به گزارش خبرنگار مهر، نیره پیروز بخت پیش از ظهر شنبه در همایش روز جهانی استاندارد در اراک اظهار داشت: علامت استاندارد ملی جمهوری اسلامی موفق به دریافت تایید صلاحیت بین المللی شده و هم اکنون در ۳۲ کشور جهان قابل قبول است که تا پایان آبان ماه جاری این رقم به ۷۲کشور افزایش می یابد.
وی بابیان اینکه در بخش صنایع حلال هم موفقیت های خوبی به دست آمده، افزود: در حوزه های کشورهای اسلامی در زمینه استاندار ملی قدم های موثر برداشته شده و در بخش صنایع حلال، عضو هیات مدیره موسسه استاندارد کشورهای اسلامی هستیم و هم اکنون ریاست گروه ارزیابی انطباق این موسسه نیز بر عهده استاندار ملی ایران است.
رئیس سازمان ملی استاندارد کشور خاطرنشان کرد: از لحاظ جایگاه داخلی در کشور، استاندارد ملی مسئولیت شورای سیاست گذاری فرامین رهبری را در حوزه استانداردسازی برعهده دارد که دبیر خانه آن در سازمان استاندارد مستقر بوده و مسئولیت حراست آن نیز بر عهده وزارت صنعت، معدن وتجارت است.
پیروز بخت افزود: استانداردهای انجام شده در حوزه تولیدات حلال تحت نظارت آیت الله عالمی، نماینده ولی فقیه در جهاد کشاورزی و استاندارد غذای حلال هم تحت ریاست آیت الله هاشمی شاهرودی تدوین شده است.
رئیس سازمان ملی استاندارد کشور اضافه کرد: به مناسبت روز جهانی استاندارد پنج واحد تولیدی در کشور موفق به دریافت علامت استاندارد در حوزه حلال به امضای رییس سازمان استاندارد ملی به عنوان بخش فنی و امضای حضرت آیت الله عالمی به عنوان بخش شرعی شدند.
وی تصریح کرد: دریافت علامت استاندارد در حوزه صنایع حلال در استان ها توسط مدیر کل استاندارد استان و نماینده ولی فقیه در آن استان صورت می گیرد.
رئیس سازمان ملی استاندارد کشور بیان کرد: باید در حوزه صنایع حلال وارد تجارت با کشورهای اسلامی شویم، چرا که سالانه بیش از ۲۵۰۰میلیارد دلار، درآمد صنایع غذایی حلال در کشورهای اسلامی است و هم اکنون سهم ایران از این مبلغ نزدیک صفر است.
پیروزبخت ادامه داد: بخشی از این مساله به این دلیل بود که تایید علامت استاندارد نداشتیم و حال با دریافت این تاییدیه مورد قبول کشورها، می توانیم وارد این عرصه شویم.
رئیس سازمان ملی استاندارد کشور با اشاره به اینکه سازمان ملی استاندارد به عنوان یک سازمان حاکمیتی و فرابخشی و نظارتی در کشور فعالیت دارد، اظهار داشت: همه اعتقاد داریم که نظم و قاعده در استاندارد برای تامین امنیت حوزه های مختلف تولید نهفته است و در همین رابطه طی سه سال گذشته از سوی استاندارد کشور بیش از یک میلیون واحد صنفی مورد نظارت و بازرسی کارشناسان استاندارد ملی قرار گرفتند.
وی ادامه داد: طی این مدت همچنین با هدف ایمن سازی و نوسازی دو میلیون و ۵۰۰هزار سیلندر گاز مایع مورد بررسی قرار گرفت.
پیروز بخت تصریح کرد: استاندارد ملی ایران طی ۵۶سال عمر خود حدود ۳۰ هزار برنامه تدوین کرده که یازده هزار مورد آن مربوط به سه سال اخیراست.
رئیس سازمان ملی استاندارد کشور در بخش دیگر سخنان خود گفت: برای حضور در بازارهای جهانی و رقابت با رقبای خود نیاز به استانداردسازی داریم و سازمان ملی استاندارد در همه جوامع نقش اصلی توسعه را برعهده دارد، چرا که استاندارد زیربنای توسعه پایدار است.