مردم با متوسط قيمت مسكن در بازار از سوي كارشناسان  مي توان با تزريق اعتبار لازم از سوي دولت و يا بانك ها اين مشكل را برطرف كرد .

به گفته وي، براي بالابردن توان مالي مردم  براي خريد مسكن يا بايد به متقاضيان  خريد مسكن  تسهيلات  پرداخت شود و يا با قراردادن امكانات مورد نياز به توليد كنندگان و سازندگان مسكن موجب كاهش قيمت مسكن شد .

بيات ماكو  تصريح كرد: ‌اين در حالي است كه تسهيلات پرداختي براي ايجاد حركت در بازار مسكن  بايد پر دامنه و سطح  گسترده اي از مردم را شامل شود نه اينكه مانند وام هاي 10 ميليوني فقط موجب تكان جزئي بازار شود .

وي با اشاره به اينكه هدف اصلي خانه دار شدن مردم است نه  حركت بازار مسكن ،‌افزود:‌ با وام هاي كم دامنه نمي توان مردم را خانه دار كرد بلكه فقط موجب حركت جزئي بازار مسكن خواهد شد .