رضا طلايي نيك گفت : اروپا با ارزيابي ناكامي هاي آمريكا در دستيابي به اهداف جنگ عراق و افغانستان ، شكست اخير در لبنان ، نگراني از ابزار شدن خود براي اهداف بلند مدت آمريكا در خاورميانه و مشكلات سياسي-اقتصادي ناشي از فاصله گرفتن از ايران ، "مصالحه با ايران" را بر ساير رويكردها ترجيح مي دهد.

رضا طلايي نيك، عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي در گفتگو با خبرنگار سياسي "مهر" در پاسخ به سئوالي درمورد موانع غرب براي پذيرش "ايران هسته اي " به عنوان كم هزينه ترين گزينه ممكن، گفت: سياست ها و فشارهاي آمريكا و صهيونيست ها و فضا سازي نسبت به وضعيت دموكراسي و حقوق بشر در ايران از جمله موانع اصلي براي پذيرش ايران هسته اي در جهان غرب است.

اروپا با ارزيابي ناكامي هاي آمريكا در دستيابي به اهداف جنگ عراق و افغانستان و شكست اخير در لبنان و نگراني از ابزار شدن خود براي اهداف بلند مدت آمريكا در خاورميانه و مشكلات سياسي-اقتصادي ناشي از فاصله گرفتن از ايران ،  "مصالحه با  ايران" را بر ساير رويكردها ترجيح مي دهد

وي در تحليل ايجاد شكاف بين آمريكا و اروپا گفت: اروپا با ارزيابي ناكامي هاي آمريكا در دستيابي به اهداف جنگ عراق و افغانستان و شكست اخير در لبنان و نگراني از ابزار شدن خود براي اهداف بلند مدت آمريكا در خاورميانه و مشكلات سياسي-اقتصادي ناشي از فاصله گرفتن از ايران ،  "مصالحه با  ايران" را بر ساير رويكردها ترجيح مي دهد.

طلايي نيك اظهار داشت: البته آمريكا و متحد اصلي او يعني انگليس در اروپا و برخي دولتها در خاورميانه، اكثريت اروپا را براي عدم مصالح و نزديك نشدن به ايران تحت  فشار قرار داده اند.

عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس تاكيد كرد: اروپا با درك سياست هاي پيچيده و و بلند مدت آمريكا براي يك قطبي كردن جهان، به دنبال زمينه و راهكارهاي متناسب و كم هزينه براي كنترل اين سياست هاي آمريكا است اما با توجه به مشكلات اقتصادي -سياسي درون اروپا در چالش با آمريكا با احتياط عمل مي كند.

وي گفت: تلاش اخير اكثريت جامعه اروپا با توجه انعطاف ايران براي تفاهم و توافق در پرونده هسته  اي ، خشم آمريكا و صهيونيست ها را افزايش داده است.

رئيس فراكسيون وفاق مجلس شوراي اسلامي تاكيد كرد:در صورت تشديد شكاف و فاصله بين آمريكا و اروپا، احتمال " تك روي مقطعي" آمريكا در تشديد فشار عليه ايران وجود دارد، اما ناموفق بودن سياست هاي بوش و نزديك شدن موعد برگزاري انتخابات رياست جمهوري آمريكا و نارضايتي افكار عمومي آمريكا از بوش، موجب تعلل در اتخاذ تاكتيك آمريكا عليه ايران شده است.

در صورت تشديد شكاف و فاصله بين آمريكا و اروپا، احتمال " تك روي مقطعي" آمريكا در تشديد فشار عليه ايران وجود دارد، اما ناموفق بودن سياست هاي بوش و نزديك شدن موعد برگزاري انتخابات رياست جمهوري موجب تعلل در اتخاذ تاكتيك آمريكا عليه ايران شد ه است

طلايي نيك تصريح كرد: ايران و اروپا در يكي از حساس ترين و سرنوشت سازترين فرصت هاي ديپلماسي در پرونده هسته اي و در واقع تحولات خاورميانه جديد قرار دارند، شكست مذاكرات اخير بين ايران و اروپا و ناكامي در دستيابي به تفاهم ايران و 1+5 به روند انزواي اروپا در تحولات و معادلات آتي كمك مي كند.

عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس گفت: انعطاف نسبي ايران در پذيرش قرار گرفتن موضوع "تعليق" محدود غني سازي  در مذاكرات و انعطاف اروپا در مذاكره با ايران و نيل به توافق جامع عليرغم فشارهاي آمريكا و انگليس ، مناسب ترين فضاي ديپلماسي را در پرونده هسته اي فراهم كرده است.

اين نماينده مجلس شوراي اسلامي در پايان اظهار داشت: ايران به دنبال شفاف شدن مساله است و با تعليق داوطلبانه و كوتاه مدت غني سازي در برابر خارج شدن شوراي امنيت از پرونده هسته اي ، حسن نيت خود را نشان داده است، ميزان مقاومت اروپا در برابر فشارهاي آمريكا و صهيونيست ها رمز موفقيت مذاكرات لاريجاني -سولانا و متعاقب آن بين ايران و گروه 1+5 خواهد بود.